Šta je novo?

Korisna stvarcica ali je nema kod nas

Urnebes

Slavan
Učlanjen(a)
29.03.2009
Poena
309
Surfujuci po internetu, a opterecen zagrevanjem generalno copma naletim na ventilator firme Aerocool, koji se zove Aero Blow.Od 1500 do 3000 rpm uz kontrolu brzine.
E sad nista to ne bi bilo neobicno da se on ne kaci na zadnji slot, ima vrat koji se savija u bilo koji polozaj (kao one stone lampe po kojoj ideji je pretpostavljam i napravljen) i nalazi se u samom kucistu.Znaci mozes ga usmeriti u nakriticniju komponentu pri vrelim danima,naravno u skladu sa kretanjem vazduha ostalih isisnih i uduvnih fanova. Velicine je 70x70mm. Ne znam duzinu vrata ali kapiram da moze da stigne do CPU,GPU, MB.
Evo i linka ako nekog zanima ova stvarcica :)

http://www.aerocool.com.tw/accessory/aeroblow/aeroblow-feature.htm

Prilozi

• aerpblow.jpg
    aerpblow.jpg
    9.1 KB · Pregleda: 212
Poslednja izmena:
Lepo cucnes i duvas, sta ce ti ta pomagala. :p Salim se
Mozda korisno, ali po meni je nepotrebno.

Ne mogu da se setim gde - ali to sam video u ponudi nekog domaceg distributera IT opreme.Mada ja licno mislim da je dosta nepraktican ali ajde .....

Da, sad sam shvatio da sam video u prodaji ovaj antek.Ocigledno je da po specifikacijama ima mnogo losih stavki.Glomazan je,jako los vrat,ne savitljiv,zauzima dosta prostora u kucistu a i nije mi jasno gde se kaci.Cini se da Aero Blow ima mnogo bolje performanse ali ga na zalost nema kod nas u prodaji.

Pretpostavljam da bi slicno nesto moglo da se napravi?! Uzmes fan 60/70/80/92/120/140mm kolko o's i kolko trebas, ogolis ga od strana, da samo ostane motor i propeler i natcovecskim mukama procvrstis na neku zicu koje je isto tako savitljiva... i eto ga GHETTO AEROCOOL :D

Al iskreno, nabudzis 2 intake i 2 exaust fana i kome treba ovo chudo...

Pretpostavljam da bi slicno nesto moglo da se napravi?! Uzmes fan 60/70/80/92/120/140mm kolko o's i kolko trebas, ogolis ga od strana, da samo ostane motor i propeler i natcovecskim mukama procvrstis na neku zicu koje je isto tako savitljiva... i eto ga GHETTO AEROCOOL :D

Al iskreno, nabudzis 2 intake i 2 exaust fana i kome treba ovo chudo...

hahaha kralju improvizacije lol Ma to sam razmisljao jer se stvarao dzep toplog vazduha u antec 300. Onda sam prikacio side fan tako da sad imam ukupno 5 12mm fans u kucistu i zvuk MIG-a 29 sto je u odnosu na predhodno DTK kuciste sa samo jednim izduvnim rare 80mm i AMD CPU koji je poznat po vecem zagrevanju kao tornado u usima. Resicu ovo ugrevanje dobrim OCZ coolerom za CPU i OCZ kulerom na graf.karti.
Ali svakako za pohvalu tvoja saljiva dosetka improvizacije sa zicom :)))

Nazad
Vrh Dno