Šta je novo?

Kupio bih mis, ali KOJI ?

dulsrules

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.08.2007
Poena
499
Koja muka odabrati mis posle gomile procitanih review-a. Mis bi trebao da ispunjava sledece uslove:

1. Da je velicina i ergonomija ista ili slicna Razeru Krait (on mi savrseno lezi u ruci, znaci da nije suvise izdignut i da nije mnogo dugacak jer imam medium-small saku)

2. Da nema prediction (znam da danas mnogi imaju ali ja bih uzeo onaj koji nema)

3. Da se ruka ne znoji posle duzeg rada ili igranja

4. Da mu cena ne prelazi 35e

5. Da je opticki a ne laser.

6. Da ima pristojnu garanciju.

Ima li nesto takvo da se pazari u zemlji Srbiji?

vidi jel ovaj intelli win što se reklamira da je nov u benchhausu u stvari intelli 3, ako jeste pogledaj njega kako ti izgleda.

Neki od sledecih: Intellimouse optical 1.1a ili Wheel mouse optical 1.1a.

Sto se tice Ikari optical on ima korekciju tj. angle snapping, imao sam ga do pre neki dan.

Poslednja izmena:
Hvala na predlozima. Sutra kupujem Wheel mouse optical 1.1a. Uklapa mi se u cenu (800 din) a probao sam ga nekada ranije i znam da je super, samo ergonomija ga zeza, ali za te pare ... I jako bitno, ne trza i ne znoji se ruka. Samo garancija je samo 1 god. Doduse mis je old school ali nebitno.

@Midgard

G1 koristi isti senzor kao i MX510, dakle ima korekciju.

Da razjasnimo, jedini misevi bez angle snapping tj. ravnanja malih pokreta (ovo se jos zove drift control ili prediction/correction, mada je korekcija dosta sirok pojam i po meni najlosiji) jesu: Microsoft IE 3.0/IMO/WMO, Steelseries Ikari laser i ovaj novi Xai (koji se jos nije pojavio u prodaji) i Logitech G9x (dakle ovaj najnoviji). Deathadder ima firmware 1.28 no drift control, ali je on toliko los (otprilike pola ravnanja oklonjeno a pola nije, jedino tako da objasnim, jos uvek ima ravnih linija koliko hoces kad crtate u paint-u, ali ima i neravnina) da je manje precizan nego sa 1.27/1.25 kada ima ravnanje.

Inace imao sam i Ikari laser i mogu da kazem da je jednostavno manje precizan u odnosu na Microsoft miseve, a ima i bas mnogo negativnog ubrzanja pa sam ga prodao posle nekog vremena (inace mi se oblik Ikari miseva mnogo svidja i jako je udoban). Hteo bih da probam Xai kad se pojavi, novi senzor koristi...videcemo.

Poslednja izmena:
Vidis, to sa nick-om ti je dobra ideja:D.
Okacicu jednom prilikom spisak svih miseva koje sam imao, mislim da ih je oko 14. Neke sam imao i po 1.5 godina a neke dosta krace. Trenutno ova 3 koja su mi pod moja masina.:type:

Glupo mi da pominjem:d, ali imao sam jedno krace vreme i ovog, doduse laser varijantu sa zmijskom teksturom, mis je preveliki za ono sto on trazi, velicine je Deathadder-a, a ima i ravnanje pokreta.

Wheel Optical kupljen i kida. Bas je dobar materijal i precizan je za medalju. Plus sto se ne cuje skoro uopste. Eto, ko kaze da za manje od 10 e ne moze da se pazari sjajan mis? Ja prezadovoljan. To je najvaznije.

Meni se na WMO jedino ne svidja sto mu je senzor postavljen malo napred u odnosu na IE 3.0 ili IMO. Ja sam ovaj moj dobio u paketu sa Ms comfort curve 2000 tastaturom i izaslo je oko 1800 din. Inace senzor na IE 3.0/IMO/WMO je potpuno isti, dakle 9000 fps, 25 G ubrzanje, i oko 1.5m pracenje pokreta (za ovo mora da se digne usb polling rate na 500/1000hz).

Vrh Dno