Šta je novo?

Kuler za OC

AstriX

Slavan
Učlanjen(a)
05.07.2006
Poena
320
Moja oprema  
Zvuk
AirPods Pro gen2, SteelSeries Arctis 5
Miš & tastatura
Keychron K6, Glorious Model O, SteelSeries Rival 3 Wireless
Laptop
MacBook Pro 14 2021
Mobilni telefon
iPhone 15 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Series 9
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam Bartona 2600, trenutno radi na 2100mz i kuler FridgeRock
Zelim bar 2300mz , budzet oko 20e. Koja su vasa misljenja o ovim kulerima:

tt volcano 12
titan siberia
asus star ice
tt silent tower
gigabyte 3d cooler

Pa FridgeRock ti je bas dobar kuler, ja ga ne bih menjao na tvom mestu (naravno ako su temperature u normalnim granicama). Koje su temperature u pitanju i pri kojem naponu?

TT Volcano 12 moze da ohladi nasviranog Bartona, ali je na max. brzini mnogo bucan. I tesko ga je naci trenutno.

TT Silent Tower sam i ja hteo da kupim, ali kad sam video koliko je cudo u pitanju i nacin montaze, uplasio sam se da ne polomim jezgro, posto ima jako glupavu montazu na SocketA podnozje (stavi se podloska sa donje strane ploce, pa se u to usrafi podloska koja pritiska kuler na socket, a sve mi to deluje mnogo klimavo i rizicno). Mogli su u paketu da daju i onaj copper-shim (bakarnu podlosku, protiv lomljenja jezgra i za bolji transfer toplote).

Siberia je, sudeci po testovima, prosecan kuler, jedino dobro kod njega je sto se deo ventilatora koji "strci" preko tela hladnjaka moze usmeriti da duva na memoriju ili mosfet-ove na ploci, pa to malo pomaze da se ohladi sistem.

Al' zanimljivost kod siberie je da moze samo na k8 podnozje :)

tt silent tower ce raditi posao oko klokinga i buke

Trenutno je temperatura 48c na load je 56, kada su velike vrucine u load 63
Napon je 1.76 , inace imam 3 dodatna ventilatora od 80mm

volcano 12 je tesko naci, koliko bi bio polovan?
I meni je silent tower ogroman, napajanje mi je malo iznad ploce ne znam da li bi stao
siberia postoji i za k7 platformu sa drugacijim hladnjakom

Poslednja izmena:
ja sam pre par meseci nasao Volcano 12 za 20e polovan, tako da ne znam koliko ti se isplati da ga trazis...

stavi oglas u sobu Mali oglasi i nadaj se da ce ti se neko javiti. ja sam to uradio...

Poslednja izmena:
Od ovih koje si ti naveo ja ti preporucujem tt silent tower, ako naravno moze da ti stane sto u mnogome zavisi od pozicije socketa na ploci. Mislim da sam ga video u hgspotu i nije mnogo skup (namera nije bila reklamiranje vec pomoc coveku). Za sve ostale modele si dobio dobar komentar u prethodnim postovima.

Nazad
Vrh Dno