- Učlanjen(a)
- 15.12.2001
- Poena
- 955
resih da malo zamenim "limariju" pa da vas pitam kakva su vam iskustva sa kucistima u poslednje vreme. Ne interesuju me varijante od xzy evra... nesto prosecno a solidno.. DTK na primer...
milanbb je napisao(la):Evo jos jedan glas za Chiefteca - imam DA-01W i DH-01W, ovaj DH je bombonica - nista veci od klasicnih kucista (jedina mana je 3x5.25") ali prostrano i jednostavno za montazu. Odbija cena od 67eur ali: jurnjava, trazenje, nerviranje i slicno + cena za neko drugo kuciste = 67 eur...![]()
golum je napisao(la):Evo i ja jurim doticna kucista mada bez napajanja i mislim da cu uzeti Matrix-a cool izgleda i dobra je cifra
Sasa je napisao(la):Cisto da napomenem, chieftec ima dva za koja se moze reci da su big.
Onaj kome je drugo slovo u oznaci X ima ima 4x 5.25, a drugi sa A je bas big ima 6 mesta za 5.25.
Drzite se ovih sa 4x5.25 jer je ovaj drugi bas "too big".
Dodatno je i skuplji, a pri tome mora da se kupe i duzi IDE i FDD kablovi jer ni jedan "normalan" ne moze da dovati do gornjih 5.25" mesta.
Pozdrav!
Sasa je napisao(la):...
Gde si to nasao da Chieftec prodaje samo limariju, posebno ?
Ni jedan nas uvoznik to nije radio do skoro, mozda neki "manji" preprodavac to radi "na svoju ruku" ?
Pozdrav!
Sasa je napisao(la):Imam ja TA-10W, znam o cemu pricam.
Mada znam i o cemu ti pricas
Btw. gde si nasao mesta za 6 fana, sem ako ne racunas ono gore za 12ticu ?
Pozdrav!
Ako zanemarimo kinesku kozmetiku izbor pada na Xaser, Chieftec i DTK i to tim redosledomMarti Misterija je napisao(la):dobro ljudi nije valjda chif jedini na nasem trzistu...?
Marti Misterija je napisao(la):dobro ljudi nije valjda chif jedini na nasem trzistu...?
delimir je napisao(la):...
dovoljan razmak izmedju napajanja i socketa da se kuler moze izvaditi bez cupanja celog napajanja
Sasa je napisao(la):...
Si ti video ovo na Chieftecu/TT ili si bubno napamet, ono, sve prednosti koje ima dobro kuciste pa bi i Chief trebao da ih ima ?
Mislim, bas sam se iznervirao kada sam utvrdio da je ovo jedna od vecih mana Chiefteca, znaci, nema sanse da se skine hladnjak sa najveceg broja SocketA/370 ploca kojima je socket u vertikalnom polozaju.
Bas bedak.
Pozdrav!
Sasa je napisao(la):Ja imam TA-10W i izmedju socketa i lima ima max 1 cm.
Obzirom da trenutno duva 8cm fan na tom telu, mesta za srafciger nema.
Pozdrav!
Da ne ispadne da izmisljam...Mozda se ne vidi najbolje posto ugao nije bas dobar, ali ima i vise od 5 CM razmaka izmedju kulera i najapanja...Sta da ti kazem predji na manje kuciste bice vise mesta :mrgreen:
Marti Misterija je napisao(la):Hvala svima na trudu, ispade da sam protiv chiefa ali nisam... samo sam bio iznenadjen da na nasem "trzistu" nema bas nista kvalitetnije osim pomenutog brenda...
Srkki je napisao(la):...
Delimire kuco stara, ubedio si me i hocu da kupim isto kuciste kao tvoje samo bi mi valjalo da me posavetujes oko Coolera da mi das tacan model kucista i da mi kazes gde ima da se pazari..
Ne razumem se bas najbolje u tu vrstu hardvera pa mi je svaka sugestija dobro dosla,..
Voleo bih da mi da te specifikaciju kao da kupujes sebi kuciste znaci model kucista, i kulere koliko i koje bi uze uz njih i eventualno ako postoji jos nesto oko toga pare nisu problem...
U onom drugom threadu sam napisao oko Chieftec-a (oznake itd...). Samo bih dodao da sam ja ubacivao "CoolerMaster" 8 CM dual ball fanove i "Speeze" LED Case fanove (po dva komada, Speeze pozadi, a CM napred). CoolerMaster 8 CM fan je najbolji 8 CM fan koji sam video, jer na 2800 RPM se cuje primetno manje od recimo ventilatora koji ide na TT9 (takodje 8 CM, samo se moze podesavati brzina do 5000 RPM), a hladi bolje od TT9 (na telo od devetke sam zato i vratio CM fan).
Moja topla preporuka ti je da vidis da li u PCC-u imaju jos na lageru tih CoolerMaster osmica i da ubacis 4 kom. Imas Sleeve i Ball varijantu i sleeve je maaaalo tisi (jedva se primecuje), ali je ball kao trajniji i malo skuplji. Uostalom kada uporedis taj CM 8 CM fan sa bilo kojim drugim videces da je CM mnogo bolje projektovan (ima mnogo vise zakrivljena peraja).
Pozdrav.
Nightwalker je napisao(la):Ima li neko od ovih kucista onu mrezicu protiv prasine koja moze da se izvadi i opere?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari