Šta je novo?

Kopiranje podešavanja na nalog u domenu

frenky

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
619
Treba da počnem da koristim računar u domenu. Kako da preslikam podešavanja sa lokalnog naloga na ovaj u domenu? Čini mi se da je o ovome već bilo reči, ali nisam uspeo ništa da pronadjem pomoću pretrage.

Iskoristi Files and Settings Transfer Wizard koji ti se nalazi u system tools....

Prvo idi na opciju "old pc" i ceo profil snimi lokalno na hard disk, a onda kada racunar konektujes na domen, istom metodom samo selektuj "new pc" i vrati sva setovanja...

Jedino sto moras rucno je ako npr. koristis Microsoft Outlook, je da export-ujes .pst fajl, a posle kada racunar prikljucis domenu, da isti fajl importujes nazad.

Hvala, to je bas ono sto mi je trebalo.

Mislim da ce ova varijanta File and Settings transfer wizarda upaliti samo ako korisniku pri ukljucivanju u domen dodelis isti username kao sto je imao u radnoj grupi. Neka me neko ispravi ako gresim.

Ne vezuje se to za username....
Username moze biti potpuno drugaciji...

Može i sa System Properties - User settings, pa klikneš na profil lokalnog usera, Copy To i kopiraš ga u folder domenskog usera. Samo ne smeš da budeš ulogovan kao ni jedan od ta dva usera.

Imam sledecu neobicnu situaciju...

OS je XP SP3 Pro, domain kontroler je Server2008

Cilj mi je da prebacim nekoliko korisnika na domen, problem su visegodisnje korisceni nalozi i njihovo kopiranje u domen korisnika...

Kopiranje profila radim iz System properties-a>Advanced>User Profiles opcijom kopiranja profila...
Sve se kopira bez problema, kad se korisnik loguje pod domain admin pravima sve je ok, profil je odlicno kopiran, tu je wallpaper i ikone su rasporedjene kao i na prethodnom nalogu...

Problem je kad vratim korisnika na User prava, nestane wallpaper i uopste izgubi sva prava da koristi ili pokrene bilo koji program i tema se degradira na win classic

Kad vratim prava korisniku na domain admin, sve se vrati u normalu...

Da li neko ima ideju kako se ovo resava? Ili da me uputi na neki link da citam u cemu je fora...

Vrh Dno