Šta je novo?

Hardver Kucni Media server - sta uzeti?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

shomiNBGD

Slavan
Učlanjen(a)
09.02.2013
Poena
495
Moja oprema  
Monitor
AOC CQ32G1
Miš & tastatura
Logi G513 & G502
Laptop
HP Elitebook 850 G8
Tablet
Galaxy Tab A8
Mobilni telefon
Galaxy S23 Ultra
Pametni uređaji
Galaxy Watch 5
Steam
shomispc
Pristup internetu
  1. Optički internet
Drugari,

Vec neko vreme gledam neku NAS varijantu za kucni media server kako bih mogao da gledam filmove ko covek a da komp ne mora da mi radi, a ni da ubadam fleske svaki cas iz tv-a u tv.
Svi televizori su mi u istoj mrezi tako da ako bih uzeo neki NAS pretpostavljam da bi sve radilo out of box..
Da li uzeti neki polovan Synlogy NAS koji ima u sebi i torrent klijent i moze da primi diskove velikog kapaciteta ili postoji pametnije resenje?
Ne bih uzimao neki mini pc jer verujem da mi je to overkill, plus ne zelim da ga povezujem HDMI-em na televizor vec da sve radim kroz UI od webOs-a (oba televizora su LG)

Isto sam zainteresovan za predlog. Zbog nekih cena NASova sam u nekom trenutku isto razmisljao o Mini PCu ali da ne bude na HDMI povezan, nego ubacen u rack i povezan preko lana kao sto bi i NAS bio sa deljenim folderom.
Tu je mana sto svi novi mini PCevi nemaju mesto na 3.5” disk.
Za sad mi je HDD povezan na Asus ruter zavrsavao posao ali 4K filmovi seckaju pa mislim da je do setupa.

Pa recimo da za neki prosecan Synology treba oko 100e + hdd, recimo da moze ukupno za nekih 150e da se sklopi sto i nije tako puno.

Samo je fora sto su svi ti nas-ovi sposobni za mnogo vise od torent/media server varijante, pa se mozda moze uzeti i nesto jeftinije obzirom da su sve ostale funkcije manje vise nepotrebne

Nazad
Vrh Dno