Šta je novo?

Kuleri za procesor i grafičku

Nightflier

Cenjen
Učlanjen(a)
16.03.2011
Poena
169
Pre nekih godinu i po dana kupio sam sledeću konfiguraciju:

Gigabyte GA-790XT-USB3
X4 965 BE 3,4 Ghz
Gigabyte 5850 1GB DDR5 256BIT
Kingston 2x2 Gb DDR3 1600 CL9
Samsung 1 Tb SATA2 7200RPM 32MB
Samsung SH-S223C/BEBE DVD-RW SATA BLACK
CM Sniper Storm AMD Dragon SGC-6000-KWS1-G
Chieftec 600W

I dan-danas sam veoma zadovoljan njom, s tim da je postala veoma bučna. Zamenio bih kulere na procesoru i na grafičkoj kartici, ako je to ikako moguće, pa bih zamolio cenjene forumaše da mi daju svoje preporuke. Pošto nameravam da taj kuler za procesor koristim i na novom procesoru, ako bude moguće da na svoju ploču stavim Buldožer kada krene u prodaju, ne bih da štedim, ali ne bih ni da izdvajam baš preterane pare. Recimo da mi je budžet 100 eura za oba kulera.

Unapred hvala.

Ako uspeš negde da nađeš Thermalright Silver Arrow ili HR-02, ali teško. Noctua NH-D14 je naj za CPU.
Predpostavljam da je GV-R585OC-1GD u pitanju. Ne vidim zašto bi tu menjao kuler. Ako je GV-R585D5-1GD-B u pitanju nemam ništa pametno da ti predložim.

Moj predlog...
uzmi ti lepo nh-d14(ako imas sve uslove za to, ne samo finansijske) pa vidi dal je komp i dalje bucan :D

Definitivno ću promeniti kuler na procu, ako ni zbog čega drugog, a ono zbog prašine koja se sigurno nataložila tokom ovih godinu i po dana koliko ga imam. Dakle, Noctua. Hvala na predlozima.

A za grafičku? Isplati li se ulagati u kuler za nju, ili da sačekam još malo pa da je zamenim u celosti? Što se mene tiče, 5850 više nego zadovoljava sve moje igračke prohteve, tako da ne bih da je menjam bez potrebe.

Ja bih rekao da se ne isplati uzimati kuler za gpu, mozda za wodeno hladjene.
Ja naprimer sam uzeo noctua-u jer je najbolja(a da ima da se kupi kod nas) i postoji podrska za duze staze, tipa novi amd cpu kad se pojave(a mozda i intel) pa mi prelaz nije ogranicen.
Naravno i Prolimateh nije uopste losa al mi se ne svidja cena i mnogo se ogranicavaju od AMD korisnika(doplata 10e za AM soket + recimo megahalems 50e + fan/ovi= :( ).
Mozda ti ova tema otvori oci oko izbora cpu kulera

Definitivno sam se rešio za Noktuin kuler za procesor. Grafičku ću ostaviti na miru, pa ću nakon nekog vremena jednostavno promeniti karticu.

Hvala svima na savetima.

Vrh Dno