Šta je novo?

kopiranje win xp-a

Cooler

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
630
Potrebno mi je da napravim backup hdd-a na drugi hdd iste velicine, tu je sve lepo i ok, iskopiram ja sve, ali xp nece da se boot-uje kada se direktno kopira na drugi hdd. Ne da prilikom kopiranja pristup nekim fajlovima tipa "ntuser.dat" i cenim da bez tih fajlova nece da se boot-uje, ili zbog ko zna cega...
Ajde pomagajte!

kopiraj ga sa programom Norton Ghost. ovako nece moci zbog vise stvari

Miroslav je napisao(la):
kopiraj ga sa programom Norton Ghost. ovako nece moci zbog vise stvari
Ili Acronis TrueImage. Odnedavno sam počeo da ga koristim i oduševio sam se jednostavnošću celog postupka. Sve se odvija u čistom Windows okruženju.

Dabar je napisao(la):
...

Ili Acronis TrueImage. Odnedavno sam počeo da ga koristim i oduševio sam se jednostavnošću celog postupka. Sve se odvija u čistom Windows okruženju.
e sad to me malo zabrinjava, kopiranje "na zivo". kad radis u windowsu, dosta vajlova stoji otvoreno, i jos nekih par sitnica. kako taj acronis to kopira? otvoreno? zatvoreno? moguce je da dodje do gubitka podataka...

to bi bilo kao da pacijentu presadjujes bubreg dok on vrsi malu nuzdu :)

Uzmi lepo Norton Ghost. Napravis lepo disketicu(nije boot) odes u dos, upalis ghost(kada ga upalis napisace ti neki broj, ZAPISI GA OBAVEZNO). Posle imas u meni-u opciju disk to disk ili tako nesto

hvala na preporukama....

Nortona nikako ne volim, ovaj Acronis Trueimage extra zavrsava posao, samo jos da nabavim neku full verziju.

Ma imate i NT Backup now koji takođe radi iz windowsa i fenomenalan je.
BTW svi ovi programi rade na principu čitanja sektora na hard disku. U principu postoje šanse da dođe do gubitka podataka ali mislim da je to realizovano da se ipak ne desi.

Batica je napisao(la):
...A što će ti u životu taj broj?!?

Da bi bilo sta radio u tom istom ghost-u.
Pojedine verzije nisu dobro crackovane
i zato moras da zapises taj broj, da bi ga
posle par sekundi uneo.

Sasha je napisao(la):
...Pojedine verzije nisu dobro crackovane
i zato moras da zapises taj broj, da bi ga
posle par sekundi uneo.

Aaaa, onda (na sreću) imam 'dobru' verziju pa se nisam susretao sa takvim nelogičnim stvarčicama...

Ja sam oba diska (onaj sistemski sa WinXPom i prazan) skinuo sa masine i odneo kod ortaka sa Win2000, povezao na drugi kontroler i kopirao jedan na drugi. Proradilo je.

Vrh Dno