Šta je novo?

KT3V + Applebred 1600 oc kako ??

Minja

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2001
Poena
650
Problem je u tome sto KT3V daje mogucnost podizanja napona samo do 1.6 V tj odizanje napona za samo 0,1 V od default napona. (Applebred default je
1.5), ploca podrzava Vcore do 1.85 V. Sa Palominom ciji je default Vcore 1.75 V davala je 1.85 maximalno. Kako je zeznuti da otkljuca napone do maksimalno podrzanog?? Najsveziji BIOS flashovan, ploca CPU vidi ispravno. Prednost imaju resenja koja ne zahtevaju intervenciju tj seckanje ili lemljenje na CPU ili ploci. Postoji li negde modovan BIOS za ove ploce ?? Uzgred, Duron 1600 je na 1.6 V prilicno stabilan ali se desavaju pucanja u nekim naslovima pa je zakljucak da mu treba jos malo napona npr 1.65 V.

Pozdrav

Pa dobro komsija,zar ti nije bilo bolje da zadrzis moj Palomino 1700+ umesto sto si uzeo taj proc?

URGH! je napisao(la):
Pa dobro komsija,zar ti nije bilo bolje da zadrzis moj Palomino 1700+ umesto sto si uzeo taj proc?
Nije, ovaj CPU se zanemarljivo greje i solidno se klokuje (tipujem da bi na 1.75 V isao do 2,2 GHz) a Palomino je furuna :d . Nego imas li ideju kako da postignem napon iznad 1.6 V ???

Pozdrav

Pa i nemam,jer o tvom procesoru ne znam skoro nista,pa ne znam da li treba da se spajaju neki mostici da bi imao visi napon.

Minja je napisao(la):
Problem je u tome sto KT3V daje mogucnost podizanja napona samo do 1.6 V tj odizanje napona za samo 0,1 V od default napona. (Applebred default je
1.5), ploca podrzava Vcore do 1.85 V. Sa Palominom ciji je default Vcore 1.75 V davala je 1.85 maximalno. Kako je zeznuti da otkljuca napone do maksimalno podrzanog?? Najsveziji BIOS flashovan, ploca CPU vidi ispravno. Prednost imaju resenja koja ne zahtevaju intervenciju tj seckanje ili lemljenje na CPU ili ploci. Postoji li negde modovan BIOS za ove ploce ?? Uzgred, Duron 1600 je na 1.6 V prilicno stabilan ali se desavaju pucanja u nekim naslovima pa je zakljucak da mu treba jos malo napona npr 1.65 V.

Pozdrav

Procesljaj malo forum imas moj post isti takav ide, do [email protected] opusteno na raptoru, i otkljucaj ga mozda dobijes XP.

Misko je napisao(la):
Procesljaj malo forum imas moj post isti takav ide, do [email protected] opusteno na raptoru, i otkljucaj ga mozda dobijes XP.
Cesljah i ne nadjoh to sto me zanima. Otkljucavanje dodatnog kesa mislim da nije moguce jer je CPU zakljucan - iskreno me se i ne tice dodatni kesh jer su razlike minimalne sa punih 256 KB kesa, ali zaista nije tesko spojiti jedan L2 mostic. Mene zanima kako da izvucem visu voltazu iz ploce a da ako je moguce ne seckam CPU ili plocu.

Hvala u svakom slucaju.

http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/workshop/pinmod/amd_pinmod.html

Tamo imaš kompletan vodič za sve moguće akrobacije sa L mostovima na K7 procesorima, od otključavanja, do zakucavanja custom napona, fsb-a i množioca.

Odaberi napon koji hoćeš da ti bude default i vozi.

Tip: Najlakše je da iz ide kabela izvadiš komadiće žice i ubacuješ u odgovarajuće rupe u socketu.

Minja je napisao(la):
Otkljucavanje dodatnog kesa mislim da nije moguce jer je CPU zakljucan

Ma is3povao si se, moze, to i jeste poenta, jer dobijas 20% ubrzanja na keca

Vrh Dno