Šta je novo?

Koristite li i koji defrag program? - Poll

• Začetnik teme Začetnik teme drapin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koristite li i koji defrag program?

• Najebi mu se keve

Glasovi: 0 0.0%
  • Pusti ga da nastavi da sere

• Ceo dan sam radio, boli me glava, radi Aco sta hoces :)

• Potpuno mi je svejedno, stalno koristim full pristup internetu

• Bilo bi bolje da je u lite-u, ali ako bas mora...

• Najcesce koristim @lite rezim, neka Benchmark ostane na nekom od YU domena...

• Intel i430HX

• Intel i430VX

• Intel i430TX

• Intel i440fX

• Intel i440LX

• Intel i440BX

• Intel i440GX

• AMD

• Intel

• Ostalo

• Radeon 9600 (Pro)

• GeForceFX 5600 (Pro)

• Oba su mi spora! 'Ocu brzu karticu!

• Ja vec imam brzu karticu od obe predlozene!

• Svoje pare bih dao za neki DX8 akcelerator!

• 1.ATi

• 2.NVidia

• 3.Matrox

• 4.SiS

• 5.Ostali proizvodjaci ili integrisano resenje...

• skinuo bih i kosulju s ledja za bench majcu

• ne pitam za cenu, samo da je lepa/kvalitetna/fancy

• moze, al' da nije mnogo skupa

• ne hvala, imam dve bele, rotiram ih na nedelju dana

• blam me da ljudi znaju koji sam freak

• Razlikuje se i kopija i mp3

• Razlikuje se mp3

• Razlikuje se kopija

• Ne razlikuje se ni jedno ni drugo

• Ne znam, cekam test!

• vrhu Skadarlije

• dnu Skadarlije

• Ostaviti kako jeste (plavi + sareni)

• Pratiti dizajn (samo plavi)

• Old style (samo sareni)

• Ugradjeni u Windows

• Diskeeper

• PerfectDisk

• O&O Defrag

• Vopt

• Speed Disk

• Nikada ne radim defragmentaciju

• Ukupno glasača
    0

drapin

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
26.07.2001
Poena
710
Originalni thread by borab.
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=32299

Posto ovo cudo izgleda ne moze da spaja thread-ove, molim one koji su "glasali" u prvom thread-u da to urade ovde ponovo.

Molim korisnika O&O Defraga da mi kazu koji je najbolji metod defragmentacije za kucne korisnike (nije bitno vreme).

Uzgreg dajte url gde da skinem navedene programe!
Diskeeper
PerfectDisk
O&O Defrag
Speed Disk

Pod ovim Speed Disk mislite na Nortona, right? Koristim ga sa paketom System Works, pouzdan, sa par korisnih opcija i iznad svega BRZ, pogotovo sa FAT32 particijama.

Probao sam sve i svasta, ali mislim da je ubedljivo najbolji SpeedDisk za 9x - steta sto je verzija za 2k/XP losija 🙁

Crni je napisao(la):
Probao sam sve i svasta, ali mislim da je ubedljivo najbolji SpeedDisk za 9x - steta sto je verzija za 2k/XP losija 🙁

Da, da stvarno. ništa lepše nego kad ti on onako lepo grafički prikaže na ekranu šta i gde premešta :mrgreen: ....

BTW koristim integrisani windžin i to kad se setim jer mislim da i nije neki doprinos acceleraciji harda pošto su današnji mnoooogo brži nego nekad što su bili.

Pozdrav i cheers

Nijedan , zato sto dok se disk fragmentuje ,vec je vreme i za novu instalaciju(vec je i win napuk'o)

Takodje retko radim defrag. Ranije jesam ali sada lepo prekopiram sve bitno na drugu particiju za par minuta, onda ghostujem system za pat minuta i nishta jache nema !!! Defrag radim samo kada pravim new ghost image file...E onda sve lepo sredim i to je to...

Koristim defrag iz XP-a koji je u stvari ogoljeni Diskeeper

Genghis Khan je napisao(la):
Takodje retko radim defrag. Ranije jesam ali sada lepo prekopiram sve bitno na drugu particiju za par minuta, onda ghostujem system za pat minuta i nishta jache nema !!! Defrag radim samo kada pravim new ghost image file...E onda sve lepo sredim i to je to...
Samo sto kad vratis sve to nazad sa Ghostom on ti ne pravi SWAP, vec ga Windows kreira pri prvom sledecem boot-u i po pravilu ga stavlja na kraj - prebaci ti to na pocetak C: particije iz komada, pa da vidis koliko brze radi...

Leo je napisao(la):
Nijedan , zato sto dok se disk fragmentuje ,vec je vreme i za novu instalaciju(vec je i win napuk'o)
Samo cu reci da ja habam isti OS vec 4 godine (mrzi me da ga instaliram svaki dan) i defragmentacija se redovno radi 🙂
A cak i kad odradis reinstalaciju obavezno uradi defragmentaciju (zacudio bi se koliko su fajlovi razbacani posle instalacije xx programa i koliko posle lepse radi)...

Leo je napisao(la):
... moram da priznam da ovako "hrabru" izjavu odavno nisam cuo! :beat:

Jos jedan glas za Speed Disk i [skoro] ceo Norton System Works. Perfektno radi na 98se, kao i na ostalim 9x.
Kakva je verzija 2003 ? Ili koja vec posle 2001. Tregba ortaku da stavim neshto na XP, pa sam mislio to.. ali kazete da je loshija ?!

Ma kakav bre defrag.
Jednom mesecno format c: + clean instal i/ili ghost...

Ja sam mislio da ces se uozbiljiti kao punoletan.

silverglider je napisao(la):
Ja sam mislio da ces se uozbiljiti kao punoletan.

Sta ces... Stare navike :mrgreen:

Koristio sam ranije Speed Disk, jer je uvek bio brzi od windows-ovih. Medjutim, jednom sam odmah posle defragmentacije Speed Disk-om (Notron SystemWorks 2003) probao def. windows XP-ovim (fazona radi), misleci da ce reci da def. nije potrebna. Na moje iznenedjenje poceo je sa defragmentacijiom i zavrsio posle 5 minuta. Tako sam dosao do zakljucka je windows-ov "defragmentator" bolji. Procitao sam negde daje Diskeeper odlican.

apolon je napisao(la):
Koristio sam ranije Speed Disk, jer je uvek bio brzi od windows-ovih. Medjutim, jednom sam odmah posle defragmentacije Speed Disk-om (Notron SystemWorks 2003) probao def. windows XP-ovim (fazona radi), misleci da ce reci da def. nije potrebna. Na moje iznenedjenje poceo je sa defragmentacijiom i zavrsio posle 5 minuta. Tako sam dosao do zakljucka je windows-ov "defragmentator" bolji. Procitao sam negde daje Diskeeper odlican.
Interesantan kriterijum :mrgreen:
To uopste ne znaci da je bolji ctp;
Fora je u nacinu na koji se rasporedjuju fajlovi (SpeedDisk na primer uvek trpa swap na sam pocetak particije)...

Plus sto imas mogucnost da sam odredis redosled fajlova i foldera na disku.
Zli_Carobnjak je napisao(la):
Jos jedan glas za Speed Disk i [skoro] ceo Norton System Works. Perfektno radi na 98se, kao i na ostalim 9x.
Kakva je verzija 2003 ? Ili koja vec posle 2001. Tregba ortaku da stavim neshto na XP, pa sam mislio to.. ali kazete da je loshija ?!
System works lepo radi sa winXP tek od verzije 2003, a i onda neke alate ne mozes da koristis, registry editor na primer. U svakom slucaju trebalo bi na masini imati bilo njega bilo McAfee system works.

Ubedljivo najbrzi i najracionalniji je diskeeper! Plus sto je opcija "Set it and forget it" neprevazidjena! Ima vise nacina defragmentacije (sto i nije neka novost), ali mu je onaj osnovni ubedljivo najbolji: ne gubi vreme na beskrajna kopiranja fajlova, samo da bi ih sabio na pocetak diska, vec radi ono sto defragmenter i treba da radi, a to je da spoji fajlove u jedan fragment. Naravno da nece ostaviti neki fajl na kraju diska, ali isto tako nece da premesta image CD-a samo da bi sabio neku "belu tacku"

speed disk - samo mu ime kaze zasto bas njega koristim

Ja radim kao i vocko - jednom mesecno format C i gotovo 🙂 mada ponekad radim defrag sa Diskeeperom...

ma bas ste svi vi super kad radite format c: non stop. a sta ako treba uraditi defragmentaciju neke druge particije? dosta ljudi koristi particiju samo za igre, pa samo samo ostale gluposti, filmove, muziku i tako dalje... i tom slucaju je najbolje znaci formatirati 60gb particiju i izgubiti sve sto se tu nalazi...

a windows se ne raspada tako kao sto mislite. Instaliraj ga jednom, sredi ga lepo (ako znas da ga sredis) i ima da radi 4 godine kao kod Crnog. Isto tako i kod mene dugo vec radi bez ikakvih problema, i zadrzava onu mladalacku formu iz prvih post-instalacionih trenutaka.

Miroslav je napisao(la):
...a windows se ne raspada tako kao sto mislite. Instaliraj ga jednom, sredi ga lepo (ako znas da ga sredis) i ima da radi 4 godine kao kod Crnog. Isto tako i kod mene dugo vec radi bez ikakvih problema, i zadrzava onu mladalacku formu iz prvih post-instalacionih trenutaka.
Tacno tako - to je mozda bila istina sa starijim Windows-ima, 98/ME narocito (...mada je i tu bilo moguce dobro odrzavanje ). 2000 i XP mogu da rade godinama bez ikakvog pada performansi.

Osim toga nije mi bas jasno kakve veze ima cesta instalacija/reinstalacija ili ghost-ovanje sa defragmentacijom. Pa ja samo u toku instalacije tri (3) puta defragmentiram da bi sve lepo leglo na svoje mesto: jednom nakon same instalacije OS-a, pa ponovo nakon instalacije SP-eva, upgrade-ova i osnovnih drajvera, pa ponovo na kraju balade nakon instalacije svih ostalih drajvera i osnovnih programa...

Diskeeper 2 puta mesecno ili posle vece deinstalacije.

FNM je napisao(la):
Diskeeper 2 puta mesecno ili posle vece deinstalacije.
Po meni optimalno resenje. Redovan defrag na 10-15 dana i prilikom svakog veceg krmacenja po disku/particiji (instalacija, deinstalacija, kopiranje, brisanje...) 😉

Nazad
Vrh Dno