Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Kako se SSD disk ponasa u situacijama kad npr treba prekopirati 100 ili 200GB na njega ili sa njega ( sa/na HDD-a). Da li je bolji ili losiji od hdd-a?
Uglavnom bolji (citaj, noviji su bolji). Mozda je jedino bolji VRaptor recimo ili neki SAS disk od diskova koji imaju manji write speed (tipa Intel X25-M/V, ili SandForce diskovi ako se kopiraju slabo kompresibilni podaci).
Ali to je nebitno.
Bitnije za SSD kad se kopira tolika kolocina je da se isplanira Jer 200GB zapisa na SSD nije mala stvar. (trosi NAND)
npr. imam situaciju da mi treba najbrzi moguci prenosni medijum. I pomislim da za to koristim SSD. Kopiram na poslu i nosim kuci i obrnuto. I sa vremena na vreme je to i po 200GB. Da li je relano, a pare nisu problem, da to radim na SSD-u
Ako kacis na SATA/eSATA/USB3 kontroler onda idi na SSD ako mozes, naravno. Ali ako kacis na USB2/firewire slucajno, ne bacaj novac.
Ima i USB3 flash od 256GB/512GB ali su oni vec neisplativi
samo kad bi nasao 2.5" hdd sa e-sata
U svakom slucaju, dosao sam do jednog pc-a sa ssd diskom i malo testirao. Sto se tice kopiranja nema razlike kad se koriste hdd,ssd i usb u raznim kombinacijama kopiranja.
Sve jedno je,sto se tice brzine, da li se kopira sa ssd na hdd ili sa hdd na hdd, to sam hteo da kazem. A takdje je svejdeno i koji je disk u pitanju kad se kopira na usb disk (ili sa njega). Tako da je odgovor na moje pitanje da nije bolji a mnogo je skuplji
PA ne mozes da ocekujes da ti ssd pise sa 270mb/sec ako hd moze da iscita samo 100mb (recimo) odnosno da salje na ssd tom brzinom!! Za tebe je idealno resenje SSD na sva tri mesta (kuca-prenosni-posao); tek u tom slucaju bi osetio blagodeti ssda!!