Šta je novo?

Kucni bioskop - predlog

acca

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2002
Poena
619
Znam da je ova tema vec puno puta prezvakana po forumu, ali sve postove koje sam nasao su starijeg datuma pa se verovatno dosta toga promenilo sto se tice cena a i pojavili su se neki novi modeli, sto dovodi do toga da moram postaviti isto pitanje kao i mnogi pre mene....
Dakle, koji kucni bioskop uzeti? Gledao sam na par mesta i pored onih uobicajenih LG i Samsung video jos more drugih poput Daewo, zatim neki Quatro i ko zna sta jos. Pa mene zanima sta je neka trenutna najbolja kupovina u klasi do nekih 250e. E sada, vidjao sam neke sa onim visokim prednjim zvucnicima koji stoje na zemlji, a i nacuo sam da postoje i neki sa bezicinim zvucnicima (!?), naravno ako se u moj budzet uklapa ako nesto....
Hvala!

Najbolje resenje ti je da za 15000 din. kupis Jamove home zvucnike, a onda se malko pristedis pa kupis polovnu Yamahu audio video risiver na koji nakacis dvd bilo koji i pc. Nijedan pc home komplet kao ni oni kompleti koji se prodaju sa dvd-om nemogu ni da pridju blizu AV pojacalu sa setom pravih zvucnika.

Mene muci ista stvar,samo sto sam ja krenuo u hajku za kupovinom kucnog bioskopa krenuo pa pre jedno dve godine i do sada nisam pronasao nista sto mi odgovara,prosto ne znam ni sam sta hocu....Cekam da se pojavi neki idealan model...koji cita divx sa srpskim titlom, da izgleda mocno,da gruva,da ima sve vrste audio/video ulaza/izlaza itd...

Posto takav do sada nisam nasao, a i neverujem da cu naci,ajde bar da pokusam da tebi pomognem.
U cenovnoj klasi do 250 eura, koju si pomenuo imas veliki izbor,ali po mom misljenju ne i preterano dobar.
Dakle, da krenem,
1. Varijante sa bezicnim zvucnicima su cista glupost i samo bespotrebno povecavaju cenu uredjaja,tako da ta varijanta odmah odpada.

2. Sad pitanje je da li zelis kucni bioskop koji cita divx ili ne,posto su retki modeli kod nas koji citaju divx filmove sa srpskim titlom i pritom ispisujuci sva slova pravilno,trenutno koliko sam upucen samo jedan LG model(oko 12.500 dinara) i Philips LX3900SA (oko 18.000)

3.Zatim imas grupu kucnih bioskopa koji citaju divx, ali ne prikazuju pravilno titl i imaju po specifikaciji veliku izlaznu snagu(za razliku od gore pomenutih LG i Philipsa),ili ti gruvaju iako to izgled ne uverava, SAMSUNG HT-DS700(oko 19.000) i SONY DAV-DZ100( oko 19.000)

4.Grupa ostali, koji ne citaju divx, koji mozda citaju,razni drugi modeli drugih proizvodjaca tipa Daewoo,Quadro za koje mislim da nisu vredni pomena,mada ima modela Kenwood-a i Pioneer-a koje sam redje vidjao, u klasi su malo preko 250 eura koji su savim ok i mozda nisu los izbor, ali posto ne citaju divx nisu mi bili preterani interesantni...

@Stilgar
Slazem se da je to mnogoooo bolje resenje ali se bojim da ces tesko naci nove 5.1 Jamo zvucnike za 15.000 dinara i kad na to dodas za neki solidan polovan Yamahin risiver oko 250 eura i neki solidan dvd player preko 100 eura dolazis do cifre od 550 eura,sto nije isto sto i 250 eura i opet sa takvim komponetama neces dobiti u toj cenovnoj klasi neces dobiti neki ekstra zvuk (potvrdili mi poznavaoci) koji bi bio vredan te ogromne novcane razlike,ali u svakom slucaju da je bolja tj. kvalitenija varijanta to stoji svakako!

Druga varijanta, koja me je stalno odvracala od kupovine nekog sve-u-jednom kucnog bioskopa, je kombinacija aktivni 5.1 zvucnici + dvd player koja bi trebalo da uleti u tu cenu od 250 eura,ali nazalost nikako da pronadjem zvucnike koji bi odgovarali, a da nisu skuplji od 150 eura. Naime izbor zvucnika do 150 eura i nije neki,mahom su to kompjuterski zvucnici, i po neki home theatre model nepoznatih proizvodjac,mozda bih izabrao neki Altec-ov model 5100 ili slicno. A opet izbor dvd player-a je ogroman i to ne po velikoj ceni,ali nazalost vecina neproverenih noname i kung-fu proizvodjaca,dok ono sto valja, recimo Pioneer DV-575 je dosta skuplje od 100 eura,a opet Xoro u koji sam licno bio odusevljen ispostavilo se da i nisu nekog kvaliteta i pouzdanosti...

Sve u svemu izbor izgleda na prvi pogled veliki, ali kada se sve uzme u obzir,eliminisu nedostaci i pogleda odnos kvalitet - cena brzo se uleti u corsokak i nedoumicu....

Puno hvala na odgovoru. Vec sam digao ruke od toga da ce neko nesto konkretno predloziti...
Kao sto si i sam rekao da vec duze vreme pratis ovu tematiku, tj. trazis pravi uredjaj za sebe, reci mi kakvo je tvoje misljenje o SAMSUNG HT DS 420, ako si se do sada sretao sa njim? Meni izgledaju interesantno ovi veliki (visoki) prednji zvucnici.
Sto se tice mojih potreba Divix je dobro dosao, ali nije obavezno.... Tako da cu razmotriti ove tvoje predloge i odluciti se za nesto.
Jos jednom hvala!

Pazi ovako, sto duze pratim i vise se patim sa tim sve je manja verovatnoca da nesto pazarim....
Interesantno da na ovom forumu sam do sada nalazio odgovore,savete i misljenje drugih skoro u vezi svake gluposti koja mi je padala na pamet,i ovom prilikom se zahvaljujem na tome, ali u vezi ove tematike sam postovao mahom vise puta i vecinim mrka kapa,bio je slab odziv, valjda mozda sto su vecina ljudi ovde orijentisani ili hi-fi komponente ili na kompjuterski zvuk i opremu tako da ih ova prelazna resenja koja ti i ja trazimo slabo zanimaju...

A sto se tice ovog SAMSUNG HT-DS420, to je indentican model kao HT-DS400 i po snazi i po karakteristikama,osim sto ovaj DS420 ima visoke prednje zvucnike i "naravno" zbog toga je razlika u ceni oko 4.000 dinara. Ovaj DS400 moze da se nadje za oko 16.000. E sada malo je falilo da kupim ovaj DS420 na nekom snizenju ali izgleda nije mi se dalo,dok sam ja resio da ga uzmem vec se prodalo.Iako izgleda onako plasticno i oni sateliti su prcvoljci,vufer razbija,tako da ceo sistem prilicno neocekivano jako gruva!
Tako da ako si ti se svidjaju ti visoki prednji zvucnici,volis da gruva,a jos cita i DIVX,XVID i druge formate, ne smeta ti sto je je Samsung, sto je "plasticnog" izgleda, samo napred pazari ga, ne vidim nijednu drugu zamerku i razlog zasto ga ne bi kupio.

Nadam se barem da sam tebi pomogao u izboru kucnog bioskopa kad vec ne mogu samom sebi!!!!!

kada sam se raspitivao koji plejer za dvd i narocito za divx i titlova,najbolji izbor je bio pioneer 470....a nisam ga uzeo :(......pre dva tri meseca mi je neko pricao za neki filipsovu home cinemu ne znam model,kao bio je odlicno ocenjem na stranim forumima i rivjuima i tada je bio na nekoj akciji u metrou za nekih 18000 dindzi....ako se dobro secam

naravno ja sam hteo da povezem pioneer470 sa mojom samsungovom home cinemom 150(koja osim 5.1 zvuka dok gledas dvd film ok,ali sve ostalo tipa radio i mp3 krs) i uzeo sam 470 od drugara i povezao pomocu optickog kabla za zvuk i cinceva za video...probao par divx i sve sto se tice titlova i zvuka super(š,ž,.....)...kada pustis dvd film na pioniru,samsungova cinema automatski prepoznaje 5.1 zvuk,tako da cim se poklope neke sitnice kupiti taj pioneer
jel zna neko za koliko sada moze da se nadje?

Poslednja izmena:
Ako ih ima u tehnomarketu jos odlicna su kupovina za taj noac 15000 i nesto hiljada din.
i u 4audiu kupite Audio video risiver (ili polovan ako nadjete) Yamahu 357. Ima dolby digital, dts i pro logic dekodere u sebi. Xoro 415 dvd sa divx-om je oko 7900 din.
Znaci to je neki minimum da bi se kvalitetno uslo u home theaer svet. Nijedna kombinacija kompjuterskih zvucnika koje platite i 200 eura nemoze da ima ni priblizan zvuk ovakvoj kombinaciji. Naravno da je ovo duplo skuplja varijanta ali u ovoj prici vazi pravilo koliko para oliko muzike.

Prilozi

• E350PPl_b.jpg
    E350PPl_b.jpg
    15.8 KB · Pregleda: 327
  • rxv357.jpg
    rxv357.jpg
    16.7 KB · Pregleda: 277
Ma utopija je traziti toliki kvalitet za toliko malo para.
Svi koji traze toliko dugo Hi-Fi sistem mogli su za to vreme da dodaju toliko para koliko im fali i da ih vise ne boli glava.
Imam neki pamflet iz 4audio gde daju komplet Yamahe DVD plejer DVD-S550, AV risiver RX-V350 i komplet 5.1 NSP-240 za 600 evra. Po meni vise nego dobra kupovina, ne znam samo da li ovo moze da se nadje negde jetinije.
Stilgar, ovo na slici su Jamo zvicnici?
Gde si nasao najjeftibije Jamo program? Video sam da se uglavnom na istom mestu skoro svuda ko nudi Jamo moze naci i Yamaha.

@Stilgar
U toj najnizoj klasi se ne isplati kupiti odvojen slab receiver i slabe zvucnike, vec neki komplet tipa Logitech 5500 (pojede taj glupi NSP-240 komplet!)... Provereno bolje zvuci...

O tome sam i pricao,u entry level klasi risiveri,zvucnici i uopste hi-fi komponente se ne isplati kupovati jer ne nude onoliko koliko su placani,naravno to nije situacija sa skupljim komponentama ali nazalost kada se nema para za skupljim, onda je tu je sta je.
Jos kad Delija to isto kaze,covek koji je veliki poznalavac hi-fi uredjaja i cije misljenje veoma cenim, je sasvim dovoljno da me odvrati od kupovine gore pomenutih komponenti!

A sada da se vratim na varijantu dvd player + aktivni zvucnici, koju sam ranije pomenuo. Ova varijanta mi se svidja sto je mnogo fleksibilnija od varijante sve-u-jednom kucnog bioskopa i moguce ju je kasnije kako budzet raste nadogradjivati postepeno sa zeljenim komponentama,tako da je u startu neophodno kupiti samo DVD player i zvucnike(u sustini moguce je i bez zvucnika,ali zvuk preko tv-a je bez veze).

1.Kao sto sam vec rekao na trzistu ima ogroman broj DVD player-a, ali nazalost malo onih koji su dobrog kvlaliteta,znam neko ce reci da ima neki Sky ili slican kung-fu player i da mu radi besprekorno,ali to sve zavisi od primerka do primerka,tako da covek ne bi gledao u pasulj kakav ce mu primerak i serija uleteti,treba uzeti proveren dvd player,a to su po dosadasnjim iskustvima kupaca: Pioneer DV-470,DV-575 i Philips-ovi modeli (ne znam tacne oznake),naravno pricam o dvd/divx player-ima koji podrzavaju srpski titl,dok se recimo Xoro u koji sam licno polagao mnogo nade,kod nekih kupaca pokazao loseg kvaliteta tj. kvarljiv.U principu najbolji izbor je Pioneer DV-575 jer podrzava sve zive formate,ima 5.1 izlaz tako da nisu potrebni zvucnici sa dekoderom,to mu je veliki plus,ali nazalost mislim da mu je cena jos uvek preko 150 eura!!!

Da li imate neki bolji predlog?

2.Sto se tice zvucnika tu je situacija jos gora,kod dvd player-a bar ima PIONEER pa ako nista drugo iako je skuplji bar je kvalitetniji od svih ostalih,dok sa zvucnicima nije ni priblizno tako. Naime koliko sam video covek ni za 200 eura ne moze da pazari sa sigurnoscu neke dobre zvucnike,sve neki JS,Genius i slicni koji nisu nimalo jeftini,a oni sto izuvaju oni su preko 300 eura,neki Creative MegaWorks,GigaWorks i slicni.

Ne znam kakvi su ovi sto je Delija pomenuo Creative 5500,nisam ih video po cenovnicima,kolika im je cena?

A sto se tice ovih Jamo E350P stvarno lepo izgledaju(bar na slici),jedino mi se ne svidja sto voofer nije u kompletu jer bez voofera nema nema nista.Bas me zanima gde ima da se nadju ovi zvucnici za 15.000,to mora da je neka greska!

Nisu Creative, vec Logitech Z-5500 i oni imaju ugradjen dekoder, tako da posao radi i DVD plejer bez istog...

http://www6.tomshardware.com/consumer/20041130/
http://www.techtastic.ca/reviews5/z5500.html (stereo review)
http://www.tweaknews.net/reviews/z5500/
http://www.thetechzone.com/?m=show&id=141
http://reviews.cnet.com/Logitech_Z_5500_Digital/4505-3179_7-31115626.html
http://hardware.gamespot.com/Story-ST-13381-1267-16-26-x

Inace, cena kod nas je ~400 evrica, jedino znam da je drugaru trebalo par nedelja da ih nadje, al' to je bilo odavno.

http://www.pcberza.co.yu/asp/price/subgroup.asp?group=010&subgroup=004&producer=0133

Za filmove su stvarno odlicni (za te pare), al' sto se tice muzike ne treba ocekivati bas previse (daleko od toga da su losi!). Imam par sati iskustva sa njima (jedino nismo smeli bas da panjimo) i recimo da sam ih mnogo :) pozeleo za stan u NSu.

p.s. Batalite te Jamo i Philips jeftine zvucnike...

Munja je napisao(la):
Pazi ovako, sto duze pratim i vise se patim sa tim sve je manja verovatnoca da nesto pazarim....
Interesantno da na ovom forumu sam do sada nalazio odgovore,savete i misljenje drugih skoro u vezi svake gluposti koja mi je padala na pamet,i ovom prilikom se zahvaljujem na tome, ali u vezi ove tematike sam postovao mahom vise puta i vecinim mrka kapa,bio je slab odziv, valjda mozda sto su vecina ljudi ovde orijentisani ili hi-fi komponente ili na kompjuterski zvuk i opremu tako da ih ova prelazna resenja koja ti i ja trazimo slabo zanimaju...

A sto se tice ovog SAMSUNG HT-DS420, to je indentican model kao HT-DS400 i po snazi i po karakteristikama,osim sto ovaj DS420 ima visoke prednje zvucnike i "naravno" zbog toga je razlika u ceni oko 4.000 dinara. Ovaj DS400 moze da se nadje za oko 16.000. E sada malo je falilo da kupim ovaj DS420 na nekom snizenju ali izgleda nije mi se dalo,dok sam ja resio da ga uzmem vec se prodalo.Iako izgleda onako plasticno i oni sateliti su prcvoljci,vufer razbija,tako da ceo sistem prilicno neocekivano jako gruva!
Tako da ako si ti se svidjaju ti visoki prednji zvucnici,volis da gruva,a jos cita i DIVX,XVID i druge formate, ne smeta ti sto je je Samsung, sto je "plasticnog" izgleda, samo napred pazari ga, ne vidim nijednu drugu zamerku i razlog zasto ga ne bi kupio.

Nadam se barem da sam tebi pomogao u izboru kucnog bioskopa kad vec ne mogu samom sebi!!!!!

Pa najverovatnije e to biti neki SAMSUNG. Ja bih voleo da to bude DS420, ali moze i DS400 ili DS 700 sto da ne. Mada , pomalo me zainteresovao i ovaj Sony iz tvog prvog posta. Ali videcu u narednih par dana sta cu izabrati. Posto vec duze vreme trazis pravi uredjaj za sebe, predpostavljam da ti je poznato koje su radnje najbolje snabdevene i gde je najpovoljnija kupovina.... Tako da su neke smernice dobro dosle.

Pozdrav i Hvala!

Ma cene su mahom svugde manje-vise iste,samo nemoj da kupujes u Sony World-u i takvim slicnim velelepnim zdanjima gde su cene dosta vise nego na drugim mestima. Najbolje pogledaj po oglasima ili malo procunjaj po gradu pa se sam uveri u cene jer one dosta variraju bukvalno iz dana u dan.

@Delija
Sta ces, kad je kod nas africki stanadard a cene vece nego igde u evropskoj uniji, em su plate manje 10 puta nego u Nemackoj, em su cene duplo vece!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I sad bas iz tog razloga necu da kupim ove Logitech zvucnike....
Ipak je 400 eura za kompjuterske zvucnike previse!!!!

Mene je zainteresovao SONY DAV-DZ300 (24000, Rodić, Novi Sad). Ili možda još bolje SONY DAV-DZ100. Koliko primećujem drugi je nešto slabiji ali i jefitniji (neko reče 19000). Da li neko zna gde ovaj drugi može da se nađe i kako ova dva uređaja stoje sa DivX titlovima? Kad govorimo o Home Theater sistemima, mislimo na all-in-one uređaje te stoga savete tipa 'zvučnici ovi - risiver onaj ...' ostavite za drugu temu. Home Theater sistemi imaju svoje mane ali i prednosti. Očigledan je nedostatak kvalitetnih Home Theater sistema na našem tržištu. Svaki komentar i savet o istim je 'zlata vredan'.

Ovaj model Sony DAV-DZ100 moze da se nadje u Metro-u ili jer bar mogao da se nadje za nekih 19.000 dinara,ali ne verujem da moze jos uvek, to u Metro-u ode ko da dele za dzabe!!!

Mislim da je ovaj drugi model DZ300 mnogo bolji,odnosno dosta jaci,ali ne verujem da razlika u ceni od 5000 dinara vredi te snage,inace ga nigde nisam video u prodaji.
Recimo da u Ceskoj model DZ100 kosta oko 20.000 dinara(naravno priblizno kad se krune konvertuju u dinare) ,a DZ300 oko 27.000 dinara,a STO JE VEOMA INTERESANTNO MODEL PHILIPS LX3900SA KOSTA OKO 25.000 DINARA,A OVDE SE MOZE NACI ZA OKO 17.000 DINARA!!!! Sad nemam pojma u cemu je fora,zasto je ovaj model kod nas toliko jeftiniji nego tamo,kad je recimo ovaj Sony DZ100 po karakteristikama mnogo bolji model!!!
Sto se tice DIVX-a i podrske naseg titla Sony DZ100 i DZ300, tu je situacija neizvesna koliko sam video oni ne citaju nas titl, a update firmware-a nema nigde na netu za razliku od ovog gore Philipsa gde se moze naci na svakom koraku,cak i na sajtu proizvodjaca i to redovno azuriran,ali mi je nekako ovaj Philips mnogo budjav i na izgled i kvalitet same izrade,ima najgore zvucnike koje sam video na kucnim bioskopima....ali to je samo moje subjektivno misljenje.
U potpunosti se slazem sa Cobom da je na nasem trzistu totalno los izbor kucnih bioskopa,da bar imamo ponudu kao sto imaju Bugari gde bi nam kraj bio...Nego ovako mora da se ceka po godinu-dve dana da se kod nas pojave modeli koji su vec isfurani u Evropi!!!

Ne slazem se sa tobom da treba ostaviti sa strane kombinacije odredjeni risiver + zvucnici + dvd player ili aktivni zvucnici + dvd player,jer zelim da znam sta je najbolje sto mogu da kupim za novac koji planiram da potrosim....

P.S. Gde ima da se kupe ti Jamo zvucnici sa slike za 15.000 dinara,da to nisu neke kopije Jamo-a tipa PJ ili slicno,koje kao Jamo samo dizajnira dok je kvalitet "levi"????

hm ma batali to biJo sam u onom k&w na krstu. Mislim da se tako zove proizvodjac zvuchnika. Elem brate ne da oni zvuchnici rade shta otjesh nego rade i shta si mislio da ne moze da se uradi i nemash zamerku na izgled. E jedina mana je shto je 1 zvuchnik 60.000 din tako da tju da ubijem defojku i prodam njen bubreg ...

Sta da batalim, i za koji zvucnik da dam 60.000,da imam tolike pare da dam za zvucnike,ne bi se ni patio oko toga koji bedni kucni bioskop da uzmem za 300 eura!!!??

Ja imam Yamaha av-pack 104 samo sto sam je modifikovaon tako sto sam je promenio ceo sistem zvucnika i nabudzio yamahine zveri,jos ostaje subwoofer

Sa tim receiverom (RX-V350) ne vredi bas mnogo ulagati u zvucnike, ali od tih NS-P100 sigurno moze mnogo bolje. Sateliti od po 1kg, (ukljucujuci i centar), u najmanju ruku deluju i zvuce neozbiljno.

Pomenuti Logitech Z-5500 osetno bolje zvuci od tog kompleta.

Da se malo vratim na pocetak ovog topica, tj. njegovu temu... Danas sam isao da malo pogledam sta u mom gradu ima u ponudi. Nasao sam ovaj Samsung HT-DS420 i neizgleda tako lose. Cena mu je 21900 din (bar ovde kod nas, mozda u Bgd-u ima jeftinije), medjutim vidim da gore pomenuti LG (koji je sigurno losija alternativa Samsungu) staje oko 12500 din. Pa se pitam isplati li se za nesto malo lepse (i pitanje da li i koliko kvalitetnije) dati skoro duplo vise love!? Takodje vidim da ima vise modela LG-a sa identicnom cenom i vizuelno je mala razlika (kod nekih modela u boji, a kod nekih malo u dizajnu), sada cu lupiti , ali mislim da su to bili modeli LH 6340, LH 6345 i LH 6348 (on je crne boje). Pa me zanima da li sem dizajna i boje ima jos neke razlike izmedju tih modela (prodavac nije znao da mi kaze pouzdano) i da li mozda treba potraziti neki drugu (cetvrti) model?
Hvala!

Iskreno 21.900 dinara je malo mnogo za Samsung HT-DS420,mislim da vise od 18.000 dinara ne vredi dati,a gde da ga nadjes po toj ceni nemam pojma,ja bar nisam uspeo!

Taj LG o kome ti govoris je T6340 i on cita sve zivo,nas titl,kosta negde oko 12.000 dinara i za te pare predstavlja najbolju kupovinu.Ali posto si ti spremio 250 eura iliti oko 20.000 svakako bi trebalo da se nadje nesto bolje za te pare,ali sta pitanje je sada???

@Delija
Da je pomenuti Logitech najbolji na svetu ne bih ga kupio iz inata,jer je kod nas skuplji 100 eura nego u Nemackoj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nego je l' imate neki drugi predlog,varijantu kucnog bioskopa u bilo kom obliku za kupovinu???

@acca
Nema nikakvih razlika između pomenutih LG modela osim dizajna. Kao što reče Munja, ako si već odvojio 20.000 potraži nešto bolje. Dotični LG, LH 6340 sam vratio posle dva dana. Vrlina: čita sve živo. Mane: audio sekcija nije na nivou, svaki disk osim DVD-a prozvodi iritirajući zvuk, DivX titl je sitan i nema firmware-a. Dobar je kao entry-level uređaj.

@kalla89
Ova Yamaha mi deluje sjajno! To bi mi otprilike odgovaralo. E sad samo 'par' pitanja ;):
- gde si nabavio i koliko košta (na netu 400-450€)
- kakva je situacija sa DivX titlovima (veličina, YU slova)

@Delija
Jel možeš da mi pojasniš ovo: 'Sa tim receiverom (RX-V350) ne vredi bas mnogo ulagati u zvucnike'

Evo još jedan predlog iz srednje klase: Pioneer DCS 232 (~250€) ili Pioneer DCS 333 (~320€). Detalji ovde. Koliko vidim po netu za Pioneer nema problema sa podrškom (fontovi, firmware). Usput sam našao i firmware za gore spomenutu Yamahu. Što se mene tiče, ja ću verovatno da se odlučim između Pioneera i Yamahe. Sony sam izbacio jer pretpostavljam da ima problema sa DivX titlovima a firmware-a nema nigde na netu. Još samo kad bi uspeo da nađem ko prodaje kod nas Pioneera i Yamahu, bilo bi super.

@Munja
Kad bih tako gledao, nikad nista ne bih pazario. :)

@Ćoba
Jednostavno, taj receiver je osetno slabiji od prve sledece jace Yamaha-e i vise se isplati pazariti polovan, ali jaci model (kad sam pazario RX-V550, 430-ku sam prodao za 220 evrica).

Zaboravih...

Pioneer, Sony, Technics (Panasonic)... receiveri iz najnize klase tek nisu ni za q. :)

Pioneer i Yamaha u Bg-u se mogu naci u http://www.4audio.co.yu

Pioneer se jos moze naci i u Vero marketu u Bloku 24, a ima ga i drugde povremeno.

Mislim da je zvanicni uvoznik za Pioneer ITM pa probaj kod njih.

Pozdrav

Tako je Rafiki, zvanicni (valjda i jedini,nisam siguran) uvoznik za Pioneer je ITM i zato su kod nas Pionner proizvodi papreno skupi u odnosu na okruzenje, i nemoguce ih je pazariti kod njih vec samo kod dilera (Vero i slicni) naravno u maloprodaji.Tako da cene kod pomenutih zezu.
Da li ima neka prodavnica koja prodaje nezavisno od njih ili bar po malo nizim cenama,jer ovaj Vero i 4Audio izuvaju???

Ćoba je napisao(la):
Evo još jedan predlog iz srednje klase: Pioneer DCS 232 (~250€) ili Pioneer DCS 333 (~320€). Detalji ovde. Koliko vidim po netu za Pioneer nema problema sa podrškom (fontovi, firmware). Usput sam našao i firmware za gore spomenutu Yamahu. Što se mene tiče, ja ću verovatno da se odlučim između Pioneera i Yamahe. Sony sam izbacio jer pretpostavljam da ima problema sa DivX titlovima a firmware-a nema nigde na netu. Još samo kad bi uspeo da nađem ko prodaje kod nas Pioneera i Yamahu, bilo bi super.

Pa Coba gde si bio do sada,tako nesto sam i trazio,a ne ovi Samsung-zi i slicni krsevi.
Ovaj Pioneer DCS 333 je bruka,razbija,ima odlicne karakteristike,pocev od adio/video ulaza/izlaza,podrske formata,sigurno cita divx titl bez ikakvih problema,a o podrsci Pionnera u vidu uvek svezih firmware-a i samo maticnom sajtu sve najbolje...sve u svemu odlicno.
Mozda jedina zamerka njegov WOOFER izlgeda suvise "tanko" za tih 100 W koliko navodno ima,i WOOFER sa slabijeg modela DCS 232 mi izgleda mnogo mocnije,ali mozda izgled vara...

E sad ono sto najvise zabrinjava,a to je sto ja ove Pioneer-ove modele nigde nisam video kod nas u prodaji, a i ako ih negde i ima mogu misliti koliko kostaju preko tih ~320 eura :wall: :wall: :wall:

Ćoba je napisao(la):

Nisam te razumeo, uzimas jedan od ova dva Pioneer kucna bioskopa ili samo Pioneer DV575 ili Yamaha S550 dvd player + neki risiver +5.1 zvucnike???

Nazad
Vrh Dno