Šta je novo?

Kupovina diskova u maxi diskontu

MK

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2002
Poena
609
Kupio sam danas u maxi diskontu diskove Smart-buy CD-RW, (na disku pise uvoznik asf international asf.co.yu),
na ceni pored artikla je lazno navedeno 12X, takodje to isto pise i na racunu koji sam sacuvao:
"CD-RW 12xSMARTBUY BOO4005",

kad sam ubacio disk Nero ne moze da ga reze vise od 4x, i Nero info-tool ga je ocitao kao 4x disk.
da se ne `prevarite` da kupite ...

Poslednja izmena:
MK je napisao(la):
Kupio sam danas u maxi diskontu diskove Smart-buy CD-RW, (na disku pise uvoznik asf international asf.co.yu),
na ceni pored artikla je lazno navedeno 12X, takodje to isto pise i na racunu koji sam sacuvao:

kad sam ubacio disk Nero ne moze da ga reze vise od 4x, i Nero info-tool ga je ocitao kao 4x disk.
Ne mora da bude do diska, možda jednostavno rezač ne dozvoljava rezanje brže od 4x na njima.
Moj stari rezač (Sony crx220) je 22min SmartBuy RW rezao 12x, a novi combo (Sony crx320) neće preko 4x

jddipqd je napisao(la):
Ne mora da bude do diska, možda jednostavno rezač ne dozvoljava rezanje brže od 4x na njima.
Moj stari rezač (Sony crx220) je 22min SmartBuy RW rezao 12x, a novi combo (Sony crx320) neće preko 4x

nero info tool navodi da se radi o disku "Prodisc 4X"

jddipqd je napisao(la):
... Moj stari rezač (Sony crx220) je 22min SmartBuy RW rezao 12x...

Taj Sony ( :D ) reze Princo 10x na 12x dok npr. LG 52x32x52x nece preko 4x... ;)

A šta piše na original kutijici SmartBuy-a?

Meni Asusov rezač reže narandžaste smartbay perfektno na 12x vec više desetina puta...

Ah, ti Soniji...:d

BTW ne razumem zasto idete na te smartbuy/Princo/XXY varijante za rwove koji samo prave probleme, zasto ne uzmete verbatim kad vec nije mnogo skup, taj disk cete brisati/pisati 100-3000 puta i ne vidim zasto ne biste dali kojih 20-30 dinara vise za ipak provreno bolju stvar. Bar da je neka razlika u ceni

verbatim se brzo izgubi po kolima/kod drugova itd. :d
Inace TDK rulez ;) samo ih treba naci, imam nekoliko TDK diskova iz 97 i jos uvek rade ko sat, znaci ne muci se CD uredjaj sa njima uopste, a sve verbatime "crystal" od pre godinu dana sam pobacao :( NE RADE !!! E sad RW je druga stvar...

Iza sebe imam oko 15 000 narezanih diskova od rezacha priznajem samo LG!!
mrzi me dalje da pishem... ajd uzdravlje :)

ZverBre je napisao(la):
Iza sebe imam oko 15 000 narezanih diskova od rezacha priznajem samo LG!!
mrzi me dalje da pishem... ajd uzdravlje :)
Auf.... Pa gde, bre, LG kad se svi ostali kunu u LiteOn i sve Teac rezace (do Teac24x)??

pTomic je napisao(la):
Auf.... Pa gde, bre, LG kad se svi ostali kunu u LiteOn i sve Teac rezace (do Teac24x)??

Evo, i ja se kunem u LG-a. :p

Da ne bude da Maxi valja samo diskove kojima je istekao rok trajanja :d , uzeo sam neki dan nekoliko SmartBuy DVD-R 4x i svi su narezani i rade bez problema (doduse, rezao sam ih na 2x da ne bude posle ovoono).

da li ste videli "prime disc" diskove ?! pre 2 nedelje sam uzeo mini cd-rw 210mb 4-10x reze se na 12x !!! Odusevio sam se kad sam video da malac ima 210mb i ide na 12X !

PrimeDisc je odavno poznat i o njemu je razglabano ovde na forumu. To su u stvari Ritek i Ricoh diskovi preko kojih je stavljena nalepnica...

BTW LG i ja priznajem. Ali ne samo njega :)

recimi optiplex, isao sam na search i jedini info koji sam nasao je vezan za DVD medije, kakvi su im "obicni" diskovi ? Kako da vidim onaj disk info sa brdo cifara tj. indetifikacioni kod ?!

pTomic je napisao(la):

Pricajte sta hocete ali PLEXTOR je zakon :laugh:
Aj nek neko kaze da nije :eyebrows:

gx-x je napisao(la):
da li ste videli "prime disc" diskove ?! pre 2 nedelje sam uzeo mini cd-rw 210mb 4-10x reze se na 12x !!! Odusevio sam se kad sam video da malac ima 210mb i ide na 12X !

A ja isto tako rezo Verbatime 8x-10x na 12x, i nedavno se oprostio od nji'

jesi probo da ides na "full erase" ?! i meni se par puta navodno "pokvario" disk posto za godinu dana nisam ni jednom uradio full erase....kad sam uradio, popravio se ;)

SuperStarr je napisao(la):
Sve si nam rekao! :vomit:

Sinak, ne znam gde si nachuo da je LG losh? Mislim da je krajnje vreme da sa Mikijevog zabavnika predjesh na neku ozbiljniju stampu.

Ako imash mooda donesi mi bilo koji rezach za koga mislish da je bolji od lg -a(u istom cenovnom rangu)
pa cemo ga testirati :D .Test se sastoji iz rezanja 1000 kom Euro -silver diskova (naj naj gorih koji se ovde mogu naci).Pa da vidim koliko shkarta pravi LG a koliko ostali .

Poslednja izmena:
RazbojNick je napisao(la):
A ja isto tako rezo Verbatime 8x-10x na 12x, i nedavno se oprostio od nji'
I ja sam svoje verbatime 10x rezao na 12x pa sam se oprostio od njih ali ne što su crkli nego što sam ih dao nekome a zaboravio kome, a taj zaboravio da vrati :mad: ... a diskovima ništa nije falilo.

MK je napisao(la):

Pa ne kaze se za dzabe S(a)MRT BUY

gx-x je napisao(la):
recimi optiplex, isao sam na search i jedini info koji sam nasao je vezan za DVD medije, kakvi su im "obicni" diskovi ? Kako da vidim onaj disk info sa brdo cifara tj. indetifikacioni kod ?!

Mislis na Primedisc ?
Oko cdova...hmmm...situacija je malko cudna. Ja nisam video nigde u prodaji "pravi" Primedisc cd, ne bi me cudilo da ih i ne prave, tj. da su Ritek i Ricoh osnovali taj Primedisc brand samo za distribuciju dvd medija.

E sad ima jedna caka - video sam diskove koji na kutiji imaju primedisc nalepnice ali su to oni isti "TDK", "Verbatim", "Sony" i ostali diskovi koji se razlikuju samo po stampi odozgo a odozdo su muljavo zuckasto zeleni. No ja te diskove ne racunam u brandovane vec ih zovem "Pazarci" :D Jednostavno, mislim da su svi ti diskovi neka teska prevara. A njihov kvalitet to uglavnom i potvrdjuje

Pozdrav

P.S. Plextor nije zakon :)

zaista ne bih znao da ti kazem kakvi su "normalni" primedisc-ovi, ja sam pazario (glagol od imenice "pazarac" :D ) RW medijum, tj. mini cd rw, ne izgleda mi nesto "lose" ili muljavo isl. sobzirom da je 210mb i 4-10x (reze se na 12x sa LG-ijem) ne verujem da je pazarac, medjutim voleo bih kab bi mi rekao ili me uputio na neki info kako da procitam onaj cd kod dugacki da bih znao da li da u buducnosti kupujem ove diskove ili ne. ne bih zeleo da dodjem u situaciju da zbog loseg "pazara" izgubim vazne podatke :zgran:

Mislio sam na obicne cdove, dok cdrwovi zaista jesu primedisc i tu nema dileme.

Kako da ocitas madia code ? Treba ti ili Nero Info Tool ili DVD Info Pro i u stavkama "advanced commands" odaberes "show complete media code".

aha, ja to nemam u neru, znaci moracu to da nadjem na netu...hvala mnogo !

Cekaj, pa zar nemas info tul uz nero ? Uz svaki nero ide i on, samo ima odvojen sortkat u start meniju. Pogledaj bolje, mora da ga ima negde...

Vrh Dno