Šta je novo?

Kratak LAN kabl, produženje

nagard

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
755
Zbog reorganizacije u stanu, davno sprovedeni i uregnuti u cm mrezni kablovi su mi sada kraći za 30ak cm, koliko im fali do rutera. Znam da LAN kabl ne moze da se produžuje, a da li moze nekako da se nastavi uz pomoć nekog adaptera? Switch nije opcija kao ni novo provlačenje dužih kablova.

Imas i na slaviji istu stvar u mikro princu, ali gde god da kupis taj jeftini, testiraj protok jer su ovi adapteri bas krs.
Mada mi nije jasno zasto uopste imas muske kablove umesto uticnica bilo gde. Da li ti kablovi vire iz zida kao misji rep? Zato se i postavljaju uticnice da onda izaberes kabl duzine koja ti odgovara.
Moj predlog bi bio da se stavi zenski konektor na te kablove. Zenski konektori se postavljaju bez alata. Uglavnom su to keystone

Edit: smes da mesas kablove, ali ti adapter moze biti usko grlo.

Jesu krš ti nastavci i vrlo verovatno ćeš sa 1000mbit spasti na 100

Imas i na slaviji istu stvar u mikro princu, ali gde god da kupis taj jeftini, testiraj protok jer su ovi adapteri bas krs.
Mada mi nije jasno zasto uopste imas muske kablove umesto uticnica bilo gde. Da li ti kablovi vire iz zida kao misji rep? Zato se i postavljaju uticnice da onda izaberes kabl duzine koja ti odgovara.
Moj predlog bi bio da se stavi zenski konektor na te kablove. Zenski konektori se postavljaju bez alata. Uglavnom su to keystone

Edit: smes da mesas kablove, ali ti adapter moze biti usko grlo.
I taj keystone može na kabl koji visi u vazduhu, tako da kazem... Koji nije deo patch panela i sl.?

Naravno, niko te ne tera da stavis na panel.
Tako se i prave na rackovima, a cak i uticnicama. keystone je samo sistem koji ima zabicu da se zakaci u rupu odredjene dimenzije.
Inace je to obican konektor za kabl.

Ako bas zelis, imas i nazidne kutijice koje se srafe ili lepe na zid.

Ako odlucis da ides u ovom pravcu, samo potvrdi sa prodavcem da uzimas tooless verziju jer postoje i one za koje je potreban punch tool. Vecina je danas tooless.
A za kutijicu potvrdi da je za rj45 jer ima ista takva za telefonske konektore rj11/rj12.

Ima i nazidnih kutija sa vise slotova, recimo 4, ali to je bas dzombasto. U tom slucaju bih pre uzeo aling konel adapter za zid

I onda neku normalnu rj45 uticnicu.

Inace, odmah da se ogradim, ovime ces skratiti kabl jos par centimetara i to trajno radis. Ako iskoristis adapter kao sto je odmah ponudjeno, ne radis nista invazivno i jeftinije je. Adapterom zapravo dobijas istu stvar, odnosno zenski konektor umesto muskog, samo sto nemas nacin da to fiksiras negde na zid

Ako odlucis da ides u ovom pravcu, samo potvrdi sa prodavcem da uzimas tooless verziju jer postoje i one za koje je potreban punch tool. Vecina je danas tooless.
Postoji li u opste mala zenska rj45 uticnica koja bi se montirala na kabl poput muske krimpovanjem na kabl?

odavno sam to trazio i nikad nisam nasao...pa verovatno i ne postoji, a ne razumem zasto

To je keystone znam za to...on je predviđen da bude fiksiran.

Mislio sam na žensku utičnicu krimpovanu na kabl.

Postoji samo ovaj dupli rj45 ženski konektor koji sam postavio, a on je prilično loše rešenje.

У једном тренутку кабл од 15ак м је прекинут и пробао сам да терминишем оба краја и повежем тим дупим женским наставком. Радио је гбит проток најнормалније. Касније замењен цео кабл јер је тај део штрчао због конектора.

Vrh Dno