Šta je novo?

kuler?

djumex

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2007
Poena
309
pazario sam pre par meseci pentium D805....i zadovoljan sam generalno, osim sa kulerom koji je isao uz procesor......ne znam tacno koja je optimalna temperatura za ovaj procesor ali kod mene je u idle oko 44......kad se malo potera ili kad je toplije bude oko 55...57max.....pri tome kuler vrti kao lud i pravi buku koja je zaista prevelika :wall: .......predlozise mi ljudi da ubacim jos 2 case kulera.....da napravim "promaju"...kao jedan ubacuje vazduh napred na kucistu...drugi izbacuje ,tamo kod procesora........sta vi mislite o tome?............
ipak ja mislim da bih trebao da kupim neki bolji kuler za ovaj procesor posto mi rekose da moze fino da se overklokuje....?!?!.......imam 50evrica da potrosim na ovo:D

poz svima i hvala;)

Ubaci ti lepo jos dva case ventilatora i kupi neki bolji cpu cooler i bog da te vidi, 50 evra ti je vise nego dovoljno.

Poslednja izmena:
Obavezno,ubaci 2 silent case fanova,ne kostaju vise od 10 eura i za cpu recimo,TT Blue Orb II,tiho i dobro,hladi i okolne komponentice na maticnoj,oko 35 eura.Plus ostace ti 5 eura (2 male porcije cevapa + pivo).

Koshtacje ga coolert vishe od KRSH cpu-a.

Ukoliko ti je racunar u sobi u kojoj spavas i ako ga drzis stalno upaljenog bolje nestavljati dodatne ventilatore. Mozes da ih stavis na pet umesto na dvanest volti, ali to ti nevrsi posao ukoliko ti je racunar upaljen dok spavas, a i manji je protok vazduha.

A kuler za procesor recimo CoolerMaster HyperTX.

hvala ljudi na pomoci......onaj typhoon mi se bas svidja....mocno izgleda zaista.....a ni ovi ostali nisu losi pogotovo ovaj coolermaster hypertx.........videcu 'bem li ga :D
jos jednom hvala svima :)

Poslednja izmena:

Prilozi

• DSC00033.JPG
    DSC00033.JPG
    485.4 KB · Pregleda: 519
u jebote....koja grdosija....nisam siguran da ce da stane u kuciste.....aj da se na *****em....
imam chieftec DX-01B-D-U .....ploca asus p5pl2.......ke da pasuje?:D
ps gde si pazario kulera?......jel imaju verziju za pentium D?
i kakva ti je ono budzevina na grafickoj ?!?!?!

Poslednja izmena:
u jebote....koja grdosija....nisam siguran da ce da stane u kuciste.....aj da se na *****em....
imam chieftec DX-01B-D-U .....ploca asus p5pl2.......ke da pasuje?:D
ps gde si pazario kulera?......jel imaju verziju za pentium D?
i kakva ti je ono budzevina na grafickoj ?!?!?!

Pa da je grdosija jeste. Visok je 13.6cm, dovoljno da mozes da zatvoris stranicu na kucistu :d. Ja imam takodje Chieftec kuciste i ostane jos 2-3 cm do stranice (lepo se vidi kroz onu rupice za fan na bocnoj stranici).
Ovde imash tacne dimenzije i vise informacija pa premeri: http://www.coolermaster.com/index.p...GP&other_title=+RR-DCH-S9U1-GP+Hyper TX (AMD)

Hyper TX je za svaku preporuku. Za te pare (placen 1750 din u PINu u NS) cooler je pun pogodak. Pravi se u verzijama za INTEL i za AMD. A sto se tice "budzevine na grafickoj", to je gigabyte 7600GT silent pipe II :D http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2235

ja imam chieftec lcx 01...evo kako izgleda...

inace cooler je izgleda dosta vece na slikama....

Poslednja izmena:
impresivno kuciste stoske nema sta.......like that neon glow ,) .........
hvala ljudi jos jednom.....most helpfull forum you got here!
odluka je pala:D Hyper TX it is.......samo jos da ga nadjem a da nemoram da putujem do njega.:D

poz svima

@djumex tnx

pozovi radnju/e u kojoj si ga nasao, dosta njih salje post expressom i sl...

to kosta oko 200 din...

p.s kao sto je rekao Pera NS, imas dve varijante (isto izgledaju) za AMD i za Intel... ne zaboravi da naglasis :D

Svaka cast za cable management stoske, moram se i ja malo pozabaviti tom tematikom. Josh da napomenem da sam sa coolera odmah sastrugao fabricku pastu i stavio CM NanoFusion :)

jel mora da se skida ploca da bi se montiro?
kolko (ni)je bucan?

Ne mora da se skida ploca i izuzetno je jednostavan za montazu: metnes cooler na cpu, zakacis sa jedne strane, zakacis sa druge strane i to je to. Fan radi u opsegu od 650-1800 rpm. i nije bucan tj na 1800rpm nije da se ne cuje ali vec na 1400pm skoro pa se uopste ne cuje.

@PeraNS

jos cu malo da sredim cekam da mi stigne chipset cooler Thermalright HR-05 SLI, pa cu sve da vadim napolje, a uz to i da promeni pastu na svim coolerima (stigao AS5)

@okmijun

za AMD ne treba da se skida ploca, sto se tice Intela nisam siguran, ali predpostavljam da mora.

@benchaman

sto se tice poboljsanja :

1. ovaj cooler je mnogo tisi od box-a, to mi je bila i namera.

temperatura mog X2 3800 (def. trenutno) ne prelazi 39C (Core Temp), uz to da ne rade ventisi u kucistu. temperatura u sobi je ~22C.
CM TX pola vremena ne radi (podeseno u biosu da se iskljucuje ispod 25C(bios temp.) ili 35 Core Temp.

Tu trenutno imam mali problem, jer nemam precizno ocitavanje temperature.

Core Temp i Everest pokazuju 38-39, bios i smart guardian 7-10 stepeni nize...

Tu me malo ploca vrti, ali cu da i to zbudzim uskoro.

Sama montaza (na amd) je malcice teza, jer je potrebno precizno postaviti cooler(na centar procesora-hoce da ode malo u stranu :D),nece bas da upadne kao box. Ne bi bilo lose da imate neku pomoc, cisto da pridrzi cooler.

Da, moram da napomenem da je Zalman pasta ispod, jer nikako nisam uspeo da namazem CM Nano Fusion.Treba da se stavi AS5, pa ce i tu biti koji stepen ispod :)

Sada mi se jedino cuje HDD (glupa Seagata).

sto se tice buke, bas kako je Pera NS opisao.

Dok nisam imao providnu stanicu nije se cuo uopste.

Poslednja izmena:
hehe ja sam naucio da stavljam nanofusion "eurokrem" pastu... moras koristiti sablone i onu karticu koje si dobio uz pastu i mackati jedno 5 minuta kao da gletujesh zid dok se pasta ne rasporedi ravnomerno po sablonu. Znaci prosto je samo treba strpljenja i malo umesnosti. Secam se muke kada sam prvi put hteo da stavim tu pastu... najmanje paste bilo je na cooleru a najvise po stolu i mojim rukama.

Sta mislite o ovom kuleru Cooler Master s775 K8 mars.Kosta:3870din.
9001843_1.jpg

* Kompatibilan sa najnovijim Intel i AMD procesorima male potrošnje
* Primena: Intel LGA775, AMD socket 754 / 939 / 940 / AM2 / F
* Dimenzije hladnjaka: 132 x 120 x 105 mm
* Materijal: aluminijumska rebra + bakarna osnova sa termalnim cevima
* Dimenzije ventilatora: 90 x 25.4 mm
* Brzina rotacije: 900 - 3000 rpm
* Protok vazduha: 55.3 CFM
* Deklarisani radni vek: 40.000 sati
* Ležanje: sleeve
* Voltaža: 12V
* Nivo buke: minimum 17 dBA, prosečno 25 dBA
* Konektor: 4 pina
* Podešavanje brzine ventilatora - silent 1800 rpm, performance 3000 rpm, PWM 900-2500 rpm

Da li vredi tih para?

Poslednja izmena od urednika:
Evo ja sam ga montirao, extra je tih cak je i dosta tisi od box (mada i box nije bio nesto bucan, bar ne ovaj sto ide uz c2d). Ja moj proc ne mogu na ovoj ploci preko 2 ghz da teram, pa nije bas za poredjenje, ali mogu da kazem da mi posle igranja COD2 oko 30 min temp bila oko 39C, dok je sa box iska oko 55, znaci bar 15 stepeni razlike...toliko za sad, testiracu ga orthosom kasnije, ali kazem tek kad pazarim asus p5n-e (kad stigne kod nas) i oc proc cu znati nesto vise. Prvi utisak je odlican...zaista najbolji odnos cena/performanse

Meni kes nije bio toliki problem, ali nisam hteo da stavljam cooler od 900g na plocu...

inace imam i Asus Star Ice, ali on je bucniji od CM.

da li je za intel potrebno skidanje ploce za montiranje?

Nije potrebno skidanje ploce ni za 775 (Intel). Namesta se za minut. Ja sam jedino skinuo fan pre montiranja, zbog lakseg namestanja, pa kad sam montirao heatsink, vratio sam fan nazad, bar mi je tako bilo lakse zbog pristupa onim nozicama koje ima svaki intel 775 cooler.

Nazad
Vrh Dno