Mikky je napisao(la):Imam ovaj novi LiteOn pisac/citac
ali pored njega nemam drugi cdrom uredjaj, pa me zanima da li koriscenje rezaca za citanje diskova steti, tj da li se tako vise trosi laser
Anti Patriota je napisao(la):ma i meni u pocetku bilo zao da arcim ..... al sad me zabole ionako ce to kostati 20-30 eur za godinu dana .....
jaksa je napisao(la):Ovo je sustina, vazi za otprilike sav hardware, pa ga tako treba i tretirati.
VGagi je napisao(la):Za neko normalno koriscenje je dovoljan rezac. Ali slusanje audio cd-ova
gledanje filmova direktno sa cd-a ili igranje igara koje zahtevaju cd bi
bilo grehota raditi sa rezaca. S tim sto se gornje radnje mogu zaobici
sa ripovanjem audia u mp3, kopiranjem filma sa cd-a na hard, odnosno sa nekim od virtual drive programom.
outlaw je napisao(la):A mene bi zanimalo isto pitanje, ali vezano za DVD: znaci, koliko steti svakodnevno 'drndanje' kojekakvih CDova osetljivom DVD laseru?
Bez problema se rezac moze koristiti kao citac !Lucas je napisao(la):Cuo sam to par puta... prvo poverovao, posle mislio da me loze...
Jel moze neko ko se razume (ali stvarno) da objasni zasto bi trebalo da se izbegava citanje na rezacima?
Nemam mnogo iskustva sa lg, al ovo bi moglo da ima veze ukoliko se ta dva uredjaja razlikuju u velicini internog cache-a odnosno buffer-a. Rezac ima 2MB, a za citac ne znam al` nije nemoguce da ima manje, pa bi to dosta toga objasnjavalo.alarmos je napisao(la):... ali cdrw mi pri brzini 8x na onom testu koristi koliko se secam 3% procesorske snage, a lg citac citavih 16%. jel ima neko pojma zasto je to tako i da li je to normalno uopste? i jos lg se cuje ko lokomotiva! ako neko i misli da ga kupuje, mozda ima i bolji izbor citaca.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari