Šta je novo?

Kuciste...

miamia

Slavan
Učlanjen(a)
21.05.2007
Poena
319
E, ovako... :D
Potrudio sam se da fotkama docaram ono sto mi je smetnja u trenutnom kucistu
Kupio bih novo i cena mi nije problem ( 150-200 eur, a moze i manje ).
Ono sto me zanima je :
- da ima vise mesta nego sadasnje-zbog diskova koje od grafike ne mogu da dodajem
- da je dobro ( odlicno ) provetreno
- da diskovi stoje okrenuti ka ventilatoru koji u njih i duva ( a, ne kao kod CM 690 isl )
- da ima dobar ' cable management ' ( to mi je ocigledno slaba tacka :D )
- da je crno

Evo 2 fotke koje ilustruju moj problem ( po 500 kb su obe )

Kao i uvek - puno hvala na pomoci i sugestiji. :)

Pogledaj nesto od ovoga, sva imaju dobru ventilaciju, kablovi isto ne bi trebalo da budu problem, crna su. Pa vidi da li ti se nesto dopada.

P.S Sto je ovo za diskove toliko bitno ? Mislis da je tako bolje hladnjenje ..?

http://itsvet.com/proizvod/cooler-master-haf-932-rc-932-kkn1-gp/comp_comp_case/54/775

http://itsvet.com/proizvod/antec-twelve-hundred/comp_comp_case/165/805

http://itsvet.com/proizvod/thermaltake-armor+-vh6000bws/comp_comp_case/49/702

http://itsvet.com/proizvod/cooler-master-stacker-831-rc-831-ssn1-gp/comp_comp_case/54/437

Ima i crni Stacker, ne znam tacno te oznake ..mada ja bi najvise gledao HAF-a ovde, cena je tu i tamo ok a i mislim da bi to zadovoljilo uglavnom sve tvoje potrebe.

E, ovako...
Ono sto me zanima je :
- da ima vise mesta nego sadasnje-zbog diskova koje od grafike ne mogu da dodajem
- da je dobro ( odlicno ) provetreno
- da diskovi stoje okrenuti ka ventilatoru koji u njih i duva ( a, ne kao kod CM 690 isl )
- da ima dobar ' cable management ' ( to mi je ocigledno slaba tacka :D )
- da je crno

E, ovako...
- Max što se nadje je 8HD kod Chieftec big tower, NZXT Tempest ili bilo koje 9x5.25" sa dva kaveza za HD-ove.... osim Antec-a jer njegovi kavezi primaju po tri HD-a. Teoretski max je neki stariji Stacker ili TT Armor (11x5.25) sa tri kaveza za HD.
- Većinu kućišta zaboravi, jer sa klasičnom dubinom od 47-48cm i tvojim zahtevom za orjentaciju HD-a sigurno dolaziš u istu situaciju sa grafičkom kartom. Znači tražiš big tower koji su 54-56cm u dubinu.
- Šacometrijska veličina..... nekima treba par 12cm a neki nisu zadovoljni ni sa 10 komada 14-20-25cm ventilatora. Uglavnom dosta novih kućišta ima dobro rešeno hladjenje.
- Dobar cable management je teško naći uz sve ove zahteve.... gledajući review po netu našao sam da ljudi pišu kako i Antec 300 ima dobro osmišljen cable management :)
- E, najzad, nešto što nije problem.... gotovo sva su crna :)

Predlozi:
1. CM Centurion 590: Nije baš dubok (51cm) ali ima dobro hladjenje i uz jedan dodatan CM4in3 modul prima 8HD-a. Što se hladjenja tiče nije problem kad se dodaju ventilatori, osim što mu je cable management... ne mogu kažem loš, ali recimo da "ima potencijala", pa ko kako iskoristi :)
2. NZXT Tempest: 8HD, orjentacija kako si tražio, dolazi sa 6 ventilatora, gotovo sve što si tražio.... ali cable managament gotovo nikakav.
3. CM HAF932: dizajn je subjektivna kategorija.... pa ga preskačemo :) . Sve što si tražio ali pogrešna orjentacija HD-ova i staje samo 5 komada. Mada ako u gornje 5.25 dodaš jedan modul onda je ukupno 9HD-a.

Ima tu još konkurenata ali bi pokrenulo dosta pitanja tipa "zašto taj a ne..." jer sve je subjektivno.

Evo sada gledajući šta ima videh da nam je na stolu ovih dana serviran i CM Sniper i to nekih 20-tak evrića jeftinije nego CM HAF932. Kako su im sve stavke po tvojim zahtevima slične eto još jedne trileme/kvadrileme :)

Hvala vam puno na odgovorima, volji za pisanjem i linkovanjem :)
Odabrao sam HAF-a, ali u poslednjem momentu vidim CM Sniper i padnem na kolena od srece i zadovoljstva. :D
Odlicno, provetreno, daleko diskretnije ( ipak sam ja covek u godinama :D :D ) od ostalih, raspored itd.
Opet je Atom trijumfovao :)
Pozdrav i jos jednom - veliko hvala :)

Poslednja izmena:
cm sniper... diskretnije??

jesi li video mozda neki Lian Li model?

^^
Zato sve radi i necuje se ( k'o po ulju ) :D

jesi li video mozda neki Lian Li model?
Mozda jesam, mozda ne... Sad je kasno ( ako kontas o cemu pricam :) )... ;)
Pozdrav i jos 1-nom hvala drugarima OCz-u i teletabis-u .

Vrh Dno