Šta je novo?

Kuler za x1650 pro

• Začetnik teme Začetnik teme diego
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

diego

Slavan
Učlanjen(a)
17.03.2009
Poena
305
Naime, primetim ja da komp restartuje nesto u zadnjih par dana, a juce i monitor odjednom zabaguje, te provalim da se ventilator na grafickoj ne okrece, ili se okrece malo, a inace je bio bucniji, i par put ranije sam ga i cistio i mazao. Kartica je bila vrela, kao i napajanje. Treba mi preporuka posto prvi put menjam ventilator na grafickoj sta da uzmem posto se ne razumem u modele, oznake i slicno. To je ova kartica i kuler

14-102-064_1.webp

Poslednja izmena:
hvala svima na odgovorima

inace, stavio sam ventilator sa procesora na graficku umesto starog ali se kartica i dalje zagreje brzo od ukljucivanja i komp zabaguje. da li je moguce da je do napajanja, da li mozda treba da se stavi nova pasta... bilo kakav savet?

komp radi normalno kada prebacim na integrisanu graficku

inace, komp je vec radio ovako tako da ne znam zasto bi grafickoj sad napajanje smetalo odjednom, inace je agp kartica u pitanju, i od napajanja u nju ide onaj mali kabl sa 4 pina, da li je moguce da se po biosu nesto poremetilo sto utice na ovo

Na tvom mestu bih skinuo taj crknuti kuler i skarabudzio 8-icu da duva preko rebara, ili ako bas imas para kupi kuler, mada mislim da se ne isplati. Ili mozes da odes ako te ne mrzi u neki srevis rracunarra, a pod tim ne mislim na pakom, alti i ostale distributere vec bukvalno na servis i pitao jel imaju neki kuler za graficku d ati prodaju posto obicno ima gomila crknutih grafickih kartica.

Kao sto rece duschan, nemoj da pucas pare na nov kuler, ne vredi to za tu grafu, pokusaj sa ventom od 8cm, ako ne uspe, moguce je da je karta pred crkavanjem.

hvala, graficka radii medjutim dolazi do brzog pregrevanja, recimo za 5 minuta po ukljucivanju od kompa i pokretanja igre ovako sada bez kulera, nesto je tu mozda i oko napajanja nisam siguran

i da, ne isplati se uzimati novi kuler mada bih i uzeo kad bih znao da je do toga ali mi nije jasno zasto se odjednom ovako brzo greje. primetio sam da malo paste ima, mozda bi i to trebalo staviti

Poslednja izmena:
uh radish izgleda mnogo toga pogreshno. paste i treba da ima malo ali dovoljno. pitanje je kako si vratio kuler na grafichku s obzirom da kazesh da sve ovo radish prvi put.

nije mi jasno kako si stavio kuler od procesora na grafu. chime si ga fiksirao ?

probaj ti taj fabrichki safirov ventilator da ochistish malo i kapnesh malo ulja pa probash oli ce se vrti tada

Nazad
Vrh Dno