Šta je novo?

kuler

burnaby

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
630
Moj drugar ima, ovih vrucih dana, problema sa racunarom. Racunar mu blokira kada igra igrice, ili se sam od sebe iskljuci. On ima Epox-ovu maticnu plocu sa nvidia 2 chipsetom i AMD Barton 2500+. Cini mi se da mu ploca cak daje zvucno upozorenje, verovatno u vezi sa pregrevanjem procesora. Ako se ne varam temperatura procesora je oko 65 stepeni. Inace ima AMD kuler, tj. BOX varijanta procesora je u pitanju.
Verujem da je problem u losem hladjenju racunara. Preporucio sam mu da ugradi jedan kuler za kuciste, tj. jednu osmicu i bolji kuler za procesor. Medjutim, pogledao sam test kulera na benchu, ne znam koji kuler da mu preporucim a da ispunjava tri kontradiktorna zahteva da hladi dobro, da nije bucan i da nije skup?

65 Stepeni je dosta cak i za box kuler.
Jer proc. radi na defaultu? Ako ne radi, i ako mu je dizao voltazu neka je malo popusti dok ne prodju vrucine. U suprotnom preporucio bih pre kupovine novog qlera da skine procesor, stavi pastu (tanak sloj) i opet namontira nazad. Mozda je prvobitno lose naneta pasta na procesor (previse ili premalo).

Cooler Master X-Dream II. Tih a odlično hladi! Cena oko 8 jura.
Kod mene barton 2500 oc na 2.35 GH i naponom od 1.675v (1.68 realno) u BX chiftec-u sa 4 dodatna ventilatora radi opusteno. Hladnije vreme (kao danas) 43 ler oko 49 ful load, kada je toplo vreme 47 ler oko 53 ful load. Inače testiran po ogromnoj vrućini (u sobi oko 36 stepeni, a možda i više) sa onim ruskim programom (Miroslavova preporuka, ako se nevaram) i tada nije prebacio 60 stepeni (sa prime-om ne dobacuje ni blizu toga). Veoma sam zadovoljan sa njim, preporuka. :wave:

Poslednja izmena:
Pa o tome je vec bilo reci...ali ja cu podrzati Martijev predlog.

Evo ja sam nedavno stavio VultureSpin, 10eura. Idle je oko 45, max. optrećenje na 52-53. Imam jednu osmicu pozadi.

Bez obzira na kuler, reci mu da definitivno stavi osmicu pozadi, mada je poželjno i napred, da uduvava.

Nazad
Vrh Dno