Šta je novo?

kuciste i napajanje?

Bokers

Cenjen
Učlanjen(a)
25.12.2009
Poena
154
pozdrav svima....Sklopio sam skoro celu konfiguraciju ali se ne razumem mnogu u napajanja pa me znaima koje kuciste da kupim i koliko mi vati napajanje treba za moju konfiguraciju....hvala unapred!

maticna:LGA1156 iP55 ASUS P7P55D
procesor:LGA1156 Intel i5-750 Core i5
graficka:VGA GeForce 9800 GT Leadtek 1GB/DDR3,/DVI/VGA/HDMI/256bit
ram:kingston 2x2g ddr3 hyperx

O kojoj cifri govorimo ovde? :)

Za taj komp je dovoljno oko 500W kvalitetnog napajanja (za neverovati, ali radi kako Bog zapoveda :)). Za overclock bi mu trebalo neko od 600W. Recimo Chieftec iz CFT serije (kosta oko 70 evra).

Ako je novac problem, LCPower 6650GP3 bi zavrsio posao (55 evra).

pa tako do 70e ali napajanje sa kucistem ako ima za te pare...Posto sam sve delove kupio a totalno zaboravio na kuciste i napajanje avidim da nija mala cena..

pa vidim da si uzeo skup hardware, kako sada mislis da ti taj skup hardware radi ok na jeftinom napajanju, koje je najbitniji deo racunara?

pozdrav svima....Sklopio sam skoro celu konfiguraciju ali se ne razumem mnogu u napajanja pa me znaima koje kuciste da kupim i koliko mi vati napajanje treba za moju konfiguraciju....hvala unapred!

maticna:LGA1156 iP55 ASUS P7P55D
procesor:LGA1156 Intel i5-750 Core i5
graficka:VGA GeForce 9800 GT Leadtek 1GB/DDR3,/DVI/VGA/HDMI/256bit
ram:kingston 2x2g ddr3 hyperx

pa tako do 70e ali napajanje sa kucistem ako ima za te pare...Posto sam sve delove kupio a totalno zaboravio na kuciste i napajanje avidim da nija mala cena..

Ne moze za 70e kvalitetno napajanje + neko normalno kuciste.
Ja da sam na tvom mestu dao bih 70e za Chieftec CFT-600-14CS 600W, da se obezbedis za duzi period.
A onda uzmes kuciste u zavisnosti koliko imas para, neko pristojno se moze naci za 40-tak evra.

Hvala vam na odgovorima..nego nisam ja hteo jeftino kuciste i napajanje nego sam skroz na njega zaboravio a sad nem dovoljno para,sad ce morati da se skuplja :)

Prilozi

• LC6600T V2.3_Titan 2_datasheet.pdf
    837.4 KB · Pregleda: 160
Kupi Elite 332 kuciste bez napajanja (cena 30-35 evra), dodaj koji evro i imaces za LC6550GP3 (koji ce da tera taj komp bez problema) ili OCZ StealthXTreme koji daje kontinualnih 500W na izlazu (po testovima na netu).

Uzmi CFT-600-14CS ko sto ti covek gore rece i ne brigaj. LC zaobidji. Ako te vec svrbe pare onda pucaj na neki Corsair.
Chieftec-a bi trebalo bi da ima u WinWin-u, moj ortak je skoro pazario jednog.

Poslednja izmena:
pa ako si dobio kutiju od maticne trebalo bi da je u njoj mali zvucnik koji izgleda kao mali crni valjak sa dve zice, koje se kace na plocu ( vidi uputstvo od maticne ) pa ce pistati.

a moguce je da je i stavljen na plocu al je nesto drugo u pitanju

Uzmi CFT-600-14CS ko sto ti covek gore rece i ne brigaj. LC zaobidji. Ako te vec svrbe pare onda pucaj na neki Corsair.
Chieftec-a bi trebalo bi da ima u WinWin-u, moj ortak je skoro pazario jednog.

Ja sam sasvim zadovoljan sa LC6600T v2.3.

Nazad
Vrh Dno