Šta je novo?

Kupovina Graficke

BugSu

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2005
Poena
305
POz masi.
Nameravam da nadogradim racunar i da predjem na 64bit
Planiram da kupim AMD64 3200+ s939 i DFI Lan party SLI , ali josh ne znam koju graficku da kupim.U najgorem slucaju uzeo bi neku x800 ali nisam neshto prezadovoljan sa njom jer nema shadere 3.0 :(
Ajd da vas cujem shta bi mi preporucili.
A konfiguracija na koju bi stavio sve ovo je 1gb ddr 400MHZ Kingstone,60gb Hdd Maxtor ATA133,Monitor Samsung 765MB SyncMaster...... :D

P.S Nisam game manijak ali volim da zaigram neke zahtevne igre ;)

EDIT:eek:psssssssssss ja sam tek sad primetio da sam postovao na pogreshnom estu molio bi moderatore ili adminove da premeste ovaj theder na pravo mesto.Izvinjavam se na ovome ,ja sam ovde josh novi pa dok se ne snadjem :)

Poslednja izmena:
jao jadan smorio se shto x800 nema 3.0 shejdere. :D :D :D

nisam bash shvatio tvoje pitanje. nisi rekao do kolko para grafichka, cpu i mobo. ok su i ove komponente shto si naveo. uostalom imash milion tema na benchu pa potrazi.

Chemu davanje para za dfi sli plochu, a ubadash ati?
nvidia je logichan izbor u tom sluchaju [6800]

E ovo je dobro - greh je ubosti atija u nvidiju. Stalno te price " jeste skuplje al' sve igre rade, bolji drajveri , na atiju moras svakih mesec dana nove da stavljas" - sve su to gluposti. Prilikom kupovine graficke treba sabrati broj pajpova, vertexa, sirinu memory busa i pomnoziti to sa taktom pa podeliti to sa cenom . Moze i 3dmark/cena . Sve ostalo uklucujuci i SM 3.0 koji svako tumaci kako hoce, je bez veze.

Poslednja izmena:
Eh, sta ovaj forum ucini od nekih ljudi... Najvaznije je da je AMD-ovih "pravih" 64 bita :D i SLI ploca, i to DFI LAN Party (koja bi druga!?) a to sto je krs monitor, smesan hard disk za danasnje vreme i, koliko razumem, umesto napajanja planiras da koristis kurblu ili ipak planiras da prepravis mehanizam od stare dobre singer sivace masine :) , nema ama bas nikakve veze...

Poslednja izmena:
Kazi koliko mislis da izdvojis za graficku pa da mozemo malo preciznije da ti pomognemo.
Mislim preporucio bih ti 7800GT ali sta ti vredi ako nemas 400e da izdvojis :)

Pozdrav!

SoSo je napisao(la):
...i koliko razumem, umesto napajanja planiras da koristis kurblu ili ipak planiras da prepravis mehanizam od stare dobre singer sivace masine :) , nema ama bas nikakve veze...

:D :D :d

ne ozbiljno BugSu ako nemash nameru da se bavish overclockom (a protpostavljam da nemash poshto uzimash athlon 3200+) onda ti apsolutno ne treba ni dfi lan party. uzmi neku nf4 plochu moze abit,msi, moze i dfi ali recimo infinity serija i na plochi cesh ushtedeti ~40ak eura. taj "vishak" para i vishak nastao od recimo uzecu 6600gt umesto x800 prebaci na bolje napajanje i bolji monitor (naravno prodash stari) i imacesh daleko bolji celokupni utisak novog kompa.

Nisi rekao koliko tacno para imas da izdvojis, ali mogu da predpostavim do nekih 250e maximum buduci da si razmisljao o X800 (nju zaboravi, ne podrzava SLI, a ni PS3.0).

Elem, neki optimum cena/performanse u ovom trenutku izgleda 6800GS, ili neka otkljucana 6800(LE)...

Ehh, mislim da je SoSo dala najbolji odgovor! ;) Lepo receno!!!
A pored toga ni ja ne vidim smisao tog lozenja na SLI platformu (a posebno ako hoce da uzme ATI graficku... he-he... kakva kombinacija....)
Stvarno i mene interesuje ko od nas zaista ima SLI (ili CrossFire) platformu pa sa jos dve graficke, i ako ima tako nekog, za sta on to uopste koristi.... mislim dati toliko para samo za tamo neku igru....... :S: :zgran:
Ja znam da ne bih mogao ni da hocu.... :mad: :bottle:

SoSo meni je moj monitor sasvim OK jer mu nishta ne fali nisi ni svestan koje opcije ima i koliko je izdrziljiv mada znam ljude koji imaju 15' monitor a na 64bita su , netju sad da uzimam 21' monitor pa da mi oci ispadaju,meni bi sad pre trebao novi proc,maticnai graf a ne ebeni monitor, inace ja sam pitao shta mislite koju graf da uzmem,a vi ste otishli na hdd i druge stvari , shta ako ja imam DVD-R pa sve shto mi treba rezem na dvd a na hdd skoro neam nishta???? ajd ubudutje razmislite pre negos shto bilo shta postujete ok?
Shto bi grafa sa shaderima 3.0????Pa da ne bi morao za mesec dana kupovati novi jer ova ima 2.0 shadere
Ko je to rekao da 3200+ nije dobar za clockovanje?? ja ga u pocetku netju kolkat ali kad postane spor onda hotju
Shto DFI SLI??PA zato jer kad opadnu cene graf tju da uzmem josh jednu za SLI e da jel postoji neko pravilo ako je nforce cip da treba nvidija??? NE , na hiljade ljudi koriste nf cip sa atijem :) i dobro im radi
Mislim maximalno izdvojiti 300e za graf
Jel zna neko poshto je x1600?? PITAM SAMO nemoj te odmah poceti soliti pamet oko te graficek
Hvala onima koji se trudee da mi pomognu

Poslednja izmena:
Kisa je napisao(la):
Sta, kao on nema nameru zbog toga sto kupuje Athlon64 3200?! :)

Pozdrav! :)

znao sam... al me mrzelo da objashnjavam. no dobro sad evo...

athlon 3000+ 200mhz*9=1800mhz cena ~ 150e
athlon 3200+ 200mhz*10=2000mhz cena ~180e

jedina razlima multi. ne znam zashto bi uzimao 30evra skuplji procesor samo zbog veceg mnozioca. neki "realan" domet za oba je 2700mhz (nemojte odma skakati i reci "de bre toooliko" ili "shta saaamo 2700". to je chisto primer) shto ce reci:

u prvom sluchaju 2700/9=300mhz htt
u drugom sluchaju 2700/10=270mhz htt

obe vrednosti htt-a nisu problem za vecinu nf4 plocha. s obzirom na poentu o/c tj da za shto manje para dobijesh shto bolje performanse sam pretpostavio da uzima skuplji procesor brzi za 200mhz jer ce ga drzati na difoltu. eh zato rekoh neka nf4 plocha potpisana od strane pouzdanijeg proizvodjacha sa cenom od ~100evra bi bila bolji izbor.

BugSu je napisao(la):
SoSo meni je moj monitor sasvim OK jer mu nishta ne fali nisi ni svestan...

Pa nisam ni pokušavala tebi da solim pamet, nego izgleda da uopšte nisi razumeo poentu mog posta ;) Previše čitanja Bench foruma bez uključivanja prekidača zvanog zdrav razum loše utiče na mentalnu higijenu.

Nego, da se vratimo na temu. Kupuješ SLI ploču, planiraš kasnije da ga koristiš dve katice, ali se ipak odlučuješ za ATI?

Promenio sam mishljenje uzetju ipak LANPARTY UT nF4 Ultra-D to je definitivno.
Znaci trazim neku graf do 200-300e ajd moze da se kaze za gaming :)

P.S SoSo nisam ja rekao da bi samo ATI vetj da sam razmisljao da uzmem ATI :)

Poslednja izmena:
znao sam... al me mrzelo da objashnjavam. no dobro sad evo...

athlon 3000+ 200mhz*9=1800mhz cena ~ 150e
athlon 3200+ 200mhz*10=2000mhz cena ~180e

jedina razlima multi. ne znam zashto bi uzimao 30evra skuplji procesor samo zbog veceg mnozioca. neki "realan" domet za oba je 2700mhz (nemojte odma skakati i reci "de bre toooliko" ili "shta saaamo 2700". to je chisto primer) shto ce reci:

u prvom sluchaju 2700/9=300mhz htt
u drugom sluchaju 2700/10=270mhz htt

obe vrednosti htt-a nisu problem za vecinu nf4 plocha. s obzirom na poentu o/c tj da za shto manje para dobijesh shto bolje performanse sam pretpostavio da uzima skuplji procesor brzi za 200mhz jer ce ga drzati na difoltu. eh zato rekoh neka nf4 plocha potpisana od strane pouzdanijeg proizvodjacha sa cenom od ~100evra bi bila bolji izbor.
Ne zelim da se nastavljam :), ali to je samo primer. I pogresna ti je logika. :)

Pozdrav svima i idem da spavam... ,)

offtopic

Ako si blizu Prozivke uzmi wierless i povezi se na Graytower i bice :banana: .A za graficku uzmi nVidiu sto skuplju to bolje :guitar:

Poslednja izmena:
kupi najskuplju tj 7800 neku varijantu iste
kupi napajanje da to pokretje i stavi par osmica da se sve to posle hladi.
uzmi i ups greota da se ne nadje
a i kad je takav komp uzmi i par neonki da se pokazesh faca pred ortacima.

Ovo je prevrshlio svaku meru SKRENULI STE SA TEME
@dobrivoj
E ako mi ne mozesh pomotji onda nemoj ni da postujesh.
@to3a
Ti samo budzish postovo or what???

LJUDI AJD POSTUJTE NESHTO KORISNI OK?????A NE SMAO DA LUPATE NEKE GLOOPOSTI A NEMATE TRI CUKE U VEZI SA PC
HVALA!!!!!!!!!!!!!!!!!

BugSu je napisao(la):
LJUDI AJD POSTUJTE NESHTO KORISNI OK?????A NE SMAO DA LUPATE NEKE GLOOPOSTI A NEMATE TRI CUKE U VEZI SA PC
HVALA!!!!!!!!!!!!!!!!!
nemas ti jos dovoljno postova da ovako nesto izjavljujes, a niti da pises velikim slovima (sto znai da se izderavas na nekoga) ;)

nego ti lepo, uz sve to sto si mislio da kupis i sto si odlucio, uzmi i ono sto nisi nameravao a drugi korisnici su ti napomenuli :) OK!!!

VELIKA SLOVA nisu deranje (barem u mom slucaju) vetj samo da korisnici bolje vide :)
ali me iznervijraju oni koji lupaju glooposti , ja sam postavio pitanje bash na ovom forumu jer sam mislio da ovde ima neki ljudi koji se stvarno razujemu oko pc-a .........ali sam se zaebao.
Pamti pa vrati ;)

BugSu je napisao(la):
VELIKA SLOVA nisu deranje (barem u mom slucaju) vetj samo da korisnici bolje vide :)
ali me iznervijraju oni koji lupaju glooposti , ja sam postavio pitanje bash na ovom forumu jer sam mislio da ovde ima neki ljudi koji se stvarno razujemu oko pc-a .........ali sam se zaebao.
Pamti pa vrati ;)

kaze se dranje. mada kako si srochio rechenicu ni ovo ne bi bilo ispravno. mozda da si rekao velika slova ne predstavljaju dranje.... no poshto ti vec sve najbolje znash onda bolje da te ja ne uchim mnogo :) :D :d

Nazad
Vrh Dno