Šta je novo?

KOTOR - seckanje na jakoj masini...

Villy_Da_Man

Slavan
Učlanjen(a)
28.02.2005
Poena
390
Evo ovako,

Nedavno sam na NF7 i 1700+@1866, dodao 512@440 rama i GF6200@450/650...Zbog zatisja na polju RPG, i posle (jednolicnog) razocarenja zvanog Bard's Tale, odlucio sam da cisto iz nostalgije predjem oba KOTOR-a.
Naravno prvo sam instalirao prvi deo s Revanom. Cim sam instalirao igru, usao sam na Configure/Scan Hardwer/Recomemmend Settings i naravno dobio 1024x768@85HZ, High i Vsync. Milina, pravo osvezenje za oko, pomislih, jer sam prvi put prelazio igru sa KT400, 256 i GF440. Soft shadows nisam uljucio, ali grass i shadows jesam, i ukljucio sam 4xAA, i 4xAF, samo da napomenem da mi je igra korektno radila i sa 8xAA i 16xAF podesavanjima, doduse u deonicama u zgradama, i to da mi sa 4xAA, i 4xAF na Telos-u na onim trgovima sa preko 100 ljudi igra nije ni secunula!!! Evo i problema, kada sam "pobegao" na Dantuin i izasao na onu "livadu" slika se zamrzla. Moj lik je poceo da skace sa jednog dela mape na drugi nije hteo da se pomeri, nego samo da se okrece u mestu. Bag, pomislih, OK, ali sto secka. Zatim iskljucim AA i AF, kad ono isto. Napominjem da mi ne secka ni najmanje, kad rotiram kameru na deo mape na kom nije sunce. Posle 2 sata zongliranja sa grafickim opcijama i raspada mog nervnog sistema, spustim sve na minimum. 800x600@85 sve an low i OPET ISTO SECKA!!!NEVEROVATNO!!! Slika izgleda dok mi je kamera okrenuta u sunce kao lose animirani gif, a cim okrenem sliku od sunca nece ni da secne, ali ne mogu da igram sa naopakom kamerom. Ovo mi se nije desavalo ni sa starom masinom!!! ( UH,!!! mnogo sam se zakocao) Evo jos dve interesante stvari; prvo dok mi radi igra i tako secka, spustim je u taskbar i udjem u taskmenager/performance i imam sta i da vidim CPu usage 100% i page file usage oko 310 MB sa nortonom u tray!!! Zanci nije do rama, ali ne moz' da bude ni do procesora jer je na 1800 MHz!!! 1866Mhz je u klasi Bartona 2500+ ( i 33 MHz jace :p ) samo sa 256 kesa.
Citat iz Read me KOTORA:
".....CPU
---
Required: Pentium III or Athlon class 1 GHz or faster CPU.
Recommended: Pentium 4 or Athlon XP class 1.6 GHz or faster CPU...."

A svi znamo da mi je ostatak konfiguracije dovoljno jak da svari vremesni KOTOR.

Evo te druge interesante stvari stalno mi se pojavljuje greska Send/don't send "Generic Host Process for Win32 services". Znam da na forumu imaju objasnjeni svi procesi u Xp-u, ali ne mogu da ih skinem zbog lose veze. Nebitno. sistem je sveze instaliran (SP2), samo Norton (full update uradjen pre 2 dana ), i neki minimalni programi poput; winampa, opere , drajveri i gomila igara, nista vise. To sam namerno uradio da bih rasteretio resurse racunara, dok malo uzivam u novoj grafickoj i jos rama :D .
Doom III (high settings), Ground Cotrol 2 (apsolutno sve na high), NFSU2(sve high) i jos neke manje zahtevne igre rade super i bez problema.

I konacno, pitanje; jer moguce da mi konfiguracija nije dovoljno jaka da svari ruznjikavu igru staru 2 godine, poput KOTOR-a, ili mi mozda pravi problem taj Win32 ?

p0z i hvala unapred!!!

P.S: Nadam se da odgovori nece da budu dugacki koliko i pitanje :d

Malo je veliki za nas sa dialup-om, ali sta je tu je....

p0z i hvala, mozete da obriste post.....

Probaj i ovo.
U swkotor.ini fajlu, dodaj liniju "Disable Vertex Buffer Objects=1" u sekciji [Graphics Options]. Meni je pomoglo.

Ni patch ni ini, nista se ne desava, ali hvala. Sve je isto...

Pokušaj sa nekim drugim drajverima (poželjno iz 6x.xx serije).

Reinstalirao sam celu igru, sacuvao Save game, i uradio ovu foru sa ini fajlom i igra radi super. Hvala svima i pozdrav, a pritom sam i instalirao najnovije drajvere za nForce 5.1 i igra radi super.

pozdrav svima i hvala

Poslednja izmena:
Isto kod ortaka sa AMD64-kom 2800+ i ati 9550...
Najsmesnije je sto je kod mene na bartonu 2500+ i GF2 mx400 sve radilo sasvim ok(naravno detalji su smanjeni)...Ipak koliko mu je seckalo, drug nije mogao uopste da vidi kuda se krece ...Mislim da se zalio da mu se to desava na planeti gde je Jedi enklava...Coruscant bese?

Dantooin

Cini mi se da Catalyst 5.8 resava taj problem.

Da ne bih otvarao novi thread...

KOTOR (1) ... kad predjem onu misiju na pocetku , na brodu, i kad se spustim na planetu i nadjem se u onoj sobi koja mi je kao neka baza pocinje problem. Posto pritisnem neko (A,S,D,W) za kretanje u nekom pravcu lik se jednostavno zamrzne i nadje se odjednom na suprotnom kraju prostorije.
Ako je neko imao slican problem bio bih mu zahvalan ako bi mi rekao kako ga je resio.

Ag2 je napisao(la):
Da ne bih otvarao novi thread...

KOTOR (1) ... kad predjem onu misiju na pocetku , na brodu, i kad se spustim na planetu i nadjem se u onoj sobi koja mi je kao neka baza pocinje problem. Posto pritisnem neko (A,S,D,W) za kretanje u nekom pravcu lik se jednostavno zamrzne i nadje se odjednom na suprotnom kraju prostorije.
Ako je neko imao slican problem bio bih mu zahvalan ako bi mi rekao kako ga je resio.

Da si pazljivo procitao ovaj moj kilometarski tekst sa pocetka teme (nije da te krivim sto ga nisi procitao), i uopste da si citao celu diskusiju, video bi , kao sto je diab10 rekao, da treba da skines zadnji patch za igru 1.03. Ili kao sto rece Dandy, dodaj tu liniju gde treba.

p0z

Dantooine doh!...Nikad od mene dzedaj...
5.8 catalyst ispravlja ha? Da nije malo kasno?

Ne ispravlja ni 5.8. Ne kapiram u cemu je toliki problem sa tim Dantooin-om.
Bez one ispravke u ini-ju, meni sa Catalyst 5.8 i 1.03 patch-em i dalje sece nenormalno. Interesantno je da kada se udje u podesavanja za grafiku, promeni se nesto (tipa shadows on/off), ali se ostavi kako je bilo, znaci samo se iskljuci i ukljuci ponovo, igra radi super jedno jako kratko vreme, a onda ponovo pocinje da secka. Da li se prepuni neki bafer ili sta li...

I meni je KOTOR seckao k'o lood, samo na jednoj planeti... E sada se bas i ne secam koja je to planeta, ali nije moglo da se igra (stoji u jednom mestu, i odjednom se stvori na drugom kraju prostorije, i tako opet). Kako se secam to je valjda ona planeta na kojoj je jedan ogroman grad na celoj planeti.

Imam Celoron II 766 mhz 256 MB rama, Ge-Force MX 440 64MB-a... Sva podesavanja su mi stojala na minimum, i dok nisam dosao do te planete sve je lepo radilo. Da li se to ispravlja tim novim patchem ili tim menjanjem u tom .ini fajlu? :)

Vrh Dno