Šta je novo?

Kratak kurs iz FPS poslednjih godina

ymiljan

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
620
Dakle ovako:
treba mi par informacija koje se ticu FPS igara poslednjih godina (od Quake 2 naovamo).
Zbog odredjenih razloga nisam bas bio u toku (odnosno jesam, ali ne u potpunosti) tako da me interesuje sledece:
1) Da li (i kojeg kvaliteta, po vasoj oceni - odnosno koji je bolji) Quake 3 i Unreal imaju singleplayer uopste, posto vidim da se komentari odnose samo na multiplayer (uz podpitanje - koje su to verzije, tj. kako se tacno zovu).
2) Koji modovi Half-life imaju (kvalitetan) singleplayer, a (relativno) ih je lako naci?
uf sta sam jos ono hteo, kad sam vec ovde...
3) Ah da... igre sa nadnaslovom Tom Clancy's etc. Bio sam na sajtu Ubija i RedSofta i nisam bas dugo trazio (te shodno tome verovatno nisam ni nasao neki vodic recimo), tek, trebalo bi mi objasnjenje sta je tu osnovna igra, da li su Ghost Recon i Rainbow Six odvojeni serijali, koji su mission packs i tome slicno...
4) Ako imate i neke preporuke u ovom smislu... vrlo su dobrodosle
I nema veze ako neke bas i nisu cist FPS (zanrove i onako odredjuju ljudi)
da dodam jos da sam igrao Opposing Force, Blue Shift, RTCW, Undying, Operation flashpoint, dok MOHAA ne mogu da instaliram (multitexture podrska problem)
Eto to bi bilo to.
Unapred hvala

Ne mogu da verujem da nema jos odgovora, jedino ako mislite da je neka posalica (ne pijem koktele pa se ne salim grubo)
Jednostavno sam "ispustio" neke naslove - i igranje i informacije o njima, a ne mogu da zakljucim bez nekog pretrazivanja Neta pa sam hteo da mi neko objasni.
Dakle ponavljam poziv, s tim da ta dobra dusa ne mora sve da objasnjava ako ga mrzi, moze i jedno po jedno...
u zdravlje!

Nisam neki zaljubljenik FPS, ali jedino sto mi se svidja je No one lives forever (na foru Dzejms Bonda) i Max Payne (koji u stvari i nije FPS, vec je pogled iz treceg lica, ali mi je mnogo dobra igra, imas usporen snimak na foru matrix-a - bullet time ili kako se vec zove). Inace ne igram FPS-ove.

e ovako...

Q3 i unreal imaju nesto sto ja slobodno zovem multiplayer u singleplayer-u...

naime igre su predvidjene za net i lan i te fore za vise igraca, ali mozes ti i sam da igras sa njihovim "default" botovima, koji su uradjeni sasvim korektno i pruzaju adekvatnu zabavu (nisu tupavi kao za CS onaj PODBot i slicno...)

SinglePlayer za HalfLife?!?! pa HalfLife JESTE singleplayer igra, mozda si mislio na CS, za njega postoji najpopularniji PODBot koji je mnogo bolji od ostalih, ali je daleko od normalnosti, ako stavis na tesku igru skidacete skoro kroz vrata i zidove, a kada namestis na laku igru cas ces ih skidati kao mamlaze, a na trenutke ce se desiti da te zuzne pistoljcicem headshot sa drugog kraja mape...

Onog Toma nisam igrao ali sam video par puta i nista mi se ne svidja ali to je samo subjektivno...

Preporuke: No One Lives Forever, Unreal (vise mi se svidja od Q3 jer ima bas cool mape i modove igre - npr. dva zamka dosta udaljena i jedno veliko brdo izmedju kakva tu koljacina moze da nastane :)), Max Payne (koji i nije bas FPS ali je bas dosta akciona igra i lepa i zabavna i sve...) i ako se setim jos koje zabavnije napisacu...

za MOHAA se ne sekiraj mnogo, AI je neverovatno ocajan, protivnik moze skoro da te gleda u oci i nece ti nista, opalis metak pored njega, on iskulira, a tek kada ga jednom ziznes, on se osvesti, to je inace detalj koji se meni desio par puta, istina jeste zabavna igra i ima par inovacija, ali ne mislim da je nesto preterano posebno...

Re: e ovako...

LuxoR je napisao(la):
Moram da ispravim ovo, Unreal ima odlican Single Player, Unreal Tournament je MP only igra, mada je veoma zabavan sa botovima koji su veoma kvalitetno uradjeni.

Re: e ovako...

LuxoR je napisao(la):

naime igre su predvidjene za net i lan i te fore za vise igraca, ali mozes ti i sam da igras sa njihovim "default" botovima, koji su uradjeni sasvim korektno i pruzaju adekvatnu zabavu (nisu tupavi kao za CS onaj PODBot i slicno...)

SinglePlayer za HalfLife?!?! pa HalfLife JESTE singleplayer igra, mozda si mislio na CS, za njega postoji najpopularniji PODBot koji je mnogo bolji od ostalih, ali je daleko od normalnosti, ako stavis na tesku igru skidacete skoro kroz vrata i zidove, a kada namestis na laku igru cas ces ih skidati kao mamlaze, a na trenutke ce se desiti da te zuzne pistoljcicem headshot sa drugog kraja mape...

Onog Toma nisam igrao ali sam video par puta i nista mi se ne svidja ali to je samo subjektivno...

Preporuke: No One Lives Forever, Unreal (vise mi se svidja od Q3 jer ima bas cool mape i modove igre - npr. dva zamka dosta udaljena i jedno veliko brdo izmedju kakva tu koljacina moze da nastane :)), Max Payne (koji i nije bas FPS ali je bas dosta akciona igra i lepa i zabavna i sve...) i ako se setim jos koje zabavnije napisacu...

za MOHAA se ne sekiraj mnogo, AI je neverovatno ocajan, protivnik moze skoro da te gleda u oci i nece ti nista, opalis metak pored njega, on iskulira, a tek kada ga jednom ziznes, on se osvesti, to je inace detalj koji se meni desio par puta, istina jeste zabavna igra i ima par inovacija, ali ne mislim da je nesto preterano posebno...

Pa zavisi na kom si nivou igrao mohaa

Ovako...
Prvo hvala svima na odgovorima a evo i jednog podpitanja za gladiaca:
Nisam mislio na CS, Half-life sam odigrao, nego me interesuju drugi modovi - osim CS, kakvi su sa aspekta singleplayera? I koji bi bili najbolji (ukoliko ima takvih) u tom pogledu

Drugo: koliko sam mogao da zakljucim iz teksta, Quake 3 je i singleplayer igra - jel` to Quake 3 Arena ili se zove drugacije?
Hvala unapred

ako si ljubitelj taktichkih squad based FPSova obavezno probaj Ghost Recon odlichan je skoro je izashao i Global Ops .. a izmedju ostalog probaj i Alien vs Predator 2 nije losh...a ako si ljubitelj lightsabera i star warsa tu je jedi knight 2 :)

btw ja nisam zaljubljenik za fps al eto ovo sam igrao zadnje i ghost recon mi je najvishe zaokupio paznju...

ono sto se tice mohaa bio je lagan nivo, ali i na tome bi trebalo da deluje normalnije, ali to nije poenta...

Q3 je zapravo Q3:Arena (ima i neki noviji ne znam mu ime, al to je isto njesra drugo pakovanje). Ako pod Single Player-om podrazumevas nesto tipa Q1,Q2 znaci imas nivoe, lavirinte, otvaras vrata, pronalazis, kljuceve imas neke ciljeve, onda ni Q3 ni Unreal nisu singleplayer igre, ali u neku ruku i jesu jer ne moras biti na netu igra se svodi na jednu mapu i nekoliko protivnika i koljaza (deatmatch, CTF itd...) ali odlika im je sto su veoma kvaitetno odradjeni, znaci nema nekih tupavih botova nego bas daju dosta zabave.
Sto se tice HL-a ima jos par modova ali ako se ne varam oni su za net, znaci nema tu single-player-a, a i nisu nesto posebno...
Licno meni se ni CS ama bas ne svidja (prvenstveno zbog grafike, to je tako matori engine da je to neopisivo, slicna glupost kao sam tomb raider-om jedan engine koriste dugi niz godina) ali da se sada ne bi prepucavali, subjektivno misljenje je da HL valja mnogo kao single player, a ako ti je do CS-a to moze da valja samo u igraonici (mada i tamo ima mnogo zagrizenih likova koje ako jednom zakoljes naprave ti fkru...)
Alien vs Predator... na nju sam zaboravio, igra je sasvim OK i prvi i drugi deo, ako si gotivio filmove svakako ce ti se svideti, bas je zabavno kada si u ulozi predatora i imas sve one modove pogleda ili kada si alien i picis po plafonima i zidovima opusteno, ili adrenalin koji ti pici dok si marinac i nemas nista osim detektora pokreta i onih uzasnih zvukova praznine i iscekivanja stvorenja iza coska...)
tol'ko

CS je smaracina kojoj slicnu ni zamisliti ne mogu i ne smem. To zaobidji u siroookom luku, tim pre sto dugo nista nisi igrao i imas dosta dobrih stvari da nadoknadis ;)
Squad based shooter : GHOST RECON !!! Neizostavno ! Izasao je i dodatak pod nazivom Desert Siege.
Za nesto nerealnije stvari uzmi Medal of Honor ali i Return to Castle Wolfenstein
Ako ti se svidjao C&C ili Red alert uzmi pucacinu C&C Renegade...sad si uzivo na bojnom polju i bijes se sa nodovcima unistavas tenkove, tarete i sl.
Naravski, odigraj Q3. Pa i Unreal 1 ako nisi odigrao. Ko je to propustio taj nije svestan nekih stvari ctp; .
Ako gotivis atmosferu i svideli su ti se filmovi Predator ili Alien uzmi Alien vs Predator 2. To je fenomenalna stvar.
Ako ti se svidja Star Wars (ili ne svidja) OBAVEZNO uzmi Star Wars 2 : Jedi Outcast. To je sjajna stvar i to kazem ja koji prezire Ratove Zvezda iz dubine duse. Mozes misliti onda...:)
A kanteraje tipa global operejsns zaobidji ! Bices zadovoljniji.
Preporucio bih ti jos jednu stvar mada to nije fps ali se svodi na isto : Star Trek Bridge Commander. Ti si kapetan broda ali mozes u toku borbe da preuzmes kontrole oruzja od oficira i da sam pucas (cak je i pozeljno) To je najbolja Star Trek igra svih vremena i uopste se neces pokajati ako je budes odigrao....

I samo jos jedna stvar. Pitao si za modove u single player-u. Odgovor je kratak : Nikako !!! Modovi su stvar za multiplejer frikove kojima dosadi jedna te ista stvar posle 3 meseca pa se malo razonode nekakvim modovima. Oni su, cak iako ih pokrenes u singlu sa nekakvim tupavim botovima, izuzetno dosadni (barem meni) i sa izuzetkom Q3 koji je legenda (a usput i najbolja igra za vezbanje) nijednu takvu stvar ne mogu da drzim u masini ni 5 minuta

Izvini zbog duzine posta. Puno pozdrava

Nazad
Vrh Dno