Šta je novo?

Kuler postao glasan

new_bee

Cenjen
Učlanjen(a)
08.09.2010
Poena
154
Pozdrav, iz naslova se već vidi koji problem imam, ali da napišem još koju rečenicu.
Naime, kupio sam komp pre skoro 2 godine(još 2 meseca je pod garancijom pa ga zato još nisam otvarao), i od pre mesec-dva je kuler postao glasan...
Ne ide u velike obrtaje bespotrebno, već nekako melje konstantno, čuje se bukvalno kao mešalica :crash:
Zvuk je jako iritirajuć, pogotovo kad spavam i samo je komp upaljen :wall:
E sad, najradije bih, pre nošenja u servis(opet napominjem, pod garancijom je pa ne smem sam da majstorišem) mislio sam da kupim neki tiši aftermarket cooler, pa sam hteo da čujem vašu preporuku? Vrlo je moguće da se ovaj napunio prašine, ali pošto čim istekne garancija radim projekat sa kućištem, stavio bih i neki lepši kuler, ali da je što je moguće tiši :)
Procesor je Intel Pentium E5200 DualCore...

Sam si dao odgovor na pitanje ;) Obzirom da kuciste nisi cistio od prasine skoro 2 godine, 99% je sansa da je kuler prepunjen prasinom i zbog toga melje..

Jel se promenila temperatura procesora od kad je poceo da drci?

Nosi ga u servis nek ga izduvaju to bar ne kosta nista.Pun je prasine.Za dve godine nakupi se bogami podosta.:D

I pretpostavio sam da je od prašine(za sad nema šta drugo da bude) a možda se i nakupila prljavština u ležaju... Sve u svemu treba mu izduvavanje :)
Iskreno, malo sam bio skeptičan da će u servisu hteti da otvaraju komp samo da bi ga prečistili, a ja hoću da ispoštujem garanciju pa ću tek onda da ga kasapim :D

@Tropicano, nisam u poslednje vreme pratio temperaturu, tako da ne znam da li je išla gore, baš ću sad pogledati...

garant prasina mojoj drugarici poceo komp mal mal dase gasi kad radi nes zahtevno
ja otisao kad pokrenem orthos pratim ja temp kad ono cpu na 80 komp off
ja otvorim kuciste a ventilator se prakticno nije video od prasine (intel cooler neki celeron je 775)
ja lepo sve izduvam i sad pod orthosom nece preko 65 stepeni posle 1 vremena mucenja i naravno tisi je podosta
a to samo posle godinu dana (zamisli sta ima posle dve :p )

Dvije opcije, tj. mogucnosti zasto je tako:

Ili je cooler prljav, pun prasine - pa ga treba ispuhati na kompresor i fino ocistiti,

ili se potrosila pasta, skini kuler, provjeri koliko ima paste, ako vidis da nema dovoljno - skini to sto je ostalo i stavi novu.

Nadam se da ce pomoci.

da da mozda ti se necuje kuler od graficke :DDDDDD ....kako si siguran da buka dolazi od procesora???ili mozda neki kuler koji sluzi za izbacivanje vazduha oni najpre krenu da bruje :D ????
imas cooler master TX3 da pazaris za male pare koji nije lose resenje za taj procesor a za grafiku ce ti mozda i biti mali problem ako budes morao da menjea moraces da imas srece da naletis na nesto valjano sto odg.tvom medelu

Nazad
Vrh Dno