Šta je novo?

[KUCISTE] Dobro, veliko a jeftino

Milosnis018

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7700 3.80GHz & BE QUIET! Pure Rock 3 black
Matična ploča
ASROCK B850M Pro-A WiFi
RAM
EXCELERAM 32GB DDR5 6000MHz CL30
GPU
AMD Radeon RX 6650 XT: PowerColor RX 6650 XT
Storage
PNY 1TB CS2150 M.2 PCIe M.2 & Patriot P210 2048GB
PSU
IG-MAX IG6650 CENTAUR 650W
Kućište
CHIEFTEC Visio GM-30B-M-OP
Monitor
ASUS TUF 32'' VA VG328QA1A 90LM08R0-B01E70
Ostale periferije
Sony Playstation 5
Laptop
LENOVO IdeaPad 1 Ryzen 7 5700u 16gb ddr4 1TB NVMe
Tablet
XIAOMI Redmi Pad Pro
Mobilni telefon
Motorola Edge 40
Pametni uređaji
HUAWEI Watch GT5 Pro
Steam
jomilos84
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Potrebno mi je preporuka za kuciste u kome ce moci da se smesti hd 5870 do max 50-60e

hm

imas da das za graficku 350€, a nemas 150 za kuciste koje prilici highend hardware_u :)

pa nisu kucista od 150€ za izlozbu, nego su kvalitetno uradjena da highend hardware radi savrseno dobro u njima

hehe, moze i tako da se kaze :)

ppredrag je napisao(la):
Ne ide suprin motor u trabanta
Pa siguran sam da moze da se nabudzi ali na sta to lici?! :p

Vidis da ne mora kuciste od 150 e ;)

pa ako je tebi kvalitet anteca 300 na nivou 5870 onda go for it

Pa ono, možeš i u veću kutiju za cipele da nabiješ jake komponente. Nikad mi neće biti jasni ljudi koji kupuju jake grafike, procesore itd a napajanje i kućište (funkcionalno i provetreno) ko ye8e.

Ima velikih chiefteca "staromodnih" za te novce...nemaju napajanje dole..i mnogo mesta da se sakriju kablovi ...ali koliko para toliko muzike.

pa dobro bolje da ustedis na kucistu nego na napajanju :)
ima dana...

Ma pusti ih, sad je fora ako nemas kuciste od 150 evra onda si budala sto stavljas dobre komponente u njega, jel nije provetreno i funkcionalno,za ovo prvo razumem al uz malo maste i znanja to moze vrhunski da se odradi. Za ovo drugo, nekom je to zaista potrebno drugima samo opravdanje zasto metalna kutija toliko kosta sem sto lepo izgleda.

Poslednja izmena:

bolje od cm690 koje imam,koliko mozes da viknes...

Sve je fino ali hdd sekcija je ocajna, samo 4 mesta i fakticki zatvorena elektronika sa vrlo malim vazdusnim tunelom koju bi ona 12-tica pravila ispred hardova.
Minimum danasnjice je barem 6 mesta za hdd i dve 12cm ispred u toj zoni.

Sto znaci da uzmem... ?

Sve je fino ali hdd sekcija je ocajna, samo 4 mesta i fakticki zatvorena elektronika sa vrlo malim vazdusnim tunelom koju bi ona 12-tica pravila ispred hardova.
Minimum danasnjice je barem 6 mesta za hdd i dve 12cm ispred u toj zoni.
koliko vidim ti imas 4 harda

danas je 1 ssd za sistem i 2-3 harda od 2TB ako bas hoces ogroman storage

Ma pusti ih, sad je fora ako nemas kuciste od 150 evra onda si budala sto stavljas dobre komponente u njega, jel nije provetreno i funkcionalno,za ovo prvo razumem al uz malo maste i znanja to moze vrhunski da se odradi. Za ovo drugo, nekom je to zaista potrebno drugima samo opravdanje zasto metalna kutija toliko kosta sem sto lepo izgleda.

+1

ne :)

vidim ti kazes da je 6 mesta neki minimum danas, a ti imas manje od tog minimuma. pa reko da prokomentarisem :D

ja u mom LL imam 3+2 a imam 1 hard od 1TB (ostale kacim u dock preko eSATA) sad jos samo cekam da uzmem jedan ssd i meni dosta, ne vidim da je mana ako neko kuciste ima manje od 6 mesta za hard diskove

sto se tice PC-7FN ima mnogo boljih kucista od njega, ali nazalost i skupljih

ne :)

vidim ti kazes da je 6 mesta neki minimum danas, a ti imas manje od tog minimuma. pa reko da prokomentarisem :D

ja u mom LL imam 3+2 a imam 1 hard od 1TB (ostale kacim u dock preko eSATA) sad jos samo cekam da uzmem jedan ssd i meni dosta, ne vidim da je mana ako neko kuciste ima manje od 6 mesta za hard diskove

sto se tice PC-7FN ima mnogo boljih kucista od njega, ali nazalost i skupljih

Dodata je storage masina u moja masina, Stacker koga sam kupio od mickeyrs, nakrckan diskovima.

Nazad
Vrh Dno