Šta je novo?

Kucni player Divx VS Dvd

Bokaco

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2003
Poena
649
Ljudi, ja danas uzeh svet kompjutera u ruke I tamo pise da Neuston dvx 1200 pusta divx filmove sa titlovima. Malo sam procunjao po netu, I nadjoh cenu oko 195e. Da li se isplati uzeti ovaj plejer ili neki klasicni koji se pokazao dobro u radi. Mislim da su dvd diskovi jos skupi da bi se kupovali na tone! Da li neko ima iskustvo da mi kaze sta da uzmem do nekih 200, 250e. Posto sada uzimam tv, ocu da otkacim I dvd, pa da napravimo Bijoskp bre! :D

bokaco je napisao(la):
Ljudi, ja danas uzeh svet kompjutera u ruke I tamo pise da Neuston dvx 1200 pusta divx filmove sa titlovima.

Koje ekstenzije titlova podržava?

Ja bih sacekao i uzeo DVD pleyer koji pusta sve Divx sa titlom
a taj dan je sve blizi i blizi :mrgreen:

Jos uvek imaju probleme sa titlovima. Citaju samo VobSub titlove (koji su oko 5MB).
A i nece da pustaju bas sve DivX-ove. Imaju problem sa starijim kodecima kao sto je DivX 3.11 (sa ovim imaju najvise probelma).

Tako da se za sada vise isplati kupiti DVD player.

XWave9100 kada sam zvao pre mesec dana NT ne podrzava titlove ali kao ocekuju firmware koji bi to mozda mogao da radi

GuruDexx je napisao(la):
Jos uvek imaju probleme sa titlovima. Citaju samo VobSub titlove (koji su oko 5MB).
joj to ono sto se ripuje sa dvd pola sata :?

Razmisli i o Philips DVD 737 modelu.
Dosta ga hvale po forumima. Kao podrzava titlove u srt i smi formatu. Po nekima, uz update firmwarea podrzava i xvid codec.
Kod nas ga jos nema u prodaji, ali verovatno ce ga uskoro biti. U Nemackoj mu je cena izmedju 150 i 180 eura.

Manual:
http://www.p4c.philips.com/files/d/dvd737_02/dvd737_02_dfu_eng.pdf

Danas sam kupio Philips DVD 737.. Radi super.. Platio sam ga 190 Euro i mogu vam reci da vredi svaki cent!!! Istina je da pusta srt format sub-ova i jako brzo prepoznaje diskove! Bas mi je simpatican i sto je dzabe dzabe je.. Ovaj sam uzeo jer mi je zao da u Denon DVD-A11 stavljam svakave gluposti.. No ovaj ima jedan PROBLEM!!! Nije Zone Free.. :(

Ako neko ima firmware za njega ili zna kako se otkljucava neka slobodno postuje.. Niko mu nece zameriti! :)

Pozdrav...

Sale_Nis je napisao(la):
Danas sam kupio Philips DVD 737.. Radi super.. Platio sam ga 190 Euro i mogu vam reci da vredi svaki cent!!! Istina je da pusta srt format sub-ova i jako brzo prepoznaje diskove! Bas mi je simpatican i sto je dzabe dzabe je.. Ovaj sam uzeo jer mi je zao da u Denon DVD-A11 stavljam svakave gluposti.. No ovaj ima jedan PROBLEM!!! Nije Zone Free.. :(

Ako neko ima firmware za njega ili zna kako se otkljucava neka slobodno postuje.. Niko mu nece zameriti! :)

Pozdrav...

Probaj ovo:
ukljuci player
otvori "fijoku"
pritisni menu
pritisni stop
pritisni <<
pritisni 0 za multiregion (ili 1, 2, 3... za 1, 2, 3... zonu)

I javi da li radi... ;)

p.s.
Pusta li titlove sa "srpskim" slovima? Ajde please probaj, svima ovde nam je to veoma bitno...

Jock..

Jos uvek nije Zone Free :( Bice da cu morati da sacekam novi firmware, mada to sto si ti napisao nesto definitivno radi.. A sta pojma nemam.. kada sam pritisnuo 0, fijokica se zatvorila i DVD ugasio.. Pomislio sam da je to to, medjutim nista.. :( Ali sto se tice nasih slovca pusta ih ok (delimicno ok) Mislim tu su slova CH, kao pi*ka :) onda je tu slovo TJ, kao *evapi (uhh ovo odavno nisam jeo) i naravno sva ostala.. Malo se samo buni sa slovom DJ, pa izbacuje neke matrakuke ali je sve ok.. Jos da napomenem, da mu se sa DivX 3.11, svakih 10 min, malo zamrzne slika, pa onda nastavi, a sa DivX codecima nove generacije radi skroz Ok.. Updateovao sam firmware i od danas popodne bez problema pusta i filmove u Xvid formatu (ovo cak ne moze ni veliki Denon) :)

Toliko od mene..

Pozdrav..

Sale..

Sale_Nis je napisao(la):
Jock..

Jos uvek nije Zone Free :( Bice da cu morati da sacekam novi firmware, mada to sto si ti napisao nesto definitivno radi.. A sta pojma nemam.. kada sam pritisnuo 0, fijokica se zatvorila i DVD ugasio.. Pomislio sam da je to to, medjutim nista.. :( Ali sto se tice nasih slovca pusta ih ok (delimicno ok) Mislim tu su slova CH, kao pi*ka :) onda je tu slovo TJ, kao *evapi (uhh ovo odavno nisam jeo) i naravno sva ostala.. Malo se samo buni sa slovom DJ, pa izbacuje neke matrakuke ali je sve ok.. Jos da napomenem, da mu se sa DivX 3.11, svakih 10 min, malo zamrzne slika, pa onda nastavi, a sa DivX codecima nove generacije radi skroz Ok.. Updateovao sam firmware i od danas popodne bez problema pusta i filmove u Xvid formatu (ovo cak ne moze ni veliki Denon) :)

Toliko od mene..

Pozdrav..

Sale..

Uh, moralo bi da radi... Probaj nekoliko puta, nemoj da te mrzi. "0" je nula, "menu" se odnosilo na sistemski meni, a "<<" nije "<" "<" . Ili probaj da umesto poslednje nule upises "1", pa da pustis DVD iz regiona 1.

Uh covece, ja mislio da je Neuston prvi koji pusta subtitlove, kada se sada pojavio I ovaj Philips DVD 737
koji isto to radi. Koji je bolji izbor, cini mi se da im je cena ista.
I evo malo da se izblamiram!!!!
Sta je to u stvari region free I locked, znam da je to neka vrsta zastite na DVD diskovima, ali nikada nisam tacno cuo o cemu se tu radi.

Ej ljudi, sta velite na ovo!!!
Samsung cb29a114 100hz. 1 tuner - u tehnomaniji 34000
Neuston/Xvawe 9100/Philips DVD 737
Jazz 9940
Sve manje od 1000e

Philips je otkljucan!!!

Neznam zasto, ali nikako nije hteo odmah u region free!!! Morao sam prvo u 1 pa u 2 pa tek onda u 0! Sada cita sve zivo! Ali bukvalno sve zivo!! Sada samo cekam firmware koji ce mi slovo dj, prikazati kao D+J ili kao e DJ latinicom (D sa crticom iznad) a ne onu matrakuku i to je sve.. :)

Pozdrav i hvala za savet oko otkljucavanja!

Licno misljenje o Philips-u..

Uredjaj zaista vredi svaki cent (mislim da je za tu cifru nesto najbolje sto se moze uzeti).. zaista za novac koji se u njega ulozi daje bukvalno kao i mnogo skuplji uredjaji.. Ipak ne bih mogao da mu dam sve vrline koje nudi jedan denon, ali mu je pustanje divX-a svakako prednost!!! To je to.. Neka izdrzi 12 meseci i sto se mene tice, odradio je svoje..

bokaco je napisao(la):
Uh covece, ja mislio da je Neuston prvi koji pusta subtitlove, kada se sada pojavio I ovaj Philips DVD 737
koji isto to radi. Koji je bolji izbor, cini mi se da im je cena ista.
I evo malo da se izblamiram!!!!
Sta je to u stvari region free I locked, znam da je to neka vrsta zastite na DVD diskovima, ali nikada nisam tacno cuo o cemu se tu radi.

Dobro bre Bokaco, gde si ti bio svih ovih godina, prespavao si ih ili pisao Dekamerona 2? :D

Ukratko: svi DVD playeri koji se prodaju u Evropi su "zakljucani" tako da mogu da reprodukuju samo DVD filmove prozvedene u Evropi, kodirane kao "region 2". Slicno iza ostale delove sveta: USA-region 1, Australija - region 4, itd
Ako "otkljucas" svoj DVD player, onda on moze da reprodukuje DVD filmove iz bilo kog regiona.

Spavao,spavao, ne imao para, pa me ne interesovalo :D

samo da se ukljucim.
svidja mi se tema a nov sam u ovom i jos pokusavam da se snadjem s komandama . za sad puno pozdrava iz sremske mitrovice svima

Pozdrav,

uzivaj

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3064330119&category=27730

DVD, DivX (od verzije 3 pa navise), Xvid
pusta .smi, .srt och .sri titlove

prodaje se masovno po nemackoj i svedskoj, a koliko kosta mozes i da ga bacis posle pola godine :beat:
Nije neka marka ali vredi, kazu ljudi da im lepo radi

@Sale_Nis
Gde si kupio tog philips-a ? Posto ? Ima li novih firmware-a na sajtu ?

Meni je danas stigao Philips 737. Odmah sam mu stavio najnoviji firmware. DivX radi odlicno mada su mi mnogo sitna slova na titlovima, zuta su i nema podrsku za nasa slova. Neka guta a neka pokazuje drugacije.
Podrzava i srt i sub ekstenzije titlova druge nisam imao da isprobam. E sad najvaznija stvar: avi fajl i titlovi mogu biti pod razlicitim imenom i cak u razlicitim direktorijumima. Pre nego sto pustite film imate meni slican quickini-ju iz MDVDPlayera. Samo jos da se nekako mogu povecati titlovi
Ostale stvari poput mp3 jpg nisam ni probao...
Inace platio sam ga 250e u Beogradu :(

Sale_Nis je napisao(la):
Jock..

Toliko od mene..

Sta mislis da li je bolje uzeti taj Philips,ili XWAve 9100,kolika je garancija,ima li MP3 mogucnost.

Ako moze na P.M. gde si ga uzeo

Pozdrav..

Sale..[/quote]

Posto me par ljudi pitalo gde sam u Bg kupio Philipsa 737 ovako: Procitao sam na forumu sta sve moze. Okrenuo drugara koji je u tom trenutku bio u Dortmundu posto radi sa kolima, nasao na Philipsovom sajtu adresu prodavnice u istom gradu, njega castio 50e da mi donese i to je to. E sad on je tamo platio 199e a vidim na netu da ima i za manje. Inace on ce za 50e da donese bilo kome bilo sta :smk:
Bas veceras mi drugar dao Xwave 9100 da probam. Radi sve ok ali nece da cita SUB titlove nikako, a ni SRT ako je ime titla razlicito od imena filma ili ja nisam znao kako da upalim.
Najveci problem kod Philipsa je sto su titlovi toliko sitni a uz to i zuti pa se jedva citaju..

A jel postoji neka mogucnost konverzije sub u srt titl?

Vrh Dno