Šta je novo?

Kucista - iskustva i ponuda?

Marti Misterija

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
955
resih da malo zamenim "limariju" pa da vas pitam kakva su vam iskustva sa kucistima u poslednje vreme. Ne interesuju me varijante od xzy evra... nesto prosecno a solidno.. DTK na primer...

Chieftec kucista su sada povoljnija, a takodje i DTK. Sto se tice DTK ja ne bih isao ispod modela 74PFC (ne znam kako ga sada zovu). Ono se pravi u dve varijante: sa i bez prozora, pri cemu je prozorska varijanta silver, a obicna je u kasicnoj ivory boji.

Takodje preporuchujem chiefteca za dvocifren broj eura...Imam ga i prezadovoljan sam...NE znam shta se vishe moze reci o tvom pitanju ???

Evo jos jedan glas za Chiefteca - imam DA-01W i DH-01W, ovaj DH je bombonica - nista veci od klasicnih kucista (jedina mana je 3x5.25") ali prostrano i jednostavno za montazu. Odbija cena od 67eur ali: jurnjava, trazenje, nerviranje i slicno + cena za neko drugo kuciste = 67 eur... ;)

milanbb je napisao(la):
Evo jos jedan glas za Chiefteca - imam DA-01W i DH-01W, ovaj DH je bombonica - nista veci od klasicnih kucista (jedina mana je 3x5.25") ali prostrano i jednostavno za montazu. Odbija cena od 67eur ali: jurnjava, trazenje, nerviranje i slicno + cena za neko drugo kuciste = 67 eur... ;)

Ma 67€ za Chiefteca nije u opste mnogo, dakle ako menjas "limariju" uzmi neko do ovih kucista, pogotovo sto na srecu kod nas ima veliki izbor istih....
Kvalitetna su do j**a, a i boju moze da biras :beat:

Ma ni Chieftec big tower nije vise uopste skup. Jeftiniji je sa napajanjem nego TT Xaser II bez napajanja, a Xaser je ustvari i proizveden od strane Chiefteca. To je Chieftec Dragon sa izmenjenim vratancima.

Mislim da je za neku uobicajenu konfiguraciju best buy Chieftec Scorpio/Matrix/Dragon midi tower (4x5.25)...

Evo i ja jurim doticna kucista mada bez napajanja i mislim da cu uzeti Matrix-a cool izgleda i dobra je cifra

Cisto da napomenem, chieftec ima dva za koja se moze reci da su big.
Onaj kome je drugo slovo u oznaci X ima ima 4x 5.25, a drugi sa A je bas big ima 6 mesta za 5.25.
Drzite se ovih sa 4x5.25 jer je ovaj drugi bas "too big".
Dodatno je i skuplji, a pri tome mora da se kupe i duzi IDE i FDD kablovi jer ni jedan "normalan" ne moze da dovati do gornjih 5.25" mesta.

Pozdrav!

golum je napisao(la):
Evo i ja jurim doticna kucista mada bez napajanja i mislim da cu uzeti Matrix-a cool izgleda i dobra je cifra

Gde si to nasao da Chieftec prodaje samo limariju, posebno ?
Ni jedan nas uvoznik to nije radio do skoro, mozda neki "manji" preprodavac to radi "na svoju ruku" ?

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Cisto da napomenem, chieftec ima dva za koja se moze reci da su big.
Onaj kome je drugo slovo u oznaci X ima ima 4x 5.25, a drugi sa A je bas big ima 6 mesta za 5.25.
Drzite se ovih sa 4x5.25 jer je ovaj drugi bas "too big".
Dodatno je i skuplji, a pri tome mora da se kupe i duzi IDE i FDD kablovi jer ni jedan "normalan" ne moze da dovati do gornjih 5.25" mesta.

Pozdrav!

Eto ti sad, bas too big...:)....sto, bre, pa bas je dobro sto je too big. Jeste da su potrebni duzi kablovi, ali 6x5.25, 2x3.5 i jos 6x3.5 interno....plus 6 mesta za ventilatore...to je nesto, bre..!!..:)

Imam ja TA-10W, znam o cemu pricam. :)
Mada znam i o cemu ti pricas ;)

Btw. gde si nasao mesta za 6 fana, sem ako ne racunas ono gore za 12ticu ? :)

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
...

Gde si to nasao da Chieftec prodaje samo limariju, posebno ?
Ni jedan nas uvoznik to nije radio do skoro, mozda neki "manji" preprodavac to radi "na svoju ruku" ?

Pozdrav!

Poznanik je vlasnik firme i kod njega nema problema sto se toga tice - hoces limariju - dobijes limariju, hoces napajanje - dobijes napajanje.
Sve kombinacije su moguce.

Pozdrav

Sasa je napisao(la):
Imam ja TA-10W, znam o cemu pricam. :)
Mada znam i o cemu ti pricas ;)

Btw. gde si nasao mesta za 6 fana, sem ako ne racunas ono gore za 12ticu ? :)

Pozdrav!

Pa racunam, zasto ne bi....

Marti Misterija je napisao(la):
dobro ljudi nije valjda chif jedini na nasem trzistu...?
Ako zanemarimo kinesku kozmetiku izbor pada na Xaser, Chieftec i DTK i to tim redosledom ;)
Alternativa bi bila (ako uspes da nadjes argumente zasto ne bi uzeo neko od ova 3) da potrazis recimo neko polovno Compaq-ovo kuciste, ali je kod njih uvek problem nestandardni I/O deo :(

Drugim recima - kupi malo skuplje - ustedeces zivce ;)

dobro ljudi nije valjda chif jedini na nasem trzistu...?

Možda od ovih jeftinih kucista da eventualno pogledas ono Alu u PC Centru, ali mislim da nije bas "na nivou". Cena je valjda oko 50e sa napajanjem...

Od ostalih "kvalitetnih firmi" pre je kod nas bio zastupljen Macase (cuveni Macase "debeljko"), a imas i u AdaCom-u SuperMicro, ali mislim da ne zelis SuperMicro jer ne spada bas u varijantu sa popularnom cenom ;) Takodje Pakom ima u ponudi Enlight kucista koja su takodje klasa, a imaju i neki model od 70e koji i nije bas ruzan, a ima 300w PSU.

Ne razumem zasto ne bi Chieftec uzeo, a napajanje ce se lako prodati za 25-30e. Nijedno kuciste od 30-tak evra ne moze da se uporedi sa Chieftec-om (i Xaserom, jer je to kuciste identicno). Cim se zagleda malo bolje vidi se koliko je Chieftec praktican. Neke od prednosti: kavezi koji se vade pomocu jedne poluge; 5.25 uređaji koji se vade direktno sa prednjeg panela bez otvaranja kucista (u kombinaciji sa duzim rounded kablovima bukvalno ne moras da otvaras kuciste da izvadis CD-ROM npr.); pet mesta za dodatne fanove (dva pozadi, dva napred, jedan na bocnoj strani); dovoljan razmak izmedju napajanja i socketa da se kuler moze izvaditi bez cupanja celog napajanja; osmice u kavezima za HDD-ove koje pored celog kucista hlade i HDD-ove; montiranje uredjaja bez srafova; skidanje bocne strane bez srafova...

Teoretski limarija je limarija, ali cim jednom moras da "prepakujes" maticnu plocu u nekom jeftinom kucistu smuci ti se zivot...

Dakle da sumiram: DTK, Chieftec, Enlight, SuperMicro :), Macase, ThermalTake pa ti odaberi sta najvise uvazava stanje tvojih finansija...

Hvala svima na trudu, ispade da sam protiv chiefa ali nisam... samo sam bio iznenadjen da na nasem "trzistu" nema bas nista kvalitetnije osim pomenutog brenda...

delimir je napisao(la):
...
dovoljan razmak izmedju napajanja i socketa da se kuler moze izvaditi bez cupanja celog napajanja

Si ti video ovo na Chieftecu/TT ili si bubno napamet, ono, sve prednosti koje ima dobro kuciste pa bi i Chief trebao da ih ima ? :D

Mislim, bas sam se iznervirao kada sam utvrdio da je ovo jedna od vecih mana Chiefteca, znaci, nema sanse da se skine hladnjak sa najveceg broja SocketA/370 ploca kojima je socket u vertikalnom polozaju.

Bas bedak.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
...

Si ti video ovo na Chieftecu/TT ili si bubno napamet, ono, sve prednosti koje ima dobro kuciste pa bi i Chief trebao da ih ima ? :D

Mislim, bas sam se iznervirao kada sam utvrdio da je ovo jedna od vecih mana Chiefteca, znaci, nema sanse da se skine hladnjak sa najveceg broja SocketA/370 ploca kojima je socket u vertikalnom polozaju.

Bas bedak.

Pozdrav!

Ja imam Chieftec Scorpio, a video sam najmanje X puta razne Chieftec-a...Kod mene je na procesoru Titan, a izmedju napajanja i kulera imas vise od 5 CM prostora i to bi trebalo da bude dovoljno da se skine vecina kulera. Jedino sto ona sina *****ava...

Mozda ne mogu svi kuleri da se skinu, ali kod ostalih kucista razmak izmedju napajanja i fana je 1 CM, a tek tako ne mozes da skines kuler (osim ako nije ASSUS ploca sa zarotiranim socketom).

Ja imam TA-10W i izmedju socketa i lima ima max 1 cm.
Obzirom da trenutno duva 8cm fan na tom telu, mesta za srafciger nema.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Ja imam TA-10W i izmedju socketa i lima ima max 1 cm.
Obzirom da trenutno duva 8cm fan na tom telu, mesta za srafciger nema.

Pozdrav!

Da ne ispadne da izmisljam...Mozda se ne vidi najbolje posto ugao nije bas dobar, ali ima i vise od 5 CM razmaka izmedju kulera i najapanja...Sta da ti kazem predji na manje kuciste bice vise mesta :mrgreen:

A evo kako to izgleda i kod XASER II (koji je inače identičan sa delimirovim chiftec-om iznutra :) )

delimir je napisao(la):
...

Da ne ispadne da izmisljam...Mozda se ne vidi najbolje posto ugao nije bas dobar, ali ima i vise od 5 CM razmaka izmedju kulera i najapanja...Sta da ti kazem predji na manje kuciste bice vise mesta :mrgreen:

Delimire kuco stara, ubedio si me i hocu da kupim isto kuciste kao tvoje samo bi mi valjalo da me posavetujes oko Coolera da mi das tacan model kucista i da mi kazes gde ima da se pazari..
Ne razumem se bas najbolje u tu vrstu hardvera pa mi je svaka sugestija dobro dosla,..
Voleo bih da mi da te specifikaciju kao da kupujes sebi kuciste znaci model kucista, i kulere koliko i koje bi uze uz njih i eventualno ako postoji jos nesto oko toga pare nisu problem...

Hvala svima na trudu, ispade da sam protiv chiefa ali nisam... samo sam bio iznenadjen da na nasem "trzistu" nema bas nista kvalitetnije osim pomenutog brenda...

Ima, Marti nego sta. Ja sam svojevremeno cekao tri nedelje kod Adacom-a na SuperMicro ..www.supermicro.com/PRODUCT/Chassis/SC760.htm..i nisam ga docekao :( i onda kako cemu boljem od Chieftec-a da se nadas, mozda neki Macase KA-S80 malo staromodan ali bar drugaciji od Chieftec, Xaser hiper ponude.

Srkki je napisao(la):
...

Delimire kuco stara, ubedio si me i hocu da kupim isto kuciste kao tvoje samo bi mi valjalo da me posavetujes oko Coolera da mi das tacan model kucista i da mi kazes gde ima da se pazari..
Ne razumem se bas najbolje u tu vrstu hardvera pa mi je svaka sugestija dobro dosla,..
Voleo bih da mi da te specifikaciju kao da kupujes sebi kuciste znaci model kucista, i kulere koliko i koje bi uze uz njih i eventualno ako postoji jos nesto oko toga pare nisu problem...

U onom drugom threadu sam napisao oko Chieftec-a (oznake itd...). Samo bih dodao da sam ja ubacivao "CoolerMaster" 8 CM dual ball fanove i "Speeze" LED Case fanove (po dva komada, Speeze pozadi, a CM napred). CoolerMaster 8 CM fan je najbolji 8 CM fan koji sam video, jer na 2800 RPM se cuje primetno manje od recimo ventilatora koji ide na TT9 (takodje 8 CM, samo se moze podesavati brzina do 5000 RPM), a hladi bolje od TT9 (na telo od devetke sam zato i vratio CM fan).

Moja topla preporuka ti je da vidis da li u PCC-u imaju jos na lageru tih CoolerMaster osmica i da ubacis 4 kom. Imas Sleeve i Ball varijantu i sleeve je maaaalo tisi (jedva se primecuje), ali je ball kao trajniji i malo skuplji. Uostalom kada uporedis taj CM 8 CM fan sa bilo kojim drugim videces da je CM mnogo bolje projektovan (ima mnogo vise zakrivljena peraja :) ).

Pozdrav.

delimir je napisao(la):
...

U onom drugom threadu sam napisao oko Chieftec-a (oznake itd...). Samo bih dodao da sam ja ubacivao "CoolerMaster" 8 CM dual ball fanove i "Speeze" LED Case fanove (po dva komada, Speeze pozadi, a CM napred). CoolerMaster 8 CM fan je najbolji 8 CM fan koji sam video, jer na 2800 RPM se cuje primetno manje od recimo ventilatora koji ide na TT9 (takodje 8 CM, samo se moze podesavati brzina do 5000 RPM), a hladi bolje od TT9 (na telo od devetke sam zato i vratio CM fan).

Moja topla preporuka ti je da vidis da li u PCC-u imaju jos na lageru tih CoolerMaster osmica i da ubacis 4 kom. Imas Sleeve i Ball varijantu i sleeve je maaaalo tisi (jedva se primecuje), ali je ball kao trajniji i malo skuplji. Uostalom kada uporedis taj CM 8 CM fan sa bilo kojim drugim videces da je CM mnogo bolje projektovan (ima mnogo vise zakrivljena peraja :) ).

Pozdrav.

Pa delimire zaduzio si me bogami, ako imas kola delimire mislim da bi trebao da igras nagradnu igru na www.automarket.co.yu
imam neki osecaj da ces bas ti biti izvucen kao dobitnik :mrgreen:
toliko mogu da ucinim kao znak zahvalnosti za sve ovo samo mi daj neki nagovestaj kada saljes mail da znam da si to ti i daj mi puno ime i prezime...

Hvala ti i pozdrav :wave;

Ima li neko od ovih kucista onu mrezicu protiv prasine koja moze da se izvadi i opere?

teorijski to bi moglo da se napravi i za Chieftec jer sva velika kucista imaju prorez ispod prednje maske (donji deo) u koji bi se mogao instalirati filter - cak mislim da jedan od derivata Chiefteca ima tu mrezicu...

Nazad
Vrh Dno