Šta je novo?

Kuciste min. 6xhdd

Starter21

Slavan
Učlanjen(a)
27.09.2005
Poena
330
molio bih predloge za solidno kuciste koje ima bar 6 slotova za hdd. u obzir dolaze predlozi za tower koji se moze nabaviti na nasem maloprodajnom trzistu.

sto se tice optike, dovoljna su mi 2 slota, cak je pozeljno da ih ne bude vise.

naravno, front audio+usb (eventualno esata) se podrazumevaju. cenio bih klasicniji dizajn towera.

CM 690 II recimo

pa onda moras imati mesta za 12 hardova ako hoces vise prostora izmedju
napajanje dole i nije lose, a sto se tice kulera, niko te ne tera da stavis 10 mozes i 2 samo

Toliki broj HDD-ova po cm3.....jesi siguran da hoces samo dva venta da stavis,ja na svoja 3 drzim jedan napred i dva pozadi,i nije mi dosta,iako mi je masina na 30-40 C.

Toliki broj HDD-ova po cm3.....jesi siguran da hoces samo dva venta da stavis,ja na svoja 3 drzim jedan napred i dva pozadi,i nije mi dosta,iako mi je masina na 30-40 C.

mislim da nema potrebe za vise. trenutno u jednom mid-tower codegen imam 5 diskova-3 u vertikali, jedan u 5,25 slotu sa adapterom i jedan koji je bukvalno stavljen na dno kucista. temperature su im od 24-35 stepeni.

naravno, rizik je moj... nego da vidimo jos neki predlog. ovaj tt ne deluje lose...

Poslednja izmena:
ljudi, nesto se se ucutali. pregledao sam na netu neka kucista, nasao par zanimljivih, ali nikako da "ubodem" neko koje bi mi u potpunosti odgovaralo.

element s koji je predlozio dziggy vodi na favorite listi, ali mi vrata koja treba otvarati za prilaz optici nisu bas najbolje resenje. potpuno su mi nepotrebni oni crveno/plavi led efekti i tako to, ali ajde...
antec p183 mi se vizuelno jos vise svidja, ali ima istu manu + kosta prilicno vise (i iznad je mojih mogucnosti -cca. 100e-ali i poimanja koliko novca treba dati za tower).
chieftec cx-05-b-b je najekonomicniji, s tim sto takodje ima vrata frontalno (u stvari dvoje, gornja i donja). prilicno je prostran, ima slot za floppy (koji mi i dalje treba), ali vidim da na testovima nije bas sjajno prosao.

cenio bih jos neke vase preporuke, a posebno iskustva onih koji mozda imaju bas ovaj chief. da jos jednom ponovim sta mi je tezisno:
- min. 6 x interni 3,5", max. 2-3 x eksterni 5,25" i bar jedan eksterni 3,5" (za floppy)
- po mogucstvu bez vrata na prednjem delu (ili bar da ista ne skrivaju power, reset i...
- frontalni audio izlaz, 2xusb i e-sata (opciono).

hvala svima unapred!

Ja imam dva predloga.
Normalno kuciste: nzxt tempest 8 mesta za hardove.

Suludo kuciste: nzxt khaos takodje 8 mesta za hardove

hvala na predlozima. tempest u principu zadovoljava moje prohteve. rekao bih da je u istom rangu kao i element s, ali mi se tt kuciste ipak vise svidja, a cini mi se da je i kvalitetnije odradjeno.

opet, tempest nema frontalna vrata, sto je kod mene prednost...

a za klasu iznad Corsair Obsidian 800D bla bla.. TT Element S ce zadovoljiti tvoje potrebe, nisu skriveni power/restart, imas 2 usb i e-sata na frontu, cable management i rashladni sistem odlican, malo vise plastike za moj ukus ali kvalitetne, cena ok..
ima boljih ofc ali izuvanje minimum ~50e na ovo, da bi dobio sta

Dve klase iznad :)
Da, 2 klase iznad.:)
a za klasu iznad Corsair Obsidian 800D bla bla.. TT Element S ce zadovoljiti tvoje potrebe, nisu skriveni power/restart, imas 2 usb i e-sata na frontu, cable management i rashladni sistem odlican, malo vise plastike za moj ukus ali kvalitetne, cena ok..
ima boljih ofc ali izuvanje minimum ~50e na ovo, da bi dobio sta
Ne bas, Obsidian 800D je bolje kuciste od P183.:)

Vrh Dno