Šta je novo?

Kuku meni, i ovaj kuler poceo da mi drnda...

BOOK

Čuven
Učlanjen(a)
04.05.2002
Poena
619
Ne mogu da verujem.
Dok sam imao 486 i neki bezveze kuler, kada sam palio racunar, uvek mi je brujao kuler abnormalno velikim intezitetom (kao da zapinje o nesto) jedno 10-ak minuta a onda je prestajao.

Posle dve godine, imam sasvim drugi racunar (azdaha) i toliko hvaljeni Volcano 6Cu+.

I od juce - posle devet meseci - PONOVO ISTA PRICA!

Drnda i bruji ko ves masina u centrifugi...

Sta da radim!?

Treba da ga podmazes. Skini ventilator i na poledjini ces naci nalepnicu koju treba da skines, i nakon toga u rupicu kapni jako malo (jedna kap je dovoljna) ulja, najbolje bi bilo ono za sivace masine ali moze da posluzi i obicno motorno ili WD40. Vrati nalepnicu i zavrti rukom malo ventilator da se ulje rasporedi. To bi trebalo da ti pomogne.

Kako da skinem ventilator? Da ga odsrafim od one metalne, nazubljene povrsine koja odvaja procesor od ventilatora?

Kupi TheramalTake 7+ i em sto ces uzivati u tisini, nego i qler vise nece brujati.

BOOK je napisao(la):
Kako da skinem ventilator? Da ga odsrafim od one metalne, nazubljene povrsine koja odvaja procesor od ventilatora?

Upravo to, odsrafi ga, skini mu napajanje sa ploce (nemoj da zaboravis posle da vratis kabel!!!) i po zavrsetku postupka vrati ga na isto mesto. Nemoj samo da puno cimas samo telo kulera.

Alexandar je napisao(la):
Upravo to, odsrafi ga, skini mu napajanje sa ploce (nemoj da zaboravis posle da vratis kabel!!!) i po zavrsetku postupka vrati ga na isto mesto. Nemoj samo da puno cimas samo telo kulera.

Sve sam to uradio, dobro sam ga podmazao (istina jestivim Suncokretovim uljem, posto nemam nikakvo masinsko) ali ne vredi!

Cekao sam kao sto vidis nekoliko dana, ali i dalje drnda kao usisivac!

Spasite me!

p.s.
Cak cu pristati i na opciju kupovine novog kulera (samo recite koji, rec je o Athlonu XP 1.4GHz)

BOOK je napisao(la):
Sve sam to uradio, dobro sam ga podmazao (istina jestivim Suncokretovim uljem, posto nemam nikakvo masinsko) ali ne vredi!

Spasite me!

p.s.
Cak cu pristati i na opciju kupovine novog kulera (samo recite koji, rec je o Athlonu XP 1.4GHz)

Pa mislim da nije dobro, zalivati Suncokretovim uljem ,ja sam sa tim podmazivao masinicu za sisanje i bogami nije nesto dugo radila?Kao i sva ulja organskog porekla ona posle nekog vremena zapeku!!!
Najbolje po meni je masinsko ulje od sivace masine(to svaka keva ima:)), ili WD40!

E prvi put cujem da neko podmazuje kuler suncokretovim uljem!Odakle ti ta ideja?Uzmi lepo WD40 i probaj ako opet bruji kupi novi kuler kao sto vec Vocko rece najbolje TT 7+

jel se tako podmazuju svi? mislim ball bearringe i sleeve-ove? treba jedan sleeve da podmazem a posto su oni dosta *******i za "pipkanje" nesto mi je frka

Svi se isto podmazuju, kap ili dve WD40, prvo rukom zavrtis da se ulje lepo rasporedi pa zadihtujes rupu.

Cvele je napisao(la):
E prvi put cujem da neko podmazuje kuler suncokretovim uljem!Odakle ti ta ideja?Uzmi lepo WD40 i probaj ako opet bruji kupi novi kuler kao sto vec Vocko rece najbolje TT 7+

Kako odakle mi ideja?
Nisam imao nijedno drugo ulje u kuci...

Inace, kupicu taj WD40 (ma sta to znacilo, i ma gde se to moglo kupiti...)

BOOK je napisao(la):
Kako odakle mi ideja?
Nisam imao nijedno drugo ulje u kuci...

Inace, kupicu taj WD40 (ma sta to znacilo, i ma gde se to moglo kupiti...)
Imas ga u svakoj iole bolje snabdevenoj prodavnici autodelova!(WD40)

BOOK je napisao(la):

Spasite me!

p.s.

Kad sam bio mali, podmazao sam onaj sat kukavicu suncokretovim uljem i tako se zapeklo posle vrlo kratkog vremena da taj sat vise nikada nece moci da proradi :(

Najzad!!!!!

Ceprkajuci po ostavi, nasao sam SINOL - specijalno ulje za negu oruzja,.

Istina da kuler nije oruzje (bar ne u uzem smislu te reci), probao sam malo naspricam doticni SINOL U kuler.

Uspeo sam, kuler je prestao da drnda. Radi glatko i mnogo tise.

Ja ipak mislim da je presudilo suncokretovo ulje!:p

Cvele je napisao(la):
Ja ipak mislim da je presudilo suncokretovo ulje!:p

Pa presudice cooleru za koji dan:D :D :D

Bilo je jos takvih bisera, ja sam imao drugara koji je u Tomos automatik umesto 2T ulja sipao suncukretovo, naravno da je motor zaribao posle nekoliko kilometara :)

Nazad
Vrh Dno