Šta je novo?

Korisnici plazma tv-a PANASONIC, LG, SAMSUNG...

Stilgar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
620
ajmo jedan thred samo za korisnike plazma tv-a bez prepucavanja koja tehnologija je bolja lcd vs plazma i slicno. znaci iskustva, setovanja slike koja odgovaraju vasim ocima zapazanja, povezivanje sa pcijem koje rezolucije koristite, izbor signala tj sta koristite kablovsku, iptv i slicne korisne informacije.
Evo ja da krenem sa svojim zapazanjima. Imam panasonica 42" x20E i jos sam u prvih 100 sati tj na "formiranju" celija pa mi je sve na snizenim vrednostima ali i tako je slika (sa sbb HD kablovske) odlicna mogu misliti kakva ce biti kad pregrmim 200 sati pa namestim kako treba. povezao sam tv sa pcijem i tv je "odabrao" 1280X720 rezoluciju koju nisam hteo da menjam za sad dok sam u "uhodavanju" a posle cu malo eksperimentisati. na tv povezan xbox360, ps3, DVD, i BD sony preko av risivera, zvuk sa tv-a preko optickog kabla takodje na av risiveru. Slika sa svih izvora ide preko hdmi-ja sto daje odlicne rezultate.

Poslednja izmena:
hotel mod za panasonica x20e

au al su vlasnici plazme stidljivi :) na mom x20 otkljuco hotel mod i podesio da kad se pali tv signal ide na hdmi 3 gde mi je vezan sbb hd risiver, a ne da ide na antenu na kojoj nema kabla:)
uputstvo kako da udjem u hotel mod sam nasao na hd televizija sajtu i evo ga:
1. TV je upaljen
2. Pritisniti i držati -/V na lijevoj strani TV-a i pritisnuti 3 puta AV na daljinskom upravljaču
3. Sada ste u Hotel modu i mozete namjestiti redoslijed paljenja razlicitih ulaza i tunera.
4. Postavite Hotel Mod na ON
5. Initial Input – Izaberite ulaz koji želite da vam se pokreće prilikom paljenja tv-a.(HDMI, Component itd)
6. Initial VOL Level – razina glasnoće koja će biti aplicirana odmah nakon prebacivanja na odabrani ulaz
7. Maximum VOL level – razina glasnoće koju će te dodijeliti odabranom ulazu
8. Izlazite na tipku BACK/RETURN na daljinskom upravljaču.

au al su vlasnici plazme stidljivi :) na mom x20 otkljuco hotel mod i podesio da kad se pali tv signal ide na hdmi 3 gde mi je vezan sbb hd risiver, a ne da ide na antenu na kojoj nema kabla:)
uputstvo kako da udjem u hotel mod sam nasao na hd televizija sajtu i evo ga:
1. TV je upaljen
2. Pritisniti i držati -/V na lijevoj strani TV-a i pritisnuti 3 puta AV na daljinskom upravljaču
3. Sada ste u Hotel modu i mozete namjestiti redoslijed paljenja razlicitih ulaza i tunera.
4. Postavite Hotel Mod na ON
5. Initial Input – Izaberite ulaz koji želite da vam se pokreće prilikom paljenja tv-a.(HDMI, Component itd)
6. Initial VOL Level – razina glasnoće koja će biti aplicirana odmah nakon prebacivanja na odabrani ulaz
7. Maximum VOL level – razina glasnoće koju će te dodijeliti odabranom ulazu
8. Izlazite na tipku BACK/RETURN na daljinskom upravljaču.

Da li ikakomoze da se zabrani rad za analognim tunerom?

Evo ja da krenem sa svojim zapazanjima. Imam panasonica 42" x20E i jos sam u prvih 100 sati tj na "formiranju" celija pa mi je sve na snizenim vrednostima ali i tako je slika (sa sbb HD kablovske)

..ja imam panasonic P50S20E...i kao i ti još sam uhodavanju:)...moj izvor je Dreambox HD 8000...i preko njega sve pratim i domaće i strane tv programe...gledam dvd...
..i ja sam prilično zadovoljan slikom.....nisam pristalica kupovine najskupljih TV-a...mnogo se izgubi na prodaji....a ja baš nisam toliki freak...
...kasnije ću eksperimentisati sa podešavanjima...meni je osnovni mod hdmi....takođe postavljen u hotel modu

p.s. nisam znao da sbb ima HD kanale u kablovskoj ponudi.....

Da li ikakomoze da se zabrani rad za analognim tunerom?
nisam se mnogo bakto sa tjunerom jer imam sbb hd externi prijemnik koji je sa tv-om povezan putem hdmi kabla tako da antenu ne koristim uopste. Hotel mod je dobar jer tu namestis koja se konekcija prvo inicijalizuje, ja sam namestio da se dize sa hdmi 3 gde je sbb i kad upalim tv on antenu ne konstatuje odma ide na hdmi 3. E sad ako hoces da iskljucis analogni tjuner prilikom biranja zemlje stavi germany pa unchekiraj analogni tjuner prilikom pretrage.

..ja imam panasonic P50S20E...i kao i ti još sam uhodavanju:)...moj izvor je Dreambox HD 8000...i preko njega sve pratim i domaće i strane tv programe...gledam dvd...
..i ja sam prilično zadovoljan slikom.....nisam pristalica kupovine najskupljih TV-a...mnogo se izgubi na prodaji....a ja baš nisam toliki freak...
...kasnije ću eksperimentisati sa podešavanjima...meni je osnovni mod hdmi....takođe postavljen u hotel modu

p.s. nisam znao da sbb ima HD kanale u kablovskoj ponudi.....

odlican tv ali iskreno nisam "smeo" da se zaletim odma na full hd plazmu, bilo mi je mnogo 86000 tisuca za 42s20 koji zbog prostor jedino mogu da uklopim kod mene, imao sam do sad jednu plazmu 42th7p valjda bese oznaka, kupljena polovna ovde na forumu, koriscena za konzolno igranje i pokazala se odlicno, sad je u vlasnistvu sestricine u Paracinu i dalje lepo radi. Ovo je prva plazma koju sam kupio novu pa rekoh za prvu da se ne zalecem dok ne "prostudiram" tehnologiju:)
izaso iz 200 sati podesio kontrast i sve ostalo slika je jos bolja no sto je bila. Sto se tice hd kanala na sbb-u ponudi je eurosport 1 i 2, history, discavery, national geografic, fasion i premier liga. svi su u 1080i. Gledanje turnira u dohi je sad bilo pravo uzivanje:)

Nazad
Vrh Dno