Šta je novo?

Kraj modovanja igara?

Vlasterx

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
740
Obratite pažnju na ovo:

StarCraft 2 comes with a powerful set of tools for making your own maps and game modifications, but there is no local storage; you have to upload your content to Battle.net and let users grab that content from Blizzard's servers. If your content is considered inappropriate or obscene, Blizzard can take it down. The story is making its way around the gaming press, but this shouldn't be a shock... gaming content has long fallen under the control of the company that created the tools.

Does this hurt us as gamers? Absolutely.

http://arstechnica.com/gaming/news/...test-game-to-control-user-created-content.ars

Sucks :-/ Pogotovo ako ovo postane trend kod svih ostalih razvojnih timova, koji uglavnom kopiraju sve šta rade veliki.

Jos u editoru mapa iz Warcraft 3 pise da sve mape koje se njime naprave su vlasnistvo Blizarda. Ovo je samo teranja na kupovinu original igre. Da bi imao mape moras na battlenet a tu te proveravaju.

Ma krekovat' ce neko to...xD

Zapravo , ovo je extra, sadrzaj ce biti daleko kvalitetniji, a ovo govorim iz iskustva igrajuci mnostvo war3 mapa, od koji je 99% tesko ******...

Dosta igara je imalo modove koji su postali neuporedivo popularniji i igraniji od same igre (ukljucujuci i Warcraft 3), pa su resili da zarade na tome. Koliko sam shvatio, deo prihoda ce ici mod makeru, a deo naravno Blizzardu. Nesto poput iTunes-a i appstore-a.

ne vidim kako ovo moze skoditi, cini mi se da ce samo stimulisati modovanje sto ne moze biti lose...

Pa kako je ovo dobro? Oni odlucuju sta je dobar sadrzaj, ne ti... To sto se njima nije svidela mapa ne znaci da nije valjala... Imaces probran izbor mapa, sve na koje ce Blizzard da stavi svoj copyright, a kad probas nesto da okacis/skines ima da te proveravaju, a onda, ako okacis, da "provere" kvalitet sadrzaja pre nego sto dospe na sajt... Cak i da tvoja mapa ne prodje, a oni je, npr. ubace u sledecu ekspanziju, nista im ne mozes i niko nece znati, sem tebe i njih...

pa sta ima veze ako ce blizz da bira mape...samo ce da istrebe gomilu ****** koje ce neminovno ljudi uploadovati...svaka iole dobra mapa ce se pojaviti jer to je i blizz-u u interesu...shvati to kao menadzment modova...

Postoje i dobre i loše strane svega ovoga, ali moje je mišljenje da ima više negativnih stvari nego pozitivnih.

pa sta ima veze ako ce blizz da bira mape...samo ce da istrebe gomilu ****** koje ce neminovno ljudi uploadovati...svaka iole dobra mapa ce se pojaviti jer to je i blizz-u u interesu...shvati to kao menadzment modova...

da li si siguran da ono sto blizz smatra dobrim :smash: - neminovno mora biti dobro za svakog korisnika!?

Majko mila, pa vi ništa ne kapirate ako vam je ovo dobra stvar :wall:

Poslednja izmena:
Zato sto nije ultimativna kontrola... Procitajte text again, a ne polusazeti zakljucak pisca teksta.

Zato sto nije ultimativna kontrola... Procitajte text again, a ne polusazeti zakljucak pisca teksta.

Kako nije ultimativna kontrola i kako je to dobro za igrače?

- Ne možeš da snimiš svoj rad na svoj kompujter, već na battle.net
- Svaki nov rad se proverava i po odluci Blizzarda može da se izbriše
- Ograničen si prostorom od 25MB
- Ovo više nije moguće

Kako nije ultimativna kontrola i kako je to dobro za igrače?

- Ne možeš da snimiš svoj rad na svoj kompujter, već na battle.net
- Svaki nov rad se proverava i po odluci Blizzarda može da se izbriše
- Ograničen si prostorom od 25MB
- Ovo više nije moguće

Izvini , da ja tebe pitam nesto, jesi li ti uopste upalio sc2 map editor ?
Ocigledno da nisi...

Ajmo ovako...

- Svoj rad mozes da snimis na komp i mozes ga shareovati sa drugima bez upload-a na blizzard server. (ovo se odnosi na sp mape)
- Sto automatski banalizuje tvoju drugu stavku
- War3 mape su bile ogranicene prostorom od 4mb, kasnije prosirene na 8mb. Ovo se naravno odnosi samo na bnet playable mape, samim tim 25mb za sc2 mapu je i vise nego dovoljno, a sve preko toga bi bilo ne prakticno.
- Moguce je...

Dakle, pre nego sto se uputis u diskusiju, proveri cinjenice malo.

poz :)

Poslednja izmena:
I sta ti onda znaci ta SP mapa?? Cak i da si je sejvovao, mozda je enkriptovana na tvoju verziju igre... Cak i da nije, kakva je svrha SP mape... Ovde je bitna tacka MP... Ocigledno da ako hoces da igras BN proverava ima li te mape u njihovim bazama, i ako nema, sigurno se neces igrati, makar dok ne postavis/oni preuzmu ili odbiju mapu/....

Tako da realno ne postoji prava sloboda izbora... Ogranicavaju te na ono sto oni smatraju pogodnim.... WTF? Ukusi se razlikuju ***...

A u to da li je 25mb dovoljno ili ne necu da ulazim, jer treba neko da napravi mapu od 24.9 mb, da vidimo na sta lici pa onda da se prosudi...

Izvini , da ja tebe pitam nesto, jesi li ti uopste upalio sc2 map editor ?
Ocigledno da nisi...

Ajmo ovako...

- Svoj rad mozes da snimis na komp i mozes ga shareovati sa drugima bez upload-a na blizzard server. (ovo se odnosi na sp mape)
- Sto automatski banalizuje tvoju drugu stavku
- War3 mape su bile ogranicene prostorom od 4mb, kasnije prosirene na 8mb. Ovo se naravno odnosi samo na bnet playable mape, samim tim 25mb za sc2 mapu je i vise nego dovoljno, a sve preko toga bi bilo ne prakticno.
- Moguce je...

Dakle, pre nego sto se uputis u diskusiju, proveri cinjenice malo.

poz :)

Loše troluješ: 2/10
Mislio sam da su ljubav prema cenzuri i njeno opravdavanje svojstveni samo mac fanbojima.

Modovi prodaju igre posle perioda kada se hype završi. BF1942, Bf2, Warcraft, Half-life 1&2... igre koje su godinama uspešne samo zahvaljujući modovima.

Desert Combat
Forgotten Hope
Counter Strike
Team Fortress 1&2
Day of defeat
DOTA
Portal
Mechwarrior living legends
...

Ništa od ovog ne bi bilo moguće uz cenzuru.

Poslednja izmena:
mnogi podlezu senzacionalizmu na pojavu novih vesti...i ova je jedna od tih..."kraj modovanja igara"...over reacted rekao bih...ima i toga da clanovi vole forum pa se hvataju za bilo sta sto bi moglo biti tema kako bi malo cavrljali, druzili se i salili...i to je ok i sam volim forum...treba samo da se prepozna gde je granica sale a gde prica ima podlogu...
:wave:

:wave:

Najveći problem je to što su iskomplikovali bilo kakvo testiranje mapa.
Ne postoji mogućnost da je probaš recimo u LAN-u sa drugarima.
Da bi je testirao, moraš da uradiš publish, pa onda da bukvalno pozoveš sve ljude koje hoćeš ručno jer nema šanse da neko pronađe tu mapu u ovom sistemu koji fura sortiranje isključivo po popularnosti. Treba barem da ubace mogućnost pretrage po imenu u custom map spisku.

troll ugga troll bugga RAGE!!!

Ja tebe ništa ne razumem.

@ostali - jednostavno ne podržavam ovako preteranu kontrolu sadržaja, ne samo igara, već svega na Internetu. Cloud okruženje, kao što ovaj battle.net postaje, je nešto što na najgori način krši prava na privatnost, ograničava kreativnost i guši dalje pravljenje modova igara. Upravo ti modovi su bili jedini dašak svežeg vazduha u ovoj INDUSTRIJI igara koja zbog neodstatka ideja i želje za sigurnim profitom retko kad izbaci nešto da valja. Ako se ovo primi, a ima šanse, onda će piraterija biti u potpunosti opravdana.

@ostali - jednostavno ne podržavam ovako preteranu kontrolu sadržaja, ne samo igara, već svega na Internetu. Cloud okruženje, kao što ovaj battle.net postaje, je nešto što na najgori način krši prava na privatnost, ograničava kreativnost i guši dalje pravljenje modova igara. Upravo ti modovi su bili jedini dašak svežeg vazduha u ovoj INDUSTRIJI igara koja zbog neodstatka ideja i želje za sigurnim profitom retko kad izbaci nešto da valja. Ako se ovo primi, a ima šanse, onda će piraterija biti u potpunosti opravdana.

Sreca pa Batle.net,SC2,internet nisu obavezne stvari.Argument za pirateriju je neozbiljan."Oni krse moju slobodu izrazavanja i privatnost,ja cu da im vratim tako sto cu da ukradem" smesno.:)

Vrh Dno