Šta je novo?

'Kryptonite' Discovered in Serbian Mine

Mojo Jo Jo

Čuven
Učlanjen(a)
14.02.2004
Poena
620
Ček jel moguće da još niko nije postavio ovu vest :D

"A mineralogist at London's Natural History Museum was contracted to help identify an unknown mineral found in a Serbian mine. While he initially thought the miners had discovered a unique compound, after its crystal structure was analyzed and identified the researcher was shocked to find the material already referenced in literature. Fictional literature. Dr. Chris Stanley, from the BBC article: 'Towards the end of my research I searched the web using the mineral's chemical formula — sodium lithium boron silicate hydroxide — and was amazed to discover that same scientific name, written on a case of rock containing kryptonite stolen by Lex Luthor from a museum in the film Superman Returns ... I'm afraid it's not green and it doesn't glow either — although it will react to ultraviolet light by fluorescing a pinkish-orange.'"

http://science.slashdot.org/article.pl?sid=07/04/24/1215200

A je l' mozemo mi da uzmemo neke pare od toga? :D

hm, ja sam iz loznice, i nikad nisam video da kopaju tu rupu :) enivej, danas idem iz bgd za lo, i tesko da bi me cudio da vidim gomilu ljudi, obuchenih u plavo/crvena odela kako leze po zemlji i jauchu " neka mi neko pomogne, ne mogu da se mrdnem, izgubio sam svoje mooociiii"

kakva frka ni oko čega... SF pisac lupio neku hemijsku formulu i kad je to zaista pronadjeno - oko toga izbije gomila odusevljenja... nebuloza, ali sve to ipak pokazuje nesto: moc masovne kulture (hm) i moc medija...

Ja sam inače ZoNi, smarač u super threadovima, i glavni u onim smaračkim o besplatnom softveru ;)

Poslednja izmena od urednika:
Pretpostavljam da ce i Supermena koji je neophodan za test kriptonita takodje da pronadju u srbiji.

kakva frka ni oko čega... SF pisac lupio neku hemijsku formulu i kad je to zaista pronadjeno - oko toga izbije gomila odusevljenja... nebuloza, ali sve to ipak pokazuje nesto: moc masovne kulture (hm) i moc medija...
ZoNi ne bi bio ZoNi kad ne bi smorio svaki tred. :)

Ako ništa drugo, vest su preneli svi eminentni mediji u svetu, koja /bar jednom/ ne sadrži teme na koje su svi i ovde i tamo oguglali...

Ja ja, vidim ja nesto mi ovih dana nije dobro...;)

:d

Prilozi

• SuperSrbin.gif
    SuperSrbin.gif
    11.6 KB · Pregleda: 132
Poslednja izmena:
Super vs Dizel

Cijenim da je autentični Srpski heroj, samo tićuuu :D

Evo već se snima film dizel-nesrbin vs. super-srbina! pazi sada ovo :
" U filmu „Babilon A.D.“ glavni negativci su Srbi, mafijaši u imaginarnom svetu planete na
kojoj su nastanjeni kiborzi, prenosi "Blic".

Ovaj pronalazak nas je izgleda promovisao u očima trulog zapada u super-sajber kriminalce:d

Poslednja izmena:
Eto dokaza za onu staru "Srbi nebeski narod"!!! :D

Da li je to avion, ptica...
Ne to je gedza iz Lajkovca...

Jos jedan od dokaza da SF nije nebuloza (osim Naravno Milinkovica i Teslinim tajnim mocima i jos ponekih) ukoliko pravi ljudi na dobar nacin izraze svoje ideje.

Vrh Dno