Šta je novo?

Kopiranje sa/na SSD

Chex

Čuven
Učlanjen(a)
24.11.2000
Poena
619
Kako se SSD disk ponasa u situacijama kad npr treba prekopirati 100 ili 200GB na njega ili sa njega ( sa/na HDD-a). Da li je bolji ili losiji od hdd-a?

Uglavnom bolji (citaj, noviji su bolji). Mozda je jedino bolji VRaptor recimo ili neki SAS disk od diskova koji imaju manji write speed (tipa Intel X25-M/V, ili SandForce diskovi ako se kopiraju slabo kompresibilni podaci).
Ali to je nebitno.

Bitnije za SSD kad se kopira tolika kolocina je da se isplanira :) Jer 200GB zapisa na SSD nije mala stvar. (trosi NAND)

npr. imam situaciju da mi treba najbrzi moguci prenosni medijum. I pomislim da za to koristim SSD. Kopiram na poslu i nosim kuci i obrnuto. I sa vremena na vreme je to i po 200GB. Da li je relano, a pare nisu problem, da to radim na SSD-u

moze bit realno ako ti bas pare nisu problem :) ..posto ti lifespan ssd-a zavisi od upisa iliti write tj sto vise pises po njemu pre ce umre :)

Ako kacis na SATA/eSATA/USB3 kontroler onda idi na SSD ako mozes, naravno. Ali ako kacis na USB2/firewire slucajno, ne bacaj novac.
Ima i USB3 flash od 256GB/512GB ali su oni vec neisplativi :D

samo kad bi nasao 2.5" hdd sa e-sata :)
U svakom slucaju, dosao sam do jednog pc-a sa ssd diskom i malo testirao. Sto se tice kopiranja nema razlike kad se koriste hdd,ssd i usb u raznim kombinacijama kopiranja.

Koliko li je to los SSD onda kad mozes sa USB diskom da ga poredis.... u stvari koliko li je i HDD spor!

Sve jedno je,sto se tice brzine, da li se kopira sa ssd na hdd ili sa hdd na hdd, to sam hteo da kazem. A takdje je svejdeno i koji je disk u pitanju kad se kopira na usb disk (ili sa njega). Tako da je odgovor na moje pitanje da nije bolji a mnogo je skuplji

Ti si tu mnogo nesto omasio, ali me mrzi da toliko objasnjavam jer su ovo osnove ;)

PA ne mozes da ocekujes da ti ssd pise sa 270mb/sec ako hd moze da iscita samo 100mb (recimo) odnosno da salje na ssd tom brzinom!! Za tebe je idealno resenje SSD na sva tri mesta (kuca-prenosni-posao); tek u tom slucaju bi osetio blagodeti ssda!!

Ma kakvih 100 MB/s bre, kad on poredi HDD/SSD povezane na SATA sa USB diskom?:) Ko zna koja je to praistorija od HDD-a i SSD-a.

Nazad
Vrh Dno