Šta je novo?

Kuciste do 5000 dinara

• Začetnik teme Začetnik teme ostres
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ostres

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
319
Koje bi mi kuciste savetovali, da se uklopi u 5000 dinara a da zadovoljava sledece uslove:
- da ima mesto za ventilator napred i nazad od bar 9 cm, pozeljno 12
- da ga ima u crnoj boji,
- da nije previse malo.
Vidim da je Eurolink ubacio neka UNITEK kucista. Da li neko zna nesto vise o njima, tj. vrede li cemu?

Sa ili bez napajanja?
Bez napajanja Xilence, Foxconn, CoolerMaster, ima i TT soprano VX...
Sa napajanjem Codegen

Chieftec GH-01.Ima sve sto si naveo + providna bocna stranica i sve to za kolko se secam 4900.

Vidim da se prica o ovom Xilence-u i da ima najvise od svega sto mi treba. Reci mi da li ovaj air tunel nesto znaci i da li moze eventualno da se izvadi ako je bolje hladjenje bez njega. Vidim da su kudili mehanizam za otvaranje vratanca. Da li stvarno problematican - nije da mi je to presudno, ali cisto da znam.
A da, gde ovaj Telix ima radnje, ili neki njihov diler. Voleo bi ipak da pogledam kuciste pre nego se odlucim.

Poslednja izmena:
Ako je bez napajanja, chovek bukvalno mozhe da bira kog chiefteca zheli...tako da....

Vidim da se prica o ovom Xilence-u i da ima najvise od svega sto mi treba. Reci mi da li ovaj air tunel nesto znaci i da li moze eventualno da se izvadi ako je bolje hladjenje bez njega. Vidim da su kudili mehanizam za otvaranje vratanca. Da li stvarno problematican - nije da mi je to presudno, ali cisto da znam.
A da, gde ovaj Telix ima radnje, ili neki njihov diler. Voleo bi ipak da pogledam kuciste pre nego se odlucim.

Znaci, moj drug ima X2 i njemu se bas vidi (po prasini na resetkama) da to stvarno radi, kod mene sam skinuo jer imam neki zalmanov kuler, zbog kojeg tu ne moze da se ugura taj tunel.
Otvaranje vratanca je tesko, sto je po meni idealno jer se ispod njih nalazi i reset taster, pa ako imas klince, ko jos koristi chieftec-like bravicu 😛 , sam mehanizam klinac mora da se potrudi da pokrene, a moze da se lepo zaglavi dole, da ne otvaras svaki put kad vadis/stavljas cd/dvd/fd...a kad dodju sestrini klinci od po 2-3 godine, ja samo podignem mehanizam i voila, ni ne pitaju sta je iza jer se ne vidi rucka, ali im zato crveno dugme privlaci paznju, ali onda pc odradi shutdown i nema stete :d

Uh, posle temeljne pretrage :type: CM kućišta iz serije Centurion su isplivala u prvi plan. Najviše mi odgovara Centurion 532 pošto ima potpuno otvorenu prednju masku u delu iza koga se nalazi prednji ventilator, ima mesto za 12icu pozadi i jedno sa strane za 8icu iznad procesora. Kućište je solidno prostrano što je plus kod montaže komponenata, a i za hlađenje istih.
Jedna stavka koja mi se ne sviđa je što je HDD kafez postavljen tako da blokira prednji ventilator i svakako smanjuje njegov učinak. Tačno je da se ovako hardovi lakše montiraju, ali to svakako nije komponenta koja se tura-vadi svaki čas pa da je to bitnije od hlađenja.
Zanima me da li je neko pokušao da kavez zarotira za 90 stepeni kako bi naspram ventilatora došle otvorene stranice (ovako bi se i hardovi bolje hladili). Ako ovo nije moguće, da li se može hard ubaciti na mesto za flopy (koji ionako nemam).

Nazad
Vrh Dno