Šta je novo?

Koriscenje usb kabla samo za napajanje

Rale45

Čuven
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
620
Imam neki MP4 plejer, koji se puni preko USB kabla kad je povezan na komp.

Posto planiram da ponesem taj MP4 na letovanje, kupio bih jedan usb kabl, ogolio crvenu i crnu zicu (pretpostavljam da su one +5v i uzemljenje) i te zice povezao na obican ispravljac od 5V koristeci ga kao punjac baterije.

Da li bi ovo moglo da se izvede, tj. da li bi funkcionisalo?

P.S. moze li neko da mi napise, da budem 100% siguran, sta ide kroz obicnu crnu zicu na ispravljacu, a sta kroz crni zicu sa belom linijom?

Unapred hvala :wave:

Kupi punjač za neku od sledećih motorola mpx200, L6, L7, V3... i rešio si problem bez budženja.

Imam neki MP4 plejer, koji se puni preko USB kabla kad je povezan na komp.

Posto planiram da ponesem taj MP4 na letovanje, kupio bih jedan usb kabl, ogolio crvenu i crnu zicu (pretpostavljam da su one +5v i uzemljenje) i te zice povezao na obican ispravljac od 5V koristeci ga kao punjac baterije.

Da li bi ovo moglo da se izvede, tj. da li bi funkcionisalo?

P.S. moze li neko da mi napise, da budem 100% siguran, sta ide kroz obicnu crnu zicu na ispravljacu, a sta kroz crni zicu sa belom linijom?

Unapred hvala :wave:

Ta sa belom linijom ti je vruci karaj odnosno plus, a ona chisto crna je zemlja odnosno minus.

Ja sam odradio obrnut proces, kad mi je zaginuo punjach za K700i izvukao sam kabel iz punjacha nalemio zhice na USB prikljuchak i punum mob sad tako. Ovo shto si ti zamislio bi funkcionisalo, ali pazi pijachni ispravljachi chesto daju vishe napona nego shto bi trebali npr. moj ispravljach na 12V daje skoro 19V, tako da ti je opcija sa punjachem od moba mnogo bolja jer imaju dosta stabilniji izlazni napon.
:wave:

Poslednja izmena:
Ja sam napravio USB punjac za Transcend t.sonic mp3 player i radi extra. Koristio sam neki stari punjac za telefon koji je davao nekih 7,5V bez opterecenja i 7805 naponski regulator. Evo seme po kojoj sam radio.

Poz.

Prilozi

• USB Charger.jpg
    USB Charger.jpg
    24.7 KB · Pregleda: 261
Taj punjač iz Lista meni ne radi sa Creative Zen V+ plejerom, cenim da je nešto do USB 2.0 interfejsa (tj. tako sam pročitao negde; treba mu kao nekakva "potvrda" od sistema za početak punjenja, blabla :) ).

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno