TheCeki
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 23.02.2025
- Poena
- 1
Pozdrav svima, potreban mi je savet i pomoć oko izbora matične ploče, kao što piše u naslovu.
Naručujem komponente iz EU preko sajta Kupujem Prodajem, pa moram uskoro da donesem konačnu odluku.
Budžet mi je oko 200 evra, jer smatram da se u matičnu ploču treba uložiti. PCIe 5.0 mi nije prioritet, ali bi svakako bilo poželjno da je prisutan. Takođe, voleo bih da ploča ima barem 12+2 VRM faze ili više, kako bih bio spreman za potencijalni prelazak na Ryzen 9000 seriju u budućnosti. SPDIF (optički audio izlaz) mi nije neophodan, ali bi takođe bio poželjan, s obzirom da planiram u nekom trenutku i bolje audio rešenje.
Opcije koje razmatram:
Trenutna konfiguracija:
Naručujem komponente iz EU preko sajta Kupujem Prodajem, pa moram uskoro da donesem konačnu odluku.
Budžet mi je oko 200 evra, jer smatram da se u matičnu ploču treba uložiti. PCIe 5.0 mi nije prioritet, ali bi svakako bilo poželjno da je prisutan. Takođe, voleo bih da ploča ima barem 12+2 VRM faze ili više, kako bih bio spreman za potencijalni prelazak na Ryzen 9000 seriju u budućnosti. SPDIF (optički audio izlaz) mi nije neophodan, ali bi takođe bio poželjan, s obzirom da planiram u nekom trenutku i bolje audio rešenje.
Opcije koje razmatram:
- ASRock B650E Steel Legend WiFi
- ASRock B650 Steel Legend WiFi
- MSI MAG B650 Tomahawk WiFi
- Asus ROG Strix B650E-F Gaming WiFi
- Gigabyte B650 AORUS Elite AX V2
Trenutna konfiguracija:
- CPU: Ryzen 7 7700
- Hlađenje: Arctic Liquid Freezer III 360 AIO
- RAM: TeamGroup T-Force 2x16GB 6000MHz CL30
- GPU: RX 6900XT Red Devil Ultimate
- SSD: WD Black SN850X 1TB