Crni je napisao(la):Probao sam sve i svasta, ali mislim da je ubedljivo najbolji SpeedDisk za 9x - steta sto je verzija za 2k/XP losija 🙁
Samo sto kad vratis sve to nazad sa Ghostom on ti ne pravi SWAP, vec ga Windows kreira pri prvom sledecem boot-u i po pravilu ga stavlja na kraj - prebaci ti to na pocetak C: particije iz komada, pa da vidis koliko brze radi...Genghis Khan je napisao(la):Takodje retko radim defrag. Ranije jesam ali sada lepo prekopiram sve bitno na drugu particiju za par minuta, onda ghostujem system za pat minuta i nishta jache nema !!! Defrag radim samo kada pravim new ghost image file...E onda sve lepo sredim i to je to...
Samo cu reci da ja habam isti OS vec 4 godine (mrzi me da ga instaliram svaki dan) i defragmentacija se redovno radi 🙂Leo je napisao(la):Nijedan , zato sto dok se disk fragmentuje ,vec je vreme i za novu instalaciju(vec je i win napuk'o)
... moram da priznam da ovako "hrabru" izjavu odavno nisam cuo! :beat:Leo je napisao(la):Nijedan , zato sto dok se disk fragmentuje ,vec je vreme i za novu instalaciju(vec je i win napuk'o)
http://www.oo-software.com/hall je napisao(la):O&O Defrag
silverglider je napisao(la):Ja sam mislio da ces se uozbiljiti kao punoletan.
Interesantan kriterijum :mrgreen:apolon je napisao(la):Koristio sam ranije Speed Disk, jer je uvek bio brzi od windows-ovih. Medjutim, jednom sam odmah posle defragmentacije Speed Disk-om (Notron SystemWorks 2003) probao def. windows XP-ovim (fazona radi), misleci da ce reci da def. nije potrebna. Na moje iznenedjenje poceo je sa defragmentacijiom i zavrsio posle 5 minuta. Tako sam dosao do zakljucka je windows-ov "defragmentator" bolji. Procitao sam negde daje Diskeeper odlican.
System works lepo radi sa winXP tek od verzije 2003, a i onda neke alate ne mozes da koristis, registry editor na primer. U svakom slucaju trebalo bi na masini imati bilo njega bilo McAfee system works.Zli_Carobnjak je napisao(la):Jos jedan glas za Speed Disk i [skoro] ceo Norton System Works. Perfektno radi na 98se, kao i na ostalim 9x.
Kakva je verzija 2003 ? Ili koja vec posle 2001. Tregba ortaku da stavim neshto na XP, pa sam mislio to.. ali kazete da je loshija ?!
Tacno tako - to je mozda bila istina sa starijim Windows-ima, 98/ME narocito (...mada je i tu bilo moguce dobro odrzavanje ). 2000 i XP mogu da rade godinama bez ikakvog pada performansi.Miroslav je napisao(la):...a windows se ne raspada tako kao sto mislite. Instaliraj ga jednom, sredi ga lepo (ako znas da ga sredis) i ima da radi 4 godine kao kod Crnog. Isto tako i kod mene dugo vec radi bez ikakvih problema, i zadrzava onu mladalacku formu iz prvih post-instalacionih trenutaka.
Po meni optimalno resenje. Redovan defrag na 10-15 dana i prilikom svakog veceg krmacenja po disku/particiji (instalacija, deinstalacija, kopiranje, brisanje...) 😉FNM je napisao(la):Diskeeper 2 puta mesecno ili posle vece deinstalacije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari