Šta je novo?

Kupovina avio karte putem interneta

Ja sam skorije dobio refund preko AirHelp, za kasnjenje leta od 24 h, ali deru se provizijom.Najbolje je direktno se obratiti operateru.
Kad je to bilo i koliko dugo je trebalo?
LH ne odgovara preko pola godine i zeznula me je za povratni deo leta.. FlightRight vec 2 godine cekam da uradi nesto po ovom pitanju :D
Zato pitam za skorasnje iskustvo...

Naravno da deru, ali dok LH odgovori, ja sam vec zaboravio sta se desilo :D

Kad je to bilo i koliko dugo je trebalo?
LH ne odgovara preko pola godine i zeznula me je za povratni deo leta.. FlightRight vec 2 godine cekam da uradi nesto po ovom pitanju :D
Zato pitam za skorasnje iskustvo...

Naravno da deru, ali dok LH odgovori, ja sam vec zaboravio sta se desilo :D

Trajalo je oko 20 dana za refund preko AirHelp, pre toga sam cekao oko mesec dana LH za odgovor, koji nije stigao... Avgust 2024 godine.

I ja sam prosle godine dobio refund preko Air Help-a (otkazan mi je let), ali cekao sam bas dugo. Skoro 2 meseca ako se ne varam.

Ja sam claim trazio direktno od kompanije, na zvanicnom sajtu. Sve je reseno relativno brzo, opcija isplate na paypal ili na bankovni racun. Cekao sam duze u intezi da mi legne novac, jer je negde zapelo kod njih poreklo para nego da mi kompanija odobri refundaciju. Air dolomiti je u pitanju, lufhansa grupacija.
Prvo sam probao preko neke od ovih kompanija koje se bave usluzno, ali kad sam video sa je provizija 35% i ceo proces identican, odustao sam i odradio sve sam. Lepo se ugradjuju, otud i tolike reklame po internetu za tu vrstu usluge.

Jel moguće nekako prilikom kupovine karata preko WizzAir-a selektivno odabrati da jedna karta ima uključen i prtljag. Pošto kad se traže letovi i odaberu 2 osboe, on automatski prilikom izbora tipa karte, dodaje na obe karte istu kategoriju.

Ili je jedini način da prvo kupim jednu običnu kartu, pa posle toga odvojeno da uzmem kartu sa prtljagom.

Trebalo bi da možeš da naknadno dokupiš prtljag. Može čak i za jedan pravac samo. Vidi ima li da štikliraš negde da ne važi za sve putnike.

Imao sam danas isti problem, prvo kupio tri karte, posle preko aplikacije doplatio za dva kofera, izaslo me duplo jeftinije, Lufthansa.

Jel moguće nekako prilikom kupovine karata preko WizzAir-a selektivno odabrati da jedna karta ima uključen i prtljag. Pošto kad se traže letovi i odaberu 2 osboe, on automatski prilikom izbora tipa karte, dodaje na obe karte istu kategoriju.

Ili je jedini način da prvo kupim jednu običnu kartu, pa posle toga odvojeno da uzmem kartu sa prtljagom.
Ako za oba putnika odaberes standardnu Basic ili Quick kartu sa rucnim prtljagom prilikom popunjavanja podataka za svakog putnika mozes pojedinacno da biras cekirani prtljag. Najbolji izbor i odnos cena/kg je trenutno 26kg.

Da li je neko (skoro) kupovao avio karte direktno preko AirChina sajta?!

Zašto je preko Air Serbia karta duplo skuplja nego preko Expedia ili ESkY?

Imam let preko wizz air sa kabinskim prtljagom i hteo bih da doplatim kofer u povratku. Koliko vidim dimenzije su iste za svaki, razlikuje se samo po težini za obračun?

Maximum dimensions of the checked-in bag: 149 x 119 x 171 cm. · Maximum weight of the checked-in bag: 10 kg, 20 kg, 26 kg, or 32 kg.

Pa to, nije problem sarkofag da ponesem samo ako upada u težinu.

ostale mi apple pro sluske u onom sanduku gde se stavljaju stvari na carinskoj kontroli… skontao sam tek kad sam hteo da ih stavim u usi minut pred poletanja aviona… upravo sam sleteo u bg, da li je neko imao slicna iskustva, tek za 2 nedelje se vracam za nemacku, kome se obratiti ili pisi propalo?

Jel zna neko koliko su rigorozni ovi iz Wizz-a po pitanju dimenzija ranca. Traži se 40x30x20, dok ja imam 46x28x22, pa razmišljam da li da uzimam drugi neki?

Svakako imam plaćen i kofer od 20kg, pa ranac ne bi bio pretrpan.

Konkretno ovaj je ranac:

ЈА увек носим ранац, и скоро никад нису ни питали да ставим у калуп. Најбоље је да имаш не пун ранац, па и ако траже да га можеш згужвати и набити у калуп. Мислим да неће ранац мерити по димензији

Ja sam skoro uzeo american tourister za wizz dimenzije ali sam prolazio i sa većim rančevima što opet ne znači da je to pravilo već sam ja imao sreće da me ne drndaju.

Pazite se sa wizzom. Uvek nosim ranac, poslednji put na putu za Berlin su pregledali nasi i naplatili su nekima ranceve koji su bili iznad dozv. dimenzija. Meni su cak par puta pogledali ranac pre prolaska kroz gate, ali su me pustili.
Ovo je prvi put da znam da su smarali na nasem aerodromu, a leteo sam wizom jedno 50tak puta.
I u berlinu je takodje naplaceno nekima.
Na malti su nas bukvalno kao vojnici njih 5-6 kruzilo i gledalo kofere i ranceve takodje.
U Nici su i meni naplatili nekih 30 evra ako se ne varam, jer je bio malo vecih dimenzija.
Tako da je moj savet ne rizikovati, visak stvari mozda ubaciti u neku kesu sa freeshopa ili cujem da neki nose jastuk, pa ubace u njega stvari 😅

Vrh Dno