boki99 ... vec dugo zelim da napisem iz licnog iskustva jedan topik HTPC Vs Media Box Player kako ljudi bi iz prve ruke znali sa cim se srecu, mane i dobre strane...ali me mrzi pa cu morati neko sebe da nateram.
Ajmo redom
- Zivis u BGD sta ces da radis ako ti isti se nedaj boze pokvari da cimas brata da ti ga vrati na popravku pa posle da ga donese (koliko dana ces biti bez njega pa onda..onaj licni osecaj da nesto sto si platio nije ispunilo tvoja ocekivanja)
- Koliko god ti neka firma izgledala primamljivo, lepa na izgled, napisano da podrzava sve moguce i nemoguce formate nemas iskustvo iz prve ruke, ljudi koji su ga uzeli (Pogledaj Samtec ili tako nesto bilo je na forumu ljudi naseli na reklamu sada silni problemi)
- Moje omiljeno dali firma ima sajt ako firma nema svoj sajt na kome mozes da skines manual, novi firmware uopste je neuzimam u obzir ma koliko delovala primamljivo
- Podrska za srbske titlove. Mnogi renomirani proizvodaci nemaju podrsku za Central Europian a samim tim i srbska slova (mada sad kad su zemlje cetralne i istocne Evrope deo EU i to se menja ali se moze desiti da nemas Ć Ž Đ а da imas Č i Š ili tako nekako) sad nekima to nije vazno ali meni jeste
- Zajednica na netu dobri uredaji imaju vec svoje forume i komune gde mozes da nadjes sve o svom uredjaju korisna resenja predloge resenja za probleme itd itd.
- Sta preporuciti ako je faktor cena WD i Asus ima ovde na forumu dosta od tome a cenom su tu negde oko ~120€ i imas garanciju koja pokriva Srbiju. Mana ovih uredjaja je sto HDD nije unutar
Media Player-a meni je to prednost mozes da nakacis bilo koji DDD na njega i gledas (samo tvoj uredaj treba da podrzava citanje sa NTFS paricija a ne FAT 32 zbog velicine fajla)