Pozz narode, uskoro treba da mi dodje elektricar da mi proveri kucnu instalaciju i da promeni komplet rasvetu u kuci, uticnice i prekidace. Sve je dotrajalo pa je red da se menja.. Posle toga ide komplet moleraj cele kuce.
Obzirom da menjam skoro sve, sad mi je prilika da uradim kako valja pa sam hteo da pitam za savet kako i sta bi mogao da uradim, kako bi maksimalno iskoristio tu situaciju..
Kako se danas resava osvetljenje u modernim kucama/stanovima, jel ima nesto na sta bi trebao da obratim paznju? Neki odredjeni tip prekidaca/uticnica/sijalica itd..
Ne razumem se u ovo skoro uopste pa ne zamerite 😅
Nisam siguran koju "boju" svetla da odaberem, da li da bude svugde isto ili je svaka boja za odredjenu prostoriju itd.. Nesto sam malo gledao, deluje mi da bi svetla sa 4000 K bila OK, ali mozda gresim.
Takodje, ovo bi mi bila prilika da razvucem coax i UTP kablove po prostorijama i da ih lepo sakrijem, mislio sam da sa tavana spustim te kablove dole (sredina levo, pored prizme) i tu da napravim malu razvodnu kutiju i da stavim tu modem/switch pa odatle da ide u sobe. Napravio sam render na brzinu kakav bi bio raspored, radio sam sa onim sto ima u programu pa ignorisite pojedine nelogicnosti