Šta je novo?

Kupio sam MSI VR601x-074EU

lemi_3

Slavan
Učlanjen(a)
23.04.2008
Poena
310
MSI
VR601X
45000+torba
Specifikacija
Procesor Intel® Core™ Duo T2330 1.6GHz 1MB FSB533
Memorija 2048MB DDR2 667MHz
HDD 160GB SATA 5400rpm
Monitor 15.4" WXGA 1280x800 Crystal Brite
Grafička karta Intel GMA X3100 do 384MB deljene memorije
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučna karta 16-bit Sound Card
Zvučnici Stereo Speakers
Modem V.92 56k Fax Modem
Mrežna karta 10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless 802.11 a/b/g
Operativni sistem Bez operativnog sistema
Baterija Litijum-jonska 6-ćelijska baterija
Težina 2.6kg

Dodaci i raspoloživi konektori
Bluetooth Integrisan Bluetooth
Card Reader Integrisan 4-u-1 čitač kartica (SD/MMC/MS/MS Pro)
USB 4
AudioOut 1
MicIn 1
SPDIF 1
FireWire (IEEE 1394) 1
ExpressCard slot (34/54mm) 1
Modem (RJ 11) 1
LAN (RJ 45) 1
Analogni VGA 1
TV Out 1
Web Camera Integrisana web kamera rezolucije 1.3MPix
Garancija 24 meseca (Obezbedjen servis "72h pick-up & return")

Kupio sam gore navedeni laptop samo zbog garancije (44000+poklon torba ili 550eura).
Birao sam izmedju lenovo R61i i njega i odlucio se za ovo drugo. Pomogla mi je i neodlucnost i neozbiljnost prodavaca koji su prodavali lenovo. STrasno. Kao da kupujem sibice:mad:
Kad vidim kakav je javljam

Izmedju Lenova i MSI ti si izabrao ovo drugo !?!:zgran:

Dobar izbor :D

Naravno da sam izabrao ili bolje receno na zalost. Za pare koje sam dao za njega nisam mogao da dopustim da me raznorazni preprodavci zamajavaju neznajuci mi odgovoriti da li lenovu moze da se produzi garancija ili ne. Jednostavno mogli bi da doznaju za jedno 7 dana ali ako ja kupim laptop. Verujte mi ista prica u tri radnje. Na sajtovima i njihovim prezentacijama taj r61i ima pored track pointa i touchpad ali prc,kad dodjes tamo on ne ma to. Kad sam ih pitao zasto prezentuju pogresnu sliku samo su slegli ramenima. A najbolje je bilo kad sam sa jednim pokusao da pricam o garanciji i uporedio je sa MSI garancijom on je na moju konstataciju da druge marke po dva meseca znaju da drze masinu u servisu rekao pa nije dva meseca vec 45 DANA. E posle toga sam ja dragi moji otisao kod svog prijatelja u radnju koji mi je prodao MSI pa barem njega mogu nbez problema da uhvatim za vrat ako ne daj Boze zatreba. Ipak nisam kupovao kasiku nego sam ima nudio svojih 600e za *******ciju.
Sto se tice kvaliteta izrade plastike potpuno sam uvideo da je lenovo daleko kvalitetniji po tom pitanju ali posto sam odlucio da sa njim ne idem u ring nego ce ga koristiti moja devojka,kvalitet izrade koji nudi MSI zadovoljava. A sve ostalo je isto. Konfiguracija ta dva laptopa je potpuno ista stim Sto MSI ima mnogo vise dodataka sto opet nije toliko bitno ali moze da zatreba.
Instalirao sam XP,radi odlicno,sve komponente su ok,cak sam neke igrice probao na njemu naravno starije(formula,civilizacija...),gura ih bolje nego moja desk masina.

Prodavci umeju da iritiraju, ali ipak mislim da si malo prenaglio.

Nikada nisam razumeo ljude koji kad kupe pitaju da li su dobro kupili. Valjda se pita pre kupovine, ali dobro :)

U potpunosti razumem u kakvoj si situaciji bio sto se tice prodavaca, ni meni se u takvim radnjama nikad nije kupovalo. Sto se tice MSI konkretno tog modela koji si odabrao, nemoj da brines, odlicno radi.

Cudi me da ljudi ne znaju kakvu MSI ima garanciju.
- Ukoliko se laptop pokvari u prvih 14 dana menjaju ga novim.
- Ukoliko se pokvari posle toga, rok popravke je 72 sata (ako se dobro secam) racunaju se radni dani.
- Procedura je da nazovete broj telefona u beogradu i kad vas ispitaju da vide da nije user error posalju kurirsku sluzbu po laptop na kucnu adresu, odnesu ga na popravku i kurir vam ga vrati takodje na kucnu adresu.

Ovo sve pricam iz licnog iskustva sa doticnim sistemom. Na jednom od laptopova baterija je drzala 10 minuta, nazvao sam 2 dana pred novu godinu, laptop je stigao tacno nakon 72 sata (racunajuci radne dane).

Sto se mene tice za svaku je pohvalu.

Iz tog razloga sam i ja uzeo laptop. Samo zbog garancije. Drago mi je sto sam napokon cuo kako neko ima iskustvo sa garancijom. hteo sam i ja da pozovem na onaj broj sto sam dobio u servisnoj knjizi ali nisam znao da li rade sad preko praznika. Bio bih ti zahvalan kad bi mi objasnio sta znaci user error,da provere,u kom smislu BigBoy?

user error= greska korisnika tj. da provere da li je kvar softverske ili hardverske prirode.

Imao sam pod rukama HP 530. U prvom trenutku sam pomislio da je bolji od mog MSI-a ali kad sam ubacio cd u citac on zamalo nije poleteo sa stola. NIsam mogao da verujem da se tako trese dok cita cd. Takodjer sam imao utisak na prvi pogled da mu je tastatura bolja,sto i jeste u manjoj meri ali mu tasteri isto suskaju,kako volim reci,mljackaju kao i ovi na MSI-u. Cini mi se da mu je jedino bolji monitor jasniji ali nisam siguran jer to zavisi i od osvetljenja u prostoriji u kojoj se radi sa laptopom. Sigurno mu je malo cvrsce kuciste od mog MSI-a.
Juce sam probao citac kartica na MSI-u iz fotoaparata i odusevio se sa tom mogucnoscu. Netreba ti drajver za digitalca,kablovi i ostalo vec samo izvadis karticu ubacis je u laptop i pregledas i prebacujes snimke ili slike kako volis. Odlicna stvar.

Vrh Dno