Šta je novo?

kuciste

benchaman

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
u potrazi sam za kucistem, pa mi treba savet i predlog nekoga ko je vise upucen, a evo sta od kucista ocekujem:
-da bude veliko, sto vece :)
-da ima predvidjena mesta za vent. 12ice napred i nazad, i na stranici zbog cpu-a-graficke i sl. i eventualno na stranici kod hdd-a
-da ima dosta mesta za hdd i da se postavljaju onako sa strane
-ne bi bilo lose da ima sistem za postavljanje uredjaja sa sinicama i sl.
-da je tiho
-da lici na nesto, ali ovo nije preterano vazan uslov
-da ga mogu kupiti kod nas, a jos najbolje u Hrvatskoj u HG spotu npr.
-pa sad i cena da bude do nekih, ma sta ja znam, da ne govorim cifru, ali ne nesto vise od 60-70e ako je moguce.

providne stranice prc-mrc mi ni otprilike ne treba, PSU mi ne treba...

pozdrav

Ja sam skoro uzeo LC Power 718 X-ecutor black i stvarno sam prezadovoljan. Kucishte je (za mene) dosta veliko, ima tri mesta za 12-ice (napred, nazad i na bocnoj), bocna stranica je providna, hardovi se ubacuju sa strane, ima jedan potenciometar i displej na kome mozesh da vidish temperaturu harda i CPU-a (naravno dobijesh i dve termalne sonde:) ). Napred u uglovima ima cetiri plave LED diode koje (po mom ukusu) josh vishe ulepshavaju kucishte, pogotovo u mraku. Napred (ispod displeja) ima dva USB porta i jedan Firewire...

Link: http://www.lc-power.com/htm/products_detail.php?lang=2&h_id=2&u_id=6&a_id=66
(Moje je ono skroz crno)

:wave:

Poslednja izmena:
da, to je jedino kuciste koje sam imao priliku da vidim uzivo, ali ne znam zasto na mene nije ostavilo dobar utisak. nije se desila ljubav na prvi pogled, ne znam sta da kazem i ne znam zbog cega.
imao sam utisak da je i mnogo skupo, negde oko 80e,... chieftec big tower bi trebalo da je oko 90e...
u svakom slucaju hvala na predlogu, idemo dalje!

sta mislite o chieftec big tower iz bravo serie sa oznakom BA-01BBB, naravno crno kuciste, a dolazi i sa napajanjem od 400w i u hg spotu me izadje 82eura?
da li neko ima ovo kuciste i da li mi moze reci da li postoji buka u ovakvom big tower kucistu?:)
mesta imaaaaa hehe, a celo kuciste zajedno sa ovim napajanjem ima 19kg...
dakle kakvo je misljenje u vezi ovog kucista???

jos nesto, kakvo je to napajanje sto dolazi uz njega? i ukoliko bih ga hteo prodati ovde koliko mogu da trazim za napajanje? posto bih ja u kuciste da metnem OCZ...

Malo imas novaca za full tower tj.big tower,tj.high tower.Do 70eu ima ali malo teze Spire "swordfin".
A ako zelis da das novac za nesto bolje onda se isprsi za Thermaltake Armor.

benchaman je napisao(la):
sta mislite o chieftec big tower iz bravo serie sa oznakom BA-01BBB, naravno crno kuciste, a dolazi i sa napajanjem od 400w i u hg spotu me izadje 82eura?
da li neko ima ovo kuciste i da li mi moze reci da li postoji buka u ovakvom big tower kucistu?:)
mesta imaaaaa hehe, a celo kuciste zajedno sa ovim napajanjem ima 19kg...
dakle kakvo je misljenje u vezi ovog kucista???

jos nesto, kakvo je to napajanje sto dolazi uz njega? i ukoliko bih ga hteo prodati ovde koliko mogu da trazim za napajanje? posto bih ja u kuciste da metnem OCZ...

Posedujem slicnog chieftec-a ali oznaka je BA-02BBB i ja sam zadovoljan , buke nema ili je ja ne cujem ,)
Mesta ima ihaaaaa tako da neces pogresiti ako imas dosta komponenti, mozes postaviti 7 ventova(pogledaj na njihovom sajtu).

I ja mislim da je to malo para za takvo kuciste. Cena kucista o kakvom pricamo je oko 100eura. Chifftec je najpovoljnija varijanta i najvise nudi za te pare. Ovaj LC nisam video, bas cu da ga nadjem i vidim uzivo.

p.s.I ja trazim kuciste pa zato se interesujem. Pozdrav svima.

ok, sutra cu najverovatnije naruciti ovo big tower chieftec kuciste koje sasvim sam siguran dolazi sa napajanjem od 400w i kosta oko 80-85e! kosta to i vise, ali kada se odbije pdv to je to...

Zanima me sada jos nesto vise o tom napajanju koje ide uz kuciste?

pozdrav

ps. gde ima da se kupe roleri za chieftec kod nas? i ona providna stranica?

benchaman je napisao(la):
ok, sutra cu najverovatnije naruciti ovo big tower chieftec kuciste koje sasvim sam siguran dolazi sa napajanjem od 400w i kosta oko 80-85e! kosta to i vise, ali kada se odbije pdv to je to...

Zanima me sada jos nesto vise o tom napajanju koje ide uz kuciste?

pozdrav

ps. gde ima da se kupe roleri za chieftec kod nas? i ona providna stranica?
da se odbije pdv?
mislis da platis malopropdajnu cenu artikla bez uracunatog poreza na dodatu vrednost?
A u kojoj to firmi?...napajanja su im losija>Sad su stali na noge ali je cena visoka.Ova koja idu u kucista ne dobijaju moje poverenje jer su se prilichno puta zalili vlasnici za 380w,400w.....

Napajanje nece terati moju masinu, vec jednu prilicno slabu, pa se nadam da nece biti nekih vecih problema. A ja cu u to kuciste da ubacim OCZ!
na sta su se zalili kada je u pitanju chieftec 400w koji dolazi uz spomenuto kuciste?

@ DARK SIDE
Benchaman kupuje kuciste u Hrvatskoj i ima pravo na povrat PDV-a a posto suma ne prelazi 100e ne placa kod nas carinu i PDV.
@Benchaman malo je cena diskutabilna za taj Big tower, proveri i u Ve-mil-u

u kom pogledu je diskutabilna cena? smatram da je korektna, a ve-mil je zatvoren ovde blizu grane... tako da dzabe sto cu uporedjivati...
soprana nema u hg spotu...
u svakom slucaju roba je narucena sutra se ide po nju...
nego mene sada interesuje gde kod nas (ako Neskica zna i u hr) moze da se kupe roleri, filteri za prasinu, usmerivac vazduha na cpu i sl. dzidza bidze...?

DARK SIDE je napisao(la):
Kuciste jeste zaista lepo ali mislim da on ipak trazi big tower.Vidim da je visoko 495cm,shto i nije malo.Solidno izgleda.

Gde be malo, ukupno 11 mesta za device-ove (da li neko ovde sa bencha ima vise od toga???), spolja 4x5.25", 2x3.5", unutra jos 5x3.5", hladjeno 12cm ventilatorom.

Prostrano, 49.5cm visoko, 21cm siroko i 47.8cm duboko, sto bi rekli pravi MidiTower. 12cm ventilator napred i nazad a 9cm sa strane (ako uzimas sa providnom stranicom), svi se dobijaju sa kucistem.

Kuciste lepo ko lutka, i jos nije ni strasno skupo, oko 70-tak evra.

Poslednja izmena:
Mislio sam da nisi dobro preracunao cenu ! :)
A tih dzidza bidza ima u cenovniku HG spota (ali nema na lageru kada sam ih ja trazio) .
Verovatno i ti trazis Fan-duct i one filtere za prasinu kao i tockice.
I da zatvoren je Ve-mil u Iloku(unistila ga konkurencija).

Poslednja izmena:
Ala ti je teshko da odesh na thermaltake sajt i vidish ga.,..ali ajd'..evo

Prilozi

• Armor-large-light.png
    Armor-large-light.png
    184.9 KB · Pregleda: 57
  • 03bws_ve2000angleview_450.gif
    03bws_ve2000angleview_450.gif
    94.5 KB · Pregleda: 62
meni se ne dopada prednja maska, ali ukusi su razliciti... Inace, slusao sam kako je tt mambo dobro kuciste, ali sam se skroz razocarao kada sam ga "propustio" kroz sake... chief mi se dopao odma, robustan, dizajn ovog mog kucista mi potpuno odgovara-diskretno bez obzira na velicinu, i za sada nemam nikakvih primedbi na njega...
mali problem su mi ventovi od 90mm
@Neskica
pa nema u katalogu vent 90mm? i cini mi se da su kod nas ventovi nesto povoljniji, ni izbor nije veliki...
ako imas predlog za neki vent samo javi na pp!
pozdrav

A sta mislis o starom dobrom Thermaltake Xaser III? Ja ga skoro uzeh, i prilicno sam zadovoljan kvalitetom, velicinom, hladjenjem...

Poslednja izmena:
Vrh Dno