Šta je novo?

kosooko napajanje

joskaananas

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2004
Poena
619
jel fali sta napajanju ako umesto 3.3 v daje 3.33
5 v daje 5.10
12 v daje 12.36v a uz sve to i pisti kada je prekidac na njemu ukljucen(kada je pod naponom)

Voltaze su ispravne, ali kako to pisti?

pa...... prilicno elegantno.u stvari ne znam,nije to nesto jako ,ali se cuje

Naponi su OK, ali ne bi smelo da pisti nikako. Ja bih ga zamenio u tvom slucaju, sigurnosti radi.

Pozdrav!

da li kojim slucaje imas UltraPower 350W sa pfc-om??? Ja ga imam i moje takodje pisti, prvo sam mislio da sam lud, ali napajanje pisti i to se vrlo jasno cuje.

sta moze da pravi taj zvuk??

da li jos neko ima takvo iskustvo..?

Piste lose komponente unutar napajanja (UltraPower :D ) i nije pravilo da pistanje u 100% slucajeva predstavlja kvar. I na grafickim karticama i plocama piste zavojnice, pogotovo pri overkloku i to zato sto su lose napravljene. Piste i Samsung monitori novije generacije ali dva komada besprekorno rade vec trecu godinu, i to po 10 sati dnevno (kod mene u firmi)

Sto se tice napajanja ostaje topla preporuka da se koriste neka od boljih modela, ko sto su Chieftec, Coolermaster, Enermax itd, pa ko sta moze sebi da priusti. Greh je davati silne pare za brz procesor, memoriju i dobru graficku pa to poterati na nekom krsu od napajanja.

pisti

i meni isto pisti UltraPower 400W iako je duplo teze od prosecnih 350W napajanja srecod da je jos podgarancijom, moracu da ga zamenim

TEP3A je napisao(la):
da li kojim slucaje imas UltraPower 350W sa pfc-om??? Ja ga imam i moje takodje pisti, prvo sam mislio da sam lud, ali napajanje pisti i to se vrlo jasno cuje.

sta moze da pravi taj zvuk??

da li jos neko ima takvo iskustvo..?

ee sad mi je lakse...

sad znam da nisam lud :d

A kako znaš koji su naponi? BIOS ili unimer?
Ako je ovo prvo, pitanje je koliko je to tačno, s obzirom da "baždarenje" senzora zavisi isključivo od programerskog "osećaja". Zato se vrlo često dešava da, posle flash-a BIOS-a, dobiješ sasvim druge (bitno različite) vrednosti napona i temperature.

Pozdrav

prestalo da pisti, trajalo 2 dana i sada je sve OK to se desilo kada sam prikljucio jos jedan HDD da presnimim nesto sa bratovog kompa, kada sam otkacio HDD pistalo je.... sada je sve OK, odne bih ga na reklamaciju ali znam da ce da me naprave na ludog ako nebude pistalo..

Vrh Dno