Šta je novo?

Kosmar zvani Eagle GF4 MX 440...

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Nikako nemam mira sa ovom grafickom karticom :< Pre samo 3 nedelje sam imao isti problem koji sam resio reinstalacijom sistema. Za one koji nisu videli, radilo se o sledecem:
Ovo mi se u zivotu nije dogodilo...Desilo se sledece..
Pre 3 nedelje mi je bio dosao ortak (nismo se dugo videli) i tako, ja njemu kazem 'e imam nfs6 aj da ti pokazem kako radi...'...kad sam upalio a ono UZAS! Seckalo je na sve strane, totalno neigrivo (a dan pre sam igrao bez problema na 1024x768)..reko sta je sad koji q***..Aj pokrenem neku drugu igru...opet isto! Resetujem komp, nema promene. Dobro, polako, mislim, aj pogledam u Power Stripu...da nije Antialiasing ukljucen ili tako nesto i umesto toga vidim da je kartica OCovana (???) na 130/200 (inace radi na 400/270). Naravno nisam ja nista OCovo, ai mi bi cudno da se kartica sam od sebe overklokuje i to na nizi takt..bezveze. Pomislih da je PS u pitanju, skinem ja njega ali opet isto (da napomenem da je u detonatorima, ver. 40.41 pisalo 400/270). Reinstaliram detonatore, i ko zna sta josh...i opet isto. Jedino sto mi je bilo preostalo je bilo ponovno instaliranje sistem,a (2k)...srecom, sve se vratilo na staro ali mi i dalje nije jasno sta se desilo???
Joshu da napomenem da sam u PS pokusao da povecam takt za memoriju i jezgro (sa onih 130/200) ali islo je samo do 150/220 (!!????)...
Medjutim desilo se opet!! Samo sto se ovog takt povecao (??) i to za 5 MHz sada je 405 umesto 400 MHz za jezgro. Naravno sve igre opet seckaju (???) ko lude iako nije bilo tako posel reinstalacije sistema :( Totalno sam izludeo pa ja nemam nameru da svake 3 nedelje reinstaliram Windows zbog neke sugave graficke kartice. Ima li neko ideju sta da radim? Pocinjem da pomisljam da se kartica pokvarila mada nisam siguran sta je taj kvar moglo prouzrokovati...Sta vi mislite?

kUdtiHaEX je napisao(la):
Nikako nemam mira sa ovom grafickom karticom :< Pre samo 3 nedelje sam imao isti problem koji sam resio reinstalacijom sistema. Za one koji nisu videli, radilo se o sledecem:
Ovo mi se u zivotu nije dogodilo...Desilo se sledece..
Pre 3 nedelje mi je bio dosao ortak (nismo se dugo videli) i tako, ja njemu kazem 'e imam nfs6 aj da ti pokazem kako radi...'...kad sam upalio a ono UZAS! Seckalo je na sve strane, totalno neigrivo (a dan pre sam igrao bez problema na 1024x768)..reko sta je sad koji q***..Aj pokrenem neku drugu igru...opet isto! Resetujem komp, nema promene. Dobro, polako, mislim, aj pogledam u Power Stripu...da nije Antialiasing ukljucen ili tako nesto i umesto toga vidim da je kartica OCovana (???) na 130/200 (inace radi na 400/270). Naravno nisam ja nista OCovo, ai mi bi cudno da se kartica sam od sebe overklokuje i to na nizi takt..bezveze. Pomislih da je PS u pitanju, skinem ja njega ali opet isto (da napomenem da je u detonatorima, ver. 40.41 pisalo 400/270). Reinstaliram detonatore, i ko zna sta josh...i opet isto. Jedino sto mi je bilo preostalo je bilo ponovno instaliranje sistem,a (2k)...srecom, sve se vratilo na staro ali mi i dalje nije jasno sta se desilo???
Joshu da napomenem da sam u PS pokusao da povecam takt za memoriju i jezgro (sa onih 130/200) ali islo je samo do 150/220 (!!????)...
Medjutim desilo se opet!! Samo sto se ovog takt povecao (??) i to za 5 MHz sada je 405 umesto 400 MHz za jezgro. Naravno sve igre opet seckaju (???) ko lude iako nije bilo tako posel reinstalacije sistema :( Totalno sam izludeo pa ja nemam nameru da svake 3 nedelje reinstaliram Windows zbog neke sugave graficke kartice. Ima li neko ideju sta da radim? Pocinjem da pomisljam da se kartica pokvarila mada nisam siguran sta je taj kvar moglo prouzrokovati...Sta vi mislite?

Prestani da koristis PowerStrip, nego lepo na www.guru3d.com i skini riva tuner. PowerStrip i meni pravi slicna ******, pa dok ga ne ubijem, a pritom i drajvere ne iscistim nema da miruje.

Ili samo sa CoolBits-om otvori OC. U svakom slucaju Riva je odlicna i sredjuje osvezavanje u XP-u, a ko ga koristis, mada ti si na 2K.

Evo da pokusam da zakacim CoolBits, mada mi malo pre nije uspelo.

Brate, a da batalis ti to njesra?! Izvini ali ja nisam cuo da se to nekom desava sa kakvim-takvim brend kartama. Licno ne verujem da to ima veze sa softverom koji koristis..

poz

Broz je napisao(la):
Brate, a da batalis ti to njesra?! Izvini ali ja nisam cuo da se to nekom desava sa kakvim-takvim brend kartama. Licno ne verujem da to ima veze sa softverom koji koristis..

poz

Identicni simptomi i sa ATI kartama, kod mene.

Ima li neko Detonator Destroyer....ja ne mogu da ga skinem, imam samo @home pa ako nije velik neka posalje na [email protected]
Skinuh ja PowerStrip...stavih nView (ok ne iskopam RIvaTuner)...
Mislim da cu otici kod prodavca, tresnuti orla na sto i zatrazili Silurio

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ima li neko Detonator Destroyer....ja ne mogu da ga skinem, imam samo @home pa ako nije velik neka posalje na [email protected]
Skinuh ja PowerStrip...stavih nView (ok ne iskopam RIvaTuner)...
Mislim da cu otici kod prodavca, tresnuti orla na sto i zatrazili Silurio

Orao radi super, i ne treba ti detonator destroyer. Udji u registry i nadji key koji se zove "NVIDIA Corporation" i obrisi ga, mislim da to ima na dva mesta. Naravno pre toga deinstaliraj kartu pa onda kada restartujes masinu u VGA modu obrisi ovaj kljuc. Posle toga najnormalnije instaliraj drajvere i overklokuj sam na ruke. Sve ce ti radi normalno.

Pokrenuh Detonator Destroyera li on kaze: Unknown Card or Non Nvidia Drivers..???? Kako to kad su detonatori stavljeni i mogu iz njih podesavati sta hocu?

Mislim da je to konkretno problem sa 40.42 detonatorima. To se i meni desilo letos sa njima, i kad sam stavio 30.82 ( naravno tek sa novom instal.) sve je leglo, kasnije sam menjao na 40.72 i nije bilo problema, a 40.42 sam skinuo sa HDD-a da mi nebi opet palo na pamet da ih stavim. Meni uopste nije hteo da vidi kartu, nisu pomogli ni destroyeri ni registry cleanovi, nista samo nova instalacija i drugi drajveri. Ako se dobro secam mislim da je ta verzija pravila i probleme u nekim desktop igrama, tipa Bejeweld tako sto je flesovala sliku na delu monitora koji zauzima igra. Nesto od toga je ostalo i u 40.72, mada manje, dok 30.82 nema te efekte. Upravo skidam 41.09 sa Nvidie, te cu videti sta oni kazu. Generalno sam citao da 40.xx ima neke tripove kod pojedinih igara. Inace karta je GF 4 MX 460 i ja sam zadovoljan sa prikazom i perfomansama koje daje, u odnosu na cenu, naravno.

Hvala sto ste pokusali da mi pomognete ali sam ja poslao orla do djavola i uzeo Acinog Leadteka...koji uzgred radi perfektno

Sta da ti kazem - pogledaj moj prvi post i prvo pitanje:)

Nova kartica radi savrseno i prezadovoljan sam :)

Vrh Dno