Šta je novo?

Kuciste do 200e

• Začetnik teme Začetnik teme eki86
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

eki86

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2005
Poena
620
Znaci potrebno mi je samo kuciste do 200 evra. Sluzilo bi za internet, office, neka igrica, neki programcic itd, uglavnom komp je za devojku ... Najjeftinije resenje mi je integrisana vga, a kasnije ako joj to ne odgovara naravno moze da ubaci neku graficku. Evo sta sam ja mislio:

Ploca: Asus S775 P5B-MX Intel946GZ ~60e
Procesor: Intel LGA celeron 420 1,6GHz ~35e
Memorija 1 GB ~25e
HDD 80 GB ~35e
DVD RW ~25e
Kuciste + modem ~30e

znaci samo to mi treba.
E sad jedno pitanje. U cemu je razlika i naravno sta je bolje: ovaj celeron od 1.6 GHz ili celeron d od 2.67 GHz ??? ili pa mozda neki AMD ?

Kakvu bi ste mi vi konfiguraciju preporucili za 200 evra ?

Celeron 420 je zasnovan na novoj Core arhitekturi, dok je Celeron D produkt zastarele NetBurst arhitekture. Ja bih se pre odlučio za noviju arhitekturu, mada ne znam tačno kakve su performanse Celeron procesora, pošto ima malo testova koji su im posvećeni.
Što se tiče konfiguracije, možda bi mogao da razmotriš AMD Athlon 64 3000+ (~45 E) i ploču MSI SAM2 K9AGM3-F (AMD 690G čipset) sa integrisanom grafikom ATI Radeon X1250 (~50 E). Ostale komponente mogu da ostanu iste, ali dobijaš bolju grafičku kartu, a cena ostaje ista.

Bolje idi na AMD varijantu. U ovom cenovnom rangu neko moje iskustvo je po kazalo da je AMD kofa bolja. Nemoraš čak ni da ideš na varijantu Athlona, može i sempreon LE-1100 (ili 1150) da posluži. U kombinaciji sa nekom a690 pločom imaćeš pristoju home konfiguraciju.

Nazad
Vrh Dno