Šta je novo?

Korisne Java aplikacije za telefone ?!?

magick

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.01.2001
Poena
770
Zna li neko gde bi mogao da nađem neke korisne aplikacije za SE Z600 ili je Java implementirana samo zbog igrica. :rolleyes:

Naglašavam da nije u pitanju „smart phone”, što znači da njegova količina memorije i snaga procesora isključuju raznorazne plejere i slične mutimudijalne đakonije.

Ne znam ni sam šta bi, al' ne bi bilo loše imati jedan napredni kalkulator sa eksponentima, korenovanjem, možda čak i trigonometrijskim funkcijama. Guglao sam satima i ništa ni slično ne nađoh. :(

Jedino što sam uspeo da nađem je svetsko vreme, sa kartom sveta. Program se zove Global Time i radi na skoro svim telefonima koji podržavaju džavu.

Ima li neko još sličnih predloga kako telefon učiniti korisnijom spravicom, umesto naprednijom igračkom?

Evo, našao sam! :happy:

JvoCalc je napredni kalkulator koji pored osnovnih matematičkih operacija izvodi i korenovanje, stepenovanje, logaritmovanje, trigonometrijske funkcije sa sve inverzijama (arcus), a ima i prirodni broj e i broj Pi. Sve operacije naravno izvodi u pokretnom zarezu, a performanse zavise od snage procesora u vašem mobilnom.

Verovali ili ne našao sam i spreadsheet (ala Exel) aplikaciju za mobilni, koja takođe može da izračunava složene matematičke formule u pokretnom zarezu. :p

Koji sam geek, aaa! :d

A ovo je jedini sajt koji sam uspeo da iskopam, koji ima ovako lepo kategorizovane Midlet (J2ME) aplikacije. http://midlet.org/index2.jsp

Dajte još ovakvih sajtova ako znate. Jedini uslov je da nema samo i isključivo igrice i da ima besplatnih (freeware) aplikacija za preuzimanje.

Ima li još neko neki predlog, kako džavom pojačati funkcionalnost telefona? Ja sam našao „Coctail Manager”, sa receptima za gomilu koktela, što može da bude jaka fora ako se nađeš u pravoj situaciji, ;) ali izgleda da se plaća jer nigde nisam mogao da nađem link za download. :(

Video sam još i program za ICQ chat, samo to više neće biti tako praktično kad' počnu da naplaćuju GPRS.

ja sam bio nashao notepad za n6100 :)
inache magick za se imas 10x manje aplikacija nego za nokiu,tako da bas neces puno da nadjes..

@[Mancha]:

negde sam video aplikaciju koja čita word fajlove i ebook-ove. E sad'... valjda im ovo drugo znači pdf, *bem li ga. Mogu da ponovo iskopam pa ću ti javim.

@[G]H1ghLANdeR:

Čekaj, pa zar Java nija Java... kakve veze ima dal' radi na ovoj ili onoj platformi (telefonu). Šta su onda koj' moj standardizovali taj J2ME i slične virtualne mašine? :confused:

@ZoNi:

Ne kontam!?!?!? Sajt zahteva registraciju, a nisam video ništa vredno zbog čega bi im ostavljao E-mail adresu, pa makar i rezervnu. Kol'ko sam uspeo da vidim na brzinu, imaju samo igrice za Nokiu i možda nešto sitno preko. Da ne grešim dušu, ajd' ti pojasni.

Dakle, konkurs za najkorisnije J2ME aplikacije idalje otvoren. Ajde ljudi, dajte neki doprinos, pa i ja sam ono bunario satima na Guglu.

magick je napisao(la):
@[Mancha]:

negde sam video aplikaciju koja čita word fajlove i ebook-ove. E sad'... valjda im ovo drugo znači pdf, *bem li ga. Mogu da ponovo iskopam pa ću ti javim.

@[G]H1ghLANdeR:

Čekaj, pa zar Java nija Java... kakve veze ima dal' radi na ovoj ili onoj platformi (telefonu). Šta su onda koj' moj standardizovali taj J2ME i slične virtualne mašine? :confused:

@ZoNi:

Ne kontam!?!?!? Sajt zahteva registraciju, a nisam video ništa vredno zbog čega bi im ostavljao E-mail adresu, pa makar i rezervnu. Kol'ko sam uspeo da vidim na brzinu, imaju samo igrice za Nokiu i možda nešto sitno preko. Da ne grešim dušu, ajd' ti pojasni.

Dakle, konkurs za najkorisnije J2ME aplikacije idalje otvoren. Ajde ljudi, dajte neki doprinos, pa i ja sam ono bunario satima na Guglu.
ima veze,razlichita velichina ekrana,broj boja u displeju i sl
isto tako nokia ima svoj sdk za jave igre,i se za svoje,te nisu univerzalne(u ovo se ne razumem,te ako odgovor zvuchi glupo,sta da radim :)

ZoNi je napisao(la):
...
NE zahteva registraciju (a i registracija je besplatna :rolleyes: )

Idi na onaj link "get free Java games", pa ces tu videti i link Utilities (ima 4 strane sa po 10ak programa!)

E super, to sam hteo da znam. Baš ti hvala! :D

Morao sam da pitam, rek'o da se ne smaram sa registracijom za džabe, mada sam pretpostavio da ipak nije za bacanje jerbo si ga ti preporučio. ;)

:wave;

Nazad
Vrh Dno