Šta je novo?

kuler za HDD i jedan tisi kuler obicni.

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
Kao sto u naslovu kaze, trebaju mi ove dvije stvari.
Kuler za HDD sam kupio prije dva dana u win win termaltake marka cifra 200 din, ne znam da li je original, i da li uopste postoje ne original kuleri.
Hladi odlicno ali je glasan, a prije njega sam vidjao neke ne poznate marke za 500 i nesto dindzi, ali su izgledale daleko slabije, tj. sam rotor je bio manji.
Moj kuler je ovaj.http://www.itsvet.com/proizvod/thermaltake-a2376-hard-drive-cooler/comp_comp_cooler/49/550

Da li imate neku provjereno efikasnu marku koja ce da bude tiha.
Isto to me interesuje i za ovaj obican kuler koji bi stavio sa prednje strane na mjesto onih plocica koja zaklanjaju prazna mjesta za dvd rw.

Znaci, relativno povoljne i relativno tihe stvari me interesuju.
Cuo sam za noctua marku ali mi je mnogo skkupa.

Ne moras da kupujes odmah drugi kuler, nego taj moduj na 7V, pa vidi koliko ce onda da se cuje, ako i dalje bude bucan, tek onda razmisljaj o nekom drugom. A za kuciste mozes da uzmes Xilence, od 8cm je ~300 din, od 12cm je ~450din, cini mi se, a i njih mozes lako da stavis na 7V i neces imati problema sa bukom.
Evo o tome:
http://www.silentpcreview.com/article6-page1.html

Poslednja izmena:
Ovaj link je super, ali mi se cini da je to za mene pre komplikovano, jer muku mucim i sa sredjivanjem kablova, tj. nista slicno nisam radio, a u struju se ne razumijem bas, mada znam da je vise u pitanju strah nego mogucnost da sve pokvarim.
Ono sto me ohraburuje na ovom linku je sto se sva operacija sjeckanja vrsi na kuleru prije montaze.

Na mom kuleru su dva prikljucka, jedan je prikljucen a drugi je slobodan.
Da li se ovaj prekidac stavlja na taj drugi dio.

Na tom tt koleru su ona dva bijela prikljucka jedan muski a jedan zenski i ja sam prikacio zice sa napajanja na jrdan od njih i radi. Ovaj drugi prikljucak nisam nigdje ukljucivao. Vjerovatno se on raskopa pa se previ taj prekidac.

Nisam,u vojsci sam trenutno, ubijam vrijeme surfajuci preko opere mini. Trenutno je sredjivanje kablova i modovanje kucista u toku. I o tome cu pisati kad dodjem kuci.
Pozdrav iz botanicke baste jevremovac :)

Nazad
Vrh Dno