Šta je novo?

Krchi mi kad skrolujem ...

vlayko_zr

Čuven
Učlanjen(a)
29.03.2003
Poena
604
Imam integrisanu zvucnu AC97, 128MB RAM-a, sto je, po meni vise nego dovoljno za normalno slusanje mp3 muzike.Desava mi se da u toku slusanja muzike sa HDD-a preko Winamp-a 2.80 ukoliko skrolujem u Commander-u muzika krci "u ritmu mog skrolovanja".To se iskljucivo desava kad skrolujem u Commander-u, Internet Explorer=u, Operi, Outlook Express-u znaci u skoro svakom programu. Kada skrolujem na winamp listi , nemam nikakvih problema zvuk se cuje normalno.Kada pustam mp3 sa CD-a isto tako nemam nikakvih problema, mogu da radim sta hocu i nista ne secka.
Instalirao sam ponovo drajvere za zvucnu, najnovije via 4in1 drajvere i nije nista pomoglo.To mi se desava na svim WinOS (98SE, ME, 2000, XP). Ranije sam mislio da ima veze opterecenost procesora pa sam pokusavao da ga "silujem".
Palio sam u isto vreme Corel Draw, Photoshop, DivX film, bio na net-u a winamp je bio ukljucen i isla je muzika sa CD-a i nije NIJEDNOM secnulo.Pogasio sve to i ostavio aktivan jedino winamp i Total Commander, pustio pesmu sa HDD-a i malo zavrteo tockic i ono opet isto - testerise samo zvoni ...
Onda sam uzeo drugu zvucnu, neku Yamaha ... i sa njom isto ...
Bojim se da mi je ploca vrisnula ...
Help

Nisi rekao koju plocu imas....iznesi ovdje cjelokupnu konfiguraciju (graficka, ploca, proc) ...ali sve u svemu bice da je ovo jedan od onih teze rjesivih siptomaticnih problema ! :(

Probaj da eliminises graficku tako sto ces joj ukinuti stavku hardware acceleration (u Performance odjeljku) ! Probaj zamjenu graficke (pozajmi neciju na probu) jer cini mi se da tvoje krcanje ima veze upravo sa grafikom ! Kad malo bolje razmislim mozda je i mis u pitanju ! Ili je, pak, definitivno losa ploca !!! :rocket:

Pa imam:
plocu Microstar MSI 6378 koja ima integrisanu muzicku (AC97) i integrisanu graficku (Trident Blade 3D Accelerator) koja od RAM memorije uzima 8MB zato sto nema svoju memoriju.Ova ploca nazalost nema AGP slot tako da otpada varijanta o menjanju graficke kartice.
procesor je AMD Duron 750MHz, 128 MB RAM-a, HDD Quantum 10GB, CD citac AOpen 50x, modem Motorola SM56 (softverski), i to je otprilike to. Sve sto moze da bude integrisano, integrisano je a ploca je neka "Made in Taiwan" pa sad da li to ima neke veze, stvarno ne znam.
Imam trenutno Windows XP pa cu malo ekperimentisati sa tim Performance-om kao sto ti rece, iskljucicu sva ona FADE-ovanja i ulepsavanja pa cu videti da li ce ista pomoci.
Verovatno je ploca vrisnula, a za mis ne bih rekao posto sam donosio razne i sve se ponavljalo.
Ako ti ovo gore nesto znaci i imas neku ideju reci pa da vidimo da li ce ista pomoci.
Hvala ti u svakom slucaju.

Probaj da izgasis cd volume iz volume control.

Ma ne pomaze nista, ugasio sam ne samo cd volume nego i sve ostalo: i volume control, wave, mic, i onaj synth za midi i sve zivo i nista ne pomaze... :(

vlayko_zr je napisao(la):
Ma ne pomaze nista, ugasio sam ne samo cd volume nego i sve ostalo: i volume control, wave, mic, i onaj synth za midi i sve zivo i nista ne pomaze... :(
Da nisi slučajno overklokovao ploču?

Nisam nista menjao sve je fabricki na default-u:
takt procesora, magistrala, memorija - nista apsolutno.

Nisam nista menjao sve je fabricki na default-u:
takt procesora, magistrala, memorija - nista apsolutno.

Meni se ista stvar desavala i sa P1 plocama.
Imam nekoliko predloga:
Vidi, da li zvuk deli IRQ kanal sa jos nekim drajverom!!!
(konflikti su moguci uzroci ove pojave)

Probaj sa nekim drugim drajverom za tvoju integrisanu zvucnu karticu
(prethodno treba POTPUNO skinuti prethodne). Ja bih licno formatirao
hard disk i ponovo instalirao OS sa CD-a i to WIN98.
(mozes i na posebnu particiju)

Sledeca metoda je da deinstaliras drajvere za integrisanu zvucnu, restartujes, pa onda u biosu iskljucis zvuk(ili dzamperom na ploci ukoliko
ga ima), pa onda probas sa drugom zvucnom karticom i njenim drajverima.

Tek ako sa svim ovim metodama isto krci, onda ploca ne valja.

U pravu je covek za IRQ -ove, u tome je problem ! treba poredjati kartice u slotovima (PCI) tako da nemaju konflikt sa grafickom (AGP) - ovo u slucaju da zvuk nije integrisan.

A kod tebe, treba da vidis da zvucna ne deli IRQ sa nekom drugom karticom. U stavri treba izbeci da tri uredjaja dele isti IRQ. To ima uticaja kod slabijih sistema i ploca, dok kod novijih nesmeta - Neko moje iskustvO !

Int zvucna

Meni se to isto desavalo sa SB 128, pomoglo je uputstvo
sa bench F.A.Q. o pravilnom rasporedjivanju IRQ pri instalaciji
kartica.
Na novoj masini m i je krckala integrisana zvucna kada se
kabl za zvucnike preplitao sa kablom od misa
.
Sada sam navio Live i nemam vise tih problema.

Pozdrav,
Nemanaj

igysa je napisao(la):
A kod tebe, treba da vidis da zvucna ne deli IRQ sa nekom drugom karticom. U stavri treba izbeci da tri uredjaja dele isti IRQ. !
Kod mene je samo zvucna na 10, a modem i grafika na 11 (oni dele).E sad da li to ima neke veze?

...

Kod mene je samo zvucna na 10, a modem i grafika na 11 (oni dele).E sad da li to ima neke veze?
Drajveri! Dakle proveri koji su zaista podignuti u driver file details, datum itd. Nekada Windows hoce da "ispametuje" i podvali svoje neke genericke fajlove narocito kod Via ploca. Idi na www.msi.co.tw pa skini naj novije i rucno ih ubaci sa update drivers i "nateraj" Win da bas njih koristi sto ces proveriti na predhodno opisan nacin.

Kod mene se to isto dešava, ali kada skrolujem kolutom, a ne dešava kada skrolujem držeći lijevu tipku. Mislio sam da je do miša, pa promjenio do sada 4 miša. Ali nema razlike.

Nisam nikad dalje ni pokušavao riješiti. Jednostavno se navikao!

Evo ja se setio neceg mozda nebitnog a mozda i ne.
Staticki elektricitet!!! Ja sam imo isti problem, samo nije se toliko culo pucketanje, moro sam bas jako da pojacam zvucnike da bih ga cuo. Sve sam pokuso.. bas sve....
Sve dok jednog dana.... slucjano sam cacko nesto po audio HQ od creativa (posto je u pitanju famozna 5.1 live kartica) i iskljucim "mute" sa mikrofona... tako da sam bio u stanju sam sebe da cujem. Zbog prevelike mikrofonije, iskjlucim zvucnike i premestim na slusalice (imam headset) kad ono!!!! Bruji sve kao kad probije transformator na lampaskom pojacalu... Auuuu reko... pa ovo nije dobro... slucajno dotaknem pod nogama (bio sam bos, bilo je ljeto) brujanje se smanji...hmmm, dotaknem rukom kuciste... brujanje skoro totalno prestane i pucketanje na misu se vise necuje. E sad... to je bilo pre skoro godinu dana u prethodnom stanu gde sam zivio. Mislim da je stvar bila u podu ( tj materijalu na kojem kompjuter stoji) u pitanju je bio linoleum. Sad mi kompjuter stoji na parketu. Preporucio bih ti da probas dodatno da uzemljis kuciste. Ili probaj podignit kompjuter sa poda. Meni je pomoglo, ali samo donekle... Ali sam ga dotero na taj nivo da se nije vise culo pri normalnoj upotrebi kompjutera...

Nazad
Vrh Dno