Šta je novo?

krenuo kablovki intrnet na nbgd

pseto

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
609
bas sam cuo od coveka iz kablovske da je
krenuo kablovski internet u mom ulazu
inace ulica je luja adamica a okolne su
dzona kenedija,pohorska, otona zupancica
ako je neko prikljucen bio bih mu
zahvalan da prenese iskustva
pozdrav

Jel zna neko hoce li dolaziti u Blokove 61-64.Pre 2 godine smo dobili kablovsku televiziju od KDS Bezanija

Ja sam u Otona Zupancica, ali kod nas o tome nije bilo nikakvog pomena u skorije vreme. Aj bas cu se raspitati extra, pa cu javiti sta sam saznao.

Otprilike slutim da ce biti neki zesci bedak od usluge.
Ja sam kod hotela YU, iz KDS-a su rekli pre godinu dana (!) da ce uvesti kablovsku+web za dva meseca, ali su dosli tek pre 20 dana, izbusili pola hodnika, ostavili rupcage, unistili sokle i otada ih nema....

ne mislis valjda da ce nesto sa prefixom 'drzavno' ovde da funkcionise? :cuss:

iz KDS-a su rekli pre godinu dana (!) da ce uvesti kablovsku+web za dva meseca, ali su dosli tek pre 20 dana, izbusili pola hodnika, ostavili rupcage, unistili sokle i otada ih nema....
Ja se nisam prijavio dok ne vidim kako ce da radi, neka im sto ce 'kasnije biti skuplje za 500, 600 dinara...'. Koliko sam shvatio oni su poceli posao sa idejom da koriste PTT kanale za kablazu, ali su ih onda oni odbili pa su morali na brzinu da kopaju sami i prebacuju sa zgrade zgradu. Otud kasnjenje. Inace, moj komsija u Bul. Avnoja (kod carine) je vec dobio Internet kao probni korisnik.

Jel zna neko kad stizhu u 30.blok, poshto vecc dve godine imam kablovsku a josh onda kad su uvodili prichali su o uvodjenju kablovskog neta.

Buca

pseto je napisao(la):
bas sam cuo od coveka iz kablovske da je
krenuo kablovski internet u mom ulazu
inace ulica je luja adamica a okolne su
dzona kenedija,pohorska, otona zupancica
ako je neko prikljucen bio bih mu
zahvalan da prenese iskustva
pozdrav

ja bi rekao da je u pitanju uvodjenje kablovske televizije a ne interneta, jer se o zadnjem nista ne zna ... imajuci u vidu da ti je ko zna ko dao informaciju, siguran sam da je posrijedi greska ... inace u prici sa covijekom iz dkts-a sam shvatio da je problem inercija velike firme ... U nekoliko navrata u razgovoru sa sluzbenicima ptt-a sam urgirao da prenesu celnicima da to ubrzaju(moram reci da je bilo nategnuto ... nervozna sluzbenica koja nema dovoljno informacija i cim ja pitanje, ona odmah:"internet je u test fazi" ... ja pokusam izokola ... da ona nije kriva da sam ja samo jedan nadrndani ovisnik od interneta i da mogu umreti ako ne uzmem dozu od 3h makar 48kb ... ona bi se nasla zbunjena ... i na kraju krajeva nije bilo znacajnijeg efekta ... no 'ko zna mozda jednog dana :)

Inace kakav sam, bio bi spreman nazvati i direktora ... eh samo da mi se docepati broja, da mu kazem koju i ukazem da je kameno doba davno proslo :) ...

da ne tupim previse ...

zbogom!

evo sta su meni rekli iz Telefonije KDS (koja je inace u sastavu SBB):

Kablovskog neta u Zemunu i NBGD-u nece biti jos 3-4 meseca. Kao kabl treba da prodje ispod Brankovog mosta, oni su podneli zahtev, ali otprilike da ce biti razmatran tek kada se ukine vanredno stanje...

postoje dve firme koje pustaju internet, Telefonija KDS i PTT KDS

Telefonija KDS je privatna firma i za sad je pustila internet samo u centru grada.

PTT KDS (www.kds.co.yu) je drzavna firma koja podpada pod PTT SRBIJA, i prvenstveno je zaduzena za TV i RADIO signal , a PTT NET je zaduzen za internet saobracaj koji ce da ide preko kablovske (ko nezna to je isti onaj deo PTT-a koji i sad prodaje internet nalog (www.ptt.yu)

sto se tice PTT KDS interneta pusten je na Novom Beogradu u probni rad , prijavljivanje za probni rad je proslo tako da sad moze samo da se prijavi na listu zainteresovanih, prijave se vrse kod PTT NET-a , ane kod PTT KDS-a(naravno prijave za internet)

predpostavljam da ce neko ko koristi PTT KDS internet (probni rad), videti ovaj post, pa bi bilo dobro da podeli utiske sa nama

inace KDS PTT internet je pusten u Tosinom bunaru , oko starog Merkatora, i na optini NBGD(fontana).

Telefoniju KDS, kao i jos nekoliko drugih KDS operatera sada drzi SBB (cak i u ugovoru sa telefonijom kads pise to... i ustvari ugovor se potpisuje sa SBB-om)...
a tacno je da za sad samo oni i posta daju mogucnost kablovskog neta

Vrh Dno