Šta je novo?

Krompirušas 1st DICE SESSION sa E6600

krompiruša

Slavan
Učlanjen(a)
10.05.2007
Poena
309
Evo konačno, mi je uspelo izraditi DICE POT, in tako sam krenuo staviti svog e6600 pod DICE.
Rezultati nisu baš slabi, ali problem je bio u tom ,da ova moja Abit quad gt, nije modovana i sa 1.7vmch, nažalostz nije išla preko 529fsb:trust: .Uskoro ču joj napraviti vmch mod pa onda da vidim, koji mi je max overclock(računam na barem 4.9ghz under DICE)

max validation http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=202620

super [email protected]

super [email protected]

Poslednja izmena:
Bravo! Licno mislim da nije problem u Vmch vec da ti je CPU "udario" u wall. Koji je CPU batch? Vecina novih serija je limitirana sa FSB-om vecim od 500MHz.

Bravox2 ;) .
Lepo odradjeno mada ja bas misim da ce vmch mod a bogami i vcore da pomogne. Ovaj rezultat za DI je sasvim ok, pogotovo za prvi bench :smash:, ali imam jednu zamerku na instalaciju win-a :p. Kada instaliras win za za bench nemoj instalirati NISTA od drivera, sve sto je integrisano na ploci disable-uj u biosu pre instalacije, chipset drivere takodje nemoj da instaliras a win instaliraj sa next-next-next-next...dakle default podesavanja.
Ne vidim ovde zicu od sonde za temperaturu, da li si merio temperaturu na potu, i jesi li probao sa vecim naponom i mozda jos neka slicica samog pota...;)

cheers

Poslednja izmena:
Čestitke druže, lepo je videti nove ljude u OC "akciji".

:wave:

odlicno cheers
mada mislim da ti za DI cpu ne moze vise....za veci fsb ti je ipak potreban LN2 i Vmch mod

Svaka cast krompiric :) Dobar je i rez za 1M.
Samo ti je setup malo neuredan, trebao si da izbegnes kacenje ventisa na plocu :wave:

P.S.
U zdravlju da te sluzi pot, sve ostalo ce doci samo :)

Ajd i ja da kazem nesto za veci FSB nije potreban veci napon na NB-u, problem je da nadjes dobitnu kobinaciju prilkom boot-a, mi smo pravili greske i sa Abit-om i sa DFI-om, i prosli put smo spicili 10 litara azota samo da bi DFI-a naterali da radi preko 560mhz za fsb i to samo sa 1.65V za NB, cak vrti i na 555 sa 1.45V!!! Tako da do voltaze NB-a nije, gledaj da bootujes negde u rasponu izmedju 480-510, tu lezi kljuc ;), takodje igraj se sa beta tajminzima u memset-u i obavezno zategni ram u BIOS-u sta mozes i tu ces dobiti poprilican boost, vreme u Spi 32M mora da bude bolje ;)

A sad naravno bravo za sesiju i rezultat!

cheers

Ajd i ja da kazem nesto za veci FSB nije potreban veci napon na NB-u, problem je da nadjes dobitnu kobinaciju prilkom boot-a, mi smo pravili greske i sa Abit-om i sa DFI-om, i prosli put smo spicili 10 litara azota samo da bi DFI-a naterali da radi preko 560mhz za fsb i to samo sa 1.65V za NB, cak vrti i na 555 sa 1.45V!!! Tako da do voltaze NB-a nije, gledaj da bootujes negde u rasponu izmedju 480-510, tu lezi kljuc ;), takodje igraj se sa beta tajminzima u memset-u i obavezno zategni ram u BIOS-u sta mozes i tu ces dobiti poprilican boost, vreme u Spi 32M mora da bude bolje ;)

A sad naravno bravo za sesiju i rezultat!

cheers

dfi je ipak dfi i on je proradio tek kad smo stavili noviiji bios 424
za abita i fsb preko 530 mu je ipak potreban vmch veci od 1,7v,pogotovu kad je u pitanju Spi32m

hvala momci:banana: .Dekara,Miško i staxm hvala na savjetu što se tiče winsa.Kakaroth proc 100% nije udarijo u wall zato što ide na vazduhu 520fsb a batch je L632B064.Temperatura na pot-u bila je 70,6-72,5c, a žice nije zato, što mi je otišla baterija na termometru i onda sam ga maknuo.

Kod pot-a trebam još da uradim stepene, jer imam flat dno, ali nažalost nije bilo čoveka da mi uradi pa sam odlučijo benchat bez njih.

A osvojio sam i drugo mesto sa 6600gt u 3d mark 2001.Nažalost mi je nestalo DICE-a da bi skinuo WR.Its gonna be next time for sure:-devil-: Fali mi samo 400 bodova:wall:
http://service.futuremark.com/compare?2k1=9206980

Poslednja izmena:
Mislim da bi potu dobro doslo i poliranje dna.

lepo lepo svaka cast ma ice taj na 5 ghz ako se malo jos potrudis:smash:

Dno je ispolirano, samo ova slika je slikana prije nego što sam poliro dno;)

Fin pot 60mmx150mm pretpostavljam?

dfi je ipak dfi i on je proradio tek kad smo stavili noviiji bios 424

Veruj mi staxme nije to bilo u pitanju fleshnuli smo BIOS i opet smo imali identicne probleme dok nismo provalili foru za boot.

svaka cast,jako lep rez,pogotovo za prvi put-ne sumnjam da ce biti bolje sledec put...

samo napred :wave:

Miško iduči put probat ču tu foru sa 480-500fsb, jer ja sam uvek boot-ao na 500-510fsb.Btw pot je 60mmx120mm jer takav sam komad dobijo ( nisam ga kupijo) i iznjega napravijo taj pot, ali iskazao se prilično dobro:D

Pozdrav svima:wave: .Samo da vas malo iznerviram:-devil-: , juče je kolega Zbogi, stavijo moj proc pod kaskadu ( sharpova kaskada) i proc je poletijo na 5500mhz:banana: , ali nažalost P5K-deluxe je crkla, tako da trenutno nemamo scorova ali uskoro dolazi.Its going to be some serius benching:smoke:

ti to nagovestavas neki all-time WR? :D ...aj da popravite plocu pa da vidimo i to cudo...

Pozdrav svima:wave: .Samo da vas malo iznerviram:-devil-: , juče je kolega Zbogi, stavijo moj proc pod kaskadu ( sharpova kaskada) i proc je poletijo na 5500mhz:banana: , ali nažalost P5K-deluxe je crkla, tako da trenutno nemamo scorova ali uskoro dolazi.Its going to be some serius benching:smoke:

A ne, nije to losa vest vec naprotiv to je ovde dobra vest :smash: . Zao mi je zbog ploce, ali bitno je da je procesor dobar docice druga ploca. Btw veoma cudne stvari se desavaju sa P5K DLX na subzero-u dok recimo obicna P5K vanila radi sasvim dobro.

Dekara nisam ja to mislijo kao loša vest za vas, ono što sam napiso da vas malo iznerviram, bio je više manje JOKE, al i ja kažem da je to super vest.Vjerovatno ču da si sredim DFI DARK in neku količinu LN2 pa da vidim šta može ovaj moj proc.I da kažem , da nas je sve stvarno iznenadio.Scorovi če uskoro;)

Dekara nisam ja to mislijo kao loša vest za vas, ono što sam napiso da vas malo iznerviram, bio je više manje JOKE, al i ja kažem da je to super vest.Vjerovatno ču da si sredim DFI DARK in neku količinu LN2 pa da vidim šta može ovaj moj proc.I da kažem , da nas je sve stvarno iznenadio.Scorovi če uskoro;)

Ma naravno i ja se malo salim :p , uz zdravu i dobru konkurenciju rezultati mogu samo da budu bolji losiji nikako ;) .

da nas iznerviras mozes samo ako se spustis ispod 9.187 u Spi 1m, i ispod 9min 29sec u 32M :d :D, sto se tice proc-a kaskada i 5.5ghz huh mozda vam je ploca zabagovala pa prijavljivala budalastine to se i nama desavalo, BTW koja temp je bila na tih 5.5ghz?

p.s. DFi Dark nema sanse zbog strapa da ostvari tih 5.5ghz ne znam sto se zamjavate za 965 plocama ako idete preko 600fsb-a.

temperatura je bila mislim da oko -100.Pa za spi32m ja mislim da je bolje imati kakvu 1066 strap mobo,a za spi1m valjda čemo potjerati na p5k-dlx;) .Vaši scorovi su više nego odlični, tako da bit če problem doči blizu:d

Nazad
Vrh Dno