Šta je novo?

Hardver Kuciste za high end konfiguraciju

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Lazarcz

Zapažen
Učlanjen(a)
28.08.2024
Poena
1
Drugari, planiram da sastavim novu konfiguraciju. Budzet je poprilicno veliki (Nekih 10k u tu cenu planiram i sim racing setup). Potreban mi je za pocetak savet oko kucista. S obzirom da planiram ekwb sa dodacima za maticnu,graficku, ram itd. Gledao sam HAF 700 EVO. Jel ima nesto kvalitetnije od toga u tom cenovnom rangu?

550e samo za kućište? Lol
Lepo je što možeš da priuštiš ali ne znači da moraš da bacaš te pare...
Prvo vidi tačno kakav ćeš setup imati što se tiče vodenog hlađenja (možeš da se konsultuješ sa forumašima koji su entuzijasti po tom pitanju) pa po tome posle biraj kućište. A siguran sam da možeš to da spakuješ u kućište koje neće koštati više od 150e...

Štaviše, možda ti neće ni trebati voda. Definitivno možeš da priuštiš RTX 4090 a one su sve odlično hlađene, uopšte ti ne treba voda za njih.
Za procesor već zavisi ali cenim da bi ti Ryzen 7800X3D završio posao a za gejming je i njemu dovoljan pristojan vazdušni kuler...

Šta si uopšte planirao od komponenti?
Više para će ti trebati za pristojan ultrawide monitor ili više njih, i za stvari poput kvalitetnog volana i ostalog...

pa... ima i skupljih kucista, pogotovo ako ih treba dovuci u SRB

Maticna plocaASUS X870E HERO
ProcesorAMD RYZEN 9950X
MemorijaCORSAIR DOMINATOR TITANIUM 4x48 GB
SsdCorsair mp700 pro 2tb
NapajanjeSeasonic TX 1600
Graficka
KucisteCM HAF 700 EVO
Monitor
TastaturaCORSAIR K100 OPX
MisMAD CATZ RAT PRO X3
Ovo je odprilike nesto sto sam planirao. Naravno tu dolazi ekwb vodeno
550e samo za kućište? Lol
Lepo je što možeš da priuštiš ali ne znači da moraš da bacaš te pare...
Prvo vidi tačno kakav ćeš setup imati što se tiče vodenog hlađenja (možeš da se konsultuješ sa forumašima koji su entuzijasti po tom pitanju) pa po tome posle biraj kućište. A siguran sam da možeš to da spakuješ u kućište koje neće koštati više od 150e...

Štaviše, možda ti neće ni trebati voda. Definitivno možeš da priuštiš RTX 4090 a one su sve odlično hlađene, uopšte ti ne treba voda za njih.
Za procesor već zavisi ali cenim da bi ti Ryzen 7800X3D završio posao a za gejming je i njemu dovoljan pristojan vazdušni kuler...

Šta si uopšte planirao od komponenti?
Više para će ti trebati za pristojan ultrawide monitor ili više njih, i za stvari poput kvalitetnog volana i ostalog...
Hvala na savetu ali ipak dajem 10k evra i ne bi da stedim na procesoru. 9950x tu mora da padne

Da li ti stvarno treba 192 GB rama?
Verovatno ce stabilnije i brze raditi 2x48GB.
Uzmi jos jedan SSD, meni je assetto corsa sama pojela 600GB sa modovima.

Jesi razmisljao za monitore/televizore nesto?
Ja sam jedno vreme bio ultra nalozen da uzmem 3x LG G3 55 inca i napravim neki sim racing setup ali sreca po moj novcanik proslo me je.

Da li ti stvarno treba 192 GB rama?
Verovatno ce stabilnije i brze raditi 2x48GB.
Uzmi jos jedan SSD, meni je assetto corsa sama pojela 600GB sa modovima.

Jesi razmisljao za monitore/televizore nesto?
Ja sam jedno vreme bio ultra nalozen da uzmem 3x LG G3 55 inca i napravim neki sim racing setup ali sreca po moj novcanik proslo me je.
Pa kontao sam 4x48 isto mu dodje kao i 2x48 a ne mogu kasnije da se cimam oko kupovine opet. Monitore cu najverovatnije ici 3x32” jer mislim da mi ne 3x55” preveliko. Ipak trazim savet za kuciste 😂

Ne dodje mu isto, pitanje je da li ce sva 4 popunjena slota raditi stabilno i ako da na kojoj brzini. Ako ti ne treba ram a ne treba ti jer ces ga koristiti za gejming onda bolje uzmi 2x48.
Za kuciste si dobio savet da ne bacas pare, ako bas zelis da bacis 500+e na kuciste onda uzmi to.

Asus ProArt kuciste, vise od toga mu ne treba.
Fractal North XL
Antec Perfomance 1

Jeste budzet veliki ali nema poente bacati pare, bolje uloziti u monitore i sim racing koji je papren ako se ide na Pro varijante.
Mozda mu 10K bude malo za sve to...

Ne stedi pare za kuciste, ja imam Fractal od 300e, zveci, tandrce, lim kao flis papir...nakon CM Cosmos kucista, ovo je kao igracka.
Deluje taj HAF super, uzmi online da mozes da ga vratis ukoliko zveci.
Mozes pogledati i druge premium varijante, ako ti se svidja nesto. Proveri prvo na testovima kakva su termalno, ne znaci da su dobra zato sto su skupa.
Dobro kuciste nije bacanje para.

Nazad
Vrh Dno