Šta je novo?

KT3 Ultra2-R, cetiri diska i jedno ozbiljno pitanje.

Judge

Čuven
Učlanjen(a)
11.11.2002
Poena
619
(Ograda: ne bavim se profesionalno hardverom i softverom).

Dakle, situacija je sledeca: za "firmu" u kojoj radim sam nabavio server koji izmedju ostalog je trebalo da podrzava raid 1 zbog podataka. Dobavljac mi je isporucio KT3 Ultra2-R sa cetiri Maxtor 40Gb 7200 HD, od cega je dva stavio u funkciju i to u raid 0 objasnjavajuci mi kako ce druga dva aktivirati kada isporuci dodatni radi kontroler jer ovaj integrisani lite ne podrzava rad sa cetiri HD. Naravno, od cetiri diska rade samo dva, dva nisu ni prikljucena.

U prvo vreme objasnjenje je bilo prihvatljivo do trenutka kada smo u situaciji da imamo instaliran softver u vrednosti od oko 200.000 dinara.

Pitanje je sledece: na koji nacin aktivirati preostala dva HD da rade u mirroru BEZ gubitaka podataka na ova dva diska koji su aktivni a sa hardverom koji je na raspolaganju, eventualno uz kupovinu dodatnog raid kontrolera? Takodje, zanima me da li je za doticnu plocu normalno da ispisuje verziju biosa 0.0bb?!

Molim za pomoc onih koji znaju tacan odgovor bez komentara tipa "trebalo je da uzmes ovo ili ono". Toga sam i sam svestan.

Nazad
Vrh Dno