Šta je novo?

kratko pitanje oko ho 6820s

Daddy Yankee

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.12.2007
Poena
169
dakle planiram da kupim pomenuti lap top i sad imaju dva modela 10-20€ razlike u cijeni, jedan ima CORE 2 DUO 1.46GHZ a drugi CORE DUO 1.73GHZ. koji je bolji???

A i inače koja je razlika između core duo, core 2 duo i core dual (i ovo sam negdje vidio kod intela)

ako sam ja skonto jedina razlika između core duo i core 2 duo je u tome što je core 2 duo 64-bitni, što mi ne treba sledećih par godina, i ako je to jedina razlika, ispada da je bolji core duo 1.73 nego core 2 duo 1.46

ispravite me ako griješim

Razlika:

Core Duo je isto što i Core 2 Duo, samo ima 1 MB L2 keša

Evo ja bas imam HP 6820S i da ti dam jednu malu napomenu. Naime, kada sam kupovao laptop prodavac mi je rekao da je u pitanju dual core procesor a ne core2duo kao sto pise na nalepnici. Saljem ti dve fotorgrafije mog laptopa gde lako mozes to da vidis. Levo na ekranu je pokrenut Intel Processor Identification Utilitu, a desno je CoreTemp.
Nadam se da ce ti to pomoci prilikom izbora.

Poz

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    239.4 KB · Pregleda: 83
  • 2.jpg
    2.jpg
    215 KB · Pregleda: 86
Opušteno i CoreTemp prijavljuje Core2Duo...:whip:

Oba modela 6820s bi trebalo da imaju isti dvojezgarni mobilni procesor "Merom" koji samo radi na razlicitim brzinama: T2310 (1.467 MHz) i T2370 (1.733 MHz)

Njegovo Intel marketinshko ime je Pentium Dual Core CPU! U pitanju je mobile Core2Duo procesor (npr T5300 1.733 MHz) kome je L1 cashe prepolovljen sa 2MB po jezgru na 1MB da bi zatim bio preimenovan, kao sto je to uradjeno i u desktop varijanti sa E2000 serijom koja je isto nazvana Pentium dual Core u odnosu na E4000 koja je Core2Duo

Sto isto znaci da se radi o mobile procesoru koji ima i punu 64bit-nu podrsku kao i svaki C2D!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno